2014 kasım ayında mozilla, google ile olan anlaşmasını bitirmiş ve sonrasında farklı ülkelerde farklı arama motorlarıyla anlaşmaya başlayıp o ülkeye sunduğu yazılımın varsayılan arama motorunu da anlaştığı firmaya göre düzenlemeye başlamıştı. Bir kaç kere açıp Türkiye için hangi arama motoru ile anlaşmış diye bakmıştım kasımdan beri, sonuçta seo danışmanıyız ve mozilla kullanan çok fazla insan var Türkiye de takip etmek gerekir. Bugün de içime doğdu sağda solda bakınırken bir baktım ki “Mozilla Yandex ile Anlaştı” başlığı. Şaşırdım ilk önce, sonra da normaldir dedim.

Şimdi, anlaşma sonucun da bundan sonraki güncelleme ve yeni sürümlerinde Yandex mozillanın varsayılan arama motoru olacak fakat bunu kaç kişi kullanacak ? Bence fazla bir talep olmayacak buna, yandex oraya buraya reklam vermekle güzel işler yapıyor, hatta şu son para kazandırma olayıyla falan bir kaç arkadaşımızında gönlünde yer buldu fakat google krallığı hiç devrilmeyecek gibi duruyor.

Merak ettiğim konu şu, bir gün acaba müşterilerimiz bize gelip ben yandex de yükselmek istiyorum diyecek mi ?
Arkadaşlar, web sitemi yeniden açtım ve sizlere yararlı olacak bilgileri paylaşmaya çalışıyorum, girip yorumlarınızı orada da paylaşırsanız sevinirim.
Kaynak : http://berkkavak.com/mozillanin-yandexi-secmesi-hk/