lostyazilim
tr.link

Özgünlük Kısıtlaması Yap, Özgür Ol!

5 Mesajlar 1.146 Okunma
lstbozum
tr.link

terzi312 terzi312 Wordpress PERFORMANS Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 7 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Bir yarış var.
Öyle bir yarış ki; bizleri özgünlük yolunda dipsiz uçurumlara sürükleyen...

Farklılık iyidir evet bu kısıma katılıyorum.

Aksini iddaa etseydik KPSS hazırlanıp memur olmak için çabalardık hepimiz öyle değil mi?

Farklı olmak ayrıcalıktır, kazançlıdır.

Fakat fantastik, absürd farklılıklar asla değil, olamazlar.

-------------------------------------------------------------------------------

2 site sahibi arkadaş gördüm. Makale yazıyorlar, iyi hoş.

Biri diğer arkadaşına %80 özgün makale yazdığını söyleyince diğeri direk başlıyor kendi makalesinin özgünlük oranını arttırmaya :D

Bu oranlar ne kadar yükselirse o kadar iyiymiş ya hani?!? Fazlasıyla trajikomik. Gereksiz bir rekabet...

Öncelikle şu konuda anlaşalım.

Özgünlük her şey değil, aslında Google gözünde ("hiçbir şeydir").

Belki o kadar değilse bile siteniz için çok da yararlı değildir.

Çünkü, Google sitenizi diğerlerinden çok farklı olursanız tanıyamaz.

Diğerlerine ne kadar benzerseniz, Google sizi daha iyi tanır.

Bu; Google ' nin bir olguyu anlamlandırma sisteminden kaynaklanıyor.

Şöyle düşünelim;

Ben size "Kapadokya" dersem aklınıza önce ne gelir?

-Nevşehir ilinde bulunduğunu,
-Peri bacaları ile meşhur olduğunu,

İşte tam bu noktada Google 'de sizin gibi düşünmek için bazı semantik çalışmalar sergiliyor.

Yani Google bu kelimeleri birbirleriyle bağdaştırmış ve biri Kapadokya diye arama yaparsa Nevşehir ili ve Peri bacaları öğeleri ile karşılaşırız.

Peki bir de farklı olmayı düşünelim isterseniz?

Kapadokya 'yı bütün diğer görüşlerden bağımsız, özgünlük çerçevesinde kendimizi fazlasıyla zorlayarak anlatırsak n'olur sizce?

Hiç gidilmemiş ve tercih edilmeyen bir bölgesini yada hiç bilinmeyen bir pastanesini falan anlatırsak ne olabilir?

İşte burada özgünlük çuvallar.
Çünkü, bu içerik Google gözünde Kapadokya 'yı anlatmamaktadır.
Tamamen yeni ve anlamsız olgulardan oluşur ve Google bunu tanıyamaz.
Bu olsa olsa keşfedilmeyi bekleyen bir gezi yazısı olur. Farkındaysanız gezi yazıları yazan bloggerlar fazlasıyla özgündür.
Çünkü size hiç bilmediğiniz olguları aktarmak isterler. Fakat bu şekilde bir hit sağlamak fazlasıyla zordur.

Ne kadar ilginç şeyler anlatılarsa anlatılsın ilk sıralarda her zaman resmi dille yazılmış, teorik ve en fazla bilinen içeriklere sahip olan sayfalar yer alır.

Dolayısıyla bu konuda içiniz ferah olabilir.Özgür olun, kendinizi özgünlük için zorlamayın.

Diğerlerinden farklı olmak için uçurumda dans etmeyin.

Google nasıl anlıyorsa öyle anlatın.Tam bu noktada farklı olmak isterseniz, diğerlerinden saparak değil de, üstüne bir şeyler koyarak anlatmaya çalışın.

Yukarıdaki örnekteki gibi Kapadokya 'yı önce en bilinen yönleriyle, fakat kopyalamadan kendi hitabınızla; sonrasında üzerine bir şeyler katarak anlatırsanız hem semantik tutarlılığı yakalamış hemde farklılığı sağlamış olursunuz.

Semantik tutarlılık Google sistemindeki matematiksel kodlarla sağlansa da bu sisteme her zaman ziyaretçilerin davranışları yön verir.

Eş anlamlı kelime öbekleri de semantik sistem içerisinde değerlendirilir.

