kendineozel adlı üyeden alıntı

Bu e ticarette wp nin opencarttan iyi oldugunumu gosteriyor... Bence opencarta bulasma kelimesini aciklayan bir cevap olmadi...

Bazı arkadaşlar E-ticaret ne kavrama geldigini bilmiyor sanırım. yada allaha emanet dedigimiz kaba bir laf ile e-ticaret yapıyor.. Sadece üzülmekteyim...

Öncelikle açıklamalıyımki TR de en fazla satan sistemler ideasoft , tsoft, ticimax,neticaret,shop php vb sistemler.. bu sistemler min.1000 TL den başlar. Opencart dediginiz sistem ise ücretsiz bir e-ticaret sistemi.. Bunların farkı olmaz iseydi bu ticaret sistemleri neden bu kadar raabet görüyor ? veya bunu alan insanlar SALAK mı sizce ?

2. bir e-ticaret sisteminde banka bilgileri + kredi kartı bilgileri + üye eposta şifre bilgileri mevcuttur. buda tüm e-ticaret sitelerinde oldugu gibi opencarttada log edilir. Sistemin wareze düşmesi veya sistemin SQL bilgileri ve Admin panel bilgileri çalınsa veya hacklense müşterilerinin kredi kartı bilgileri başkasının eline geçtigi zaman sizi şu kişilerin elinden kim kurtaracaktır ? 1. Maliye 2. Firma hakkında açılan savcılık suç duyuruları 3. Hosting firmasının sizin hakkınızda açacagı suç duyuruları 4. müşterilerinin açacagı suç duyuruları.

Bir müşterinin kredi kartından mail order sistemine benzer paypal vb ödeme sistemlerinden kredi kartından 3D siz çekilse sizi kim kurtaracaktır ?

Opencart güvenlimidir ?

1.http://www.bilgisayarbilisim.net/web-programlama-f56/e-ticaret-sistemi-hakkinda-bilgi-ve-tecrubesi-olan-var-mi-t97230.html

2.https://www.google.com.tr/#q=opencart+g%C3%BCvenlik+a%C3%A7%C4%B1klar%C4%B1

Ben bir yazılımcıyım. Siz ticaret yapıyorsunuz .. Wordpress , Opencart gibi ücretsiz yazılımlarla risk almayın. Gidin düzgün bir e-ticaret alın. keyfinize bakın.

Bu arada 200 TL ile şahıs sirketi kuran arkadaşı merak ediyorum . giderler şunlardır..

1.Yazılım
2.Sunucu
3.Muhasebeci
4.Muhasebe vergi kayıtları
5.Esnaf sicll tasdiknamesi veya Ticaret oda kaydı
6.Fatura
7.İmza sürküsü Noterden

bunları 200 TL yapsın ben hemen açtırıyorum.

Bunlar benim kişisel görüşlerimdir..

Ek Olarak: 8. Stopaj

Unutmuşum özür :)