Geçen ay kendi kitabımı bastırdım matbaadan. Telif hakkıdır şudur budur derken baya zorlu bir iş oluyor. Kitap içerisinde ki her şey telif hakkına girer. Alıntı yaparak belirtirseniz sorun olacağını sanmıyorum. Mishal verecek olursak;
Elif Gibi Sevmek kitabının sözlerini bir çok yerde görebiliyoruz. Her yazının altında da kitabın ismini görüyorum.
Elif Gibi Sevmek kitabının sözlerini bir çok yerde görebiliyoruz. Her yazının altında da kitabın ismini görüyorum.
Genel olarak konuyu yazıp satır aralarında da kitapta geçen paragrafı yazıp yanına Alıntıdır(xxx Kitabı x. sayfa) şeklinde yazsam sıkıntı olur mu?
Ek Olarak:
Bir ünlü şifalı bitkiler uzmanı ( ) şimdi burada ismini vermeyeyim, kendisinin asistanı ile görüştüm bundan 2-3 sene önce, kitabındaki tüm içeriği yazabileceğimi söyledi siteme, hatta hiç bir şekilde değiştirmememi istedi, insanlara yanlış bilgi vermemek adına...
Ben de başladım yazmaya, hitler geldi; siteme reklam da ekledim, her şey güzeldi... Bir sabah asistan beni arayana kadar... Dedi ki, ya reklamları kaldırın, ya da yazdığınız yazıları...
Ben bunun üzerine size hiç bir yorum yapmıyorum, gerisine siz karar verin; ben yazdıklarımı sildim, bizim işimiz reklamsız döner mi?
Ben de başladım yazmaya, hitler geldi; siteme reklam da ekledim, her şey güzeldi... Bir sabah asistan beni arayana kadar... Dedi ki, ya reklamları kaldırın, ya da yazdığınız yazıları...
Ben bunun üzerine size hiç bir yorum yapmıyorum, gerisine siz karar verin; ben yazdıklarımı sildim, bizim işimiz reklamsız döner mi?
Haklısınız. Kullanmak istediğim kitap tıp alanında bir kitap. Bende bu alana yönelik bir bölümde öğrenim görmekteyim. Kitabın sahiplerine ulaşabilsem izin alacağım ama ulaşamıyorum.