"Araba" yada "Otomobil" kelimeleri aynı kapıya çıkar.Sitenizde bu kelimelerden sadece biri bulunsa bile aramalarda diğer kelime üzerinden de ziyaretçi sağlayabilirsiniz.

Dolayısıyla fantastik özgünlükleri boş verin. Semantik tutarlılığı sağlamak, ziyaretçi faktörünü egale etmek ve manipüleyi gizlemek için tutarlı backlinkler
alırsanız başarılı olursunuz.

Siteme yüzlerce özgün makale yazdım hala hit sağlayamıyorum diyen arkadaşlara gelsin.
Birde böyle deneyin, gözlemleyin bakalım.
stroncow

kişi bu mesajı beğendi.

uzayperformans.com
wmaraci
reklam

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Özgünlük zaten kapadokyanin kimsenin görmediği veya bilmediği kısmından bahsetmek değildir. Kendi yorumlarinla var olan bilgiyi harmanlamak ve mumkunse bur iki tatlı ilave eklemektir. Her makale bir şekilde bilgi içerir. Kimse yeni bir şeyler icat etmediğine göre oturduğu yerden; aksi zaten imkansızdır.
BuckBarry

kişi bu mesajı beğendi.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

• Üyelik 08.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 7 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Özgünlük zaten kapadokyanin kimsenin görmediği veya bilmediği kısmından bahsetmek değildir. Kendi yorumlarinla var olan bilgiyi harmanlamak ve mumkunse bur iki tatlı ilave eklemektir. Her makale bir şekilde bilgi içerir. Kimse yeni bir şeyler icat etmediğine göre oturduğu yerden; aksi zaten imkansızdır.

Evet, aynı şeyleri düşünüyoruz zaten :)

uzayperformans.com

MaMiFilm MaMiFilm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 558
  • Beğeniler 55 / 139
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam siz özgünlüğü yanlış anlamlandırmışsınız bence :) Özgünlük var olanı kendi cümlelerine anlatmaktır. Belkide siz bazı arkadaşların özgünlük konusunu yanlış anlamasına değinmişsiniz fakat yanlış bir yolla anlatmışsınız. O arkadaşların yaptığı özgünlük değil sadece koca bir şehirde tek bir mahalleyi anlatmaktır. Fakat şehrin tamamını da binlerce farklı yöntemler anlatabilirsiniz.

İki paragraf düşünün tamamen farklı kelimelerle yazılmış fakat anlattığı şey tamamen aynı, özgünlük budur işte.

Profesyonel makale hizmeti için iletişime geçebilirsiniz.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 08.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 7 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

MaMiFilm adlı üyeden alıntı

Hocam siz özgünlüğü yanlış anlamlandırmışsınız bence :) Özgünlük var olanı kendi cümlelerine anlatmaktır. Belkide siz bazı arkadaşların özgünlük konusunu yanlış anlamasına değinmişsiniz fakat yanlış bir yolla anlatmışsınız. O arkadaşların yaptığı özgünlük değil sadece koca bir şehirde tek bir mahalleyi anlatmaktır. Fakat şehrin tamamını da binlerce farklı yöntemler anlatabilirsiniz.

İki paragraf düşünün tamamen farklı kelimelerle yazılmış fakat anlattığı şey tamamen aynı, özgünlük budur işte.

Bir olguyu nitelendiren birçok kelime olabilir. Fakat anlaşılan şey aynıdır.
Bu gerçek anlamda özgünlük müdür?

Ben içeriğin tamamının özgün olması konusunda yapılan hatalara değinmek istedim.

Yani yine Kapadokya örneğinden gitmek istersek;

Bir şahıs yeni bir site açıyor olsun ve bu site Kapadokya üzerine oluyor olsun.

Şahsen ben bile bir zamanlar hep aynı anlatılan şeyleri anlatmanın lüzumsuz olduğunu düşünüyordum.

Sitesini yeni açmış şahısta "amaan be Kapadokya 'yı herkes Peri bacası olarak anlatmış ben bir farklılık yapayım da farklı şeyler anlatayım."

derse evet burada özgünlük için çabalamış olur. Fakat bu şekilde yanlış bir yol haritası izlemiş olur. Ben bundan bahsediyorum.

uzayperformans.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al