Hocam siz özgünlüğü yanlış anlamlandırmışsınız bence :) Özgünlük var olanı kendi cümlelerine anlatmaktır. Belkide siz bazı arkadaşların özgünlük konusunu yanlış anlamasına değinmişsiniz fakat yanlış bir yolla anlatmışsınız. O arkadaşların yaptığı özgünlük değil sadece koca bir şehirde tek bir mahalleyi anlatmaktır. Fakat şehrin tamamını da binlerce farklı yöntemler anlatabilirsiniz.
İki paragraf düşünün tamamen farklı kelimelerle yazılmış fakat anlattığı şey tamamen aynı, özgünlük budur işte.
İki paragraf düşünün tamamen farklı kelimelerle yazılmış fakat anlattığı şey tamamen aynı, özgünlük budur işte.
Bir olguyu nitelendiren birçok kelime olabilir. Fakat anlaşılan şey aynıdır.
Bu gerçek anlamda özgünlük müdür?
Ben içeriğin tamamının özgün olması konusunda yapılan hatalara değinmek istedim.
Yani yine Kapadokya örneğinden gitmek istersek;
Bir şahıs yeni bir site açıyor olsun ve bu site Kapadokya üzerine oluyor olsun.
Şahsen ben bile bir zamanlar hep aynı anlatılan şeyleri anlatmanın lüzumsuz olduğunu düşünüyordum.
Sitesini yeni açmış şahısta "amaan be Kapadokya 'yı herkes Peri bacası olarak anlatmış ben bir farklılık yapayım da farklı şeyler anlatayım."
derse evet burada özgünlük için çabalamış olur. Fakat bu şekilde yanlış bir yol haritası izlemiş olur. Ben bundan bahsediyorum.