Öncelikle konuya ilgin için teşekkürler. Yaptığım işte fark yaratmayı iş ne olursa olsun çok önemserim. O yüzden farklı, ilgi çekici fikirlerim olmadan bu işe koyulmazdım asla. Ancak konuyu açmamda ki amaç insanların aklımdaki fikirlere yorum yapmasından ziyade bende olmayan farklı fikirleri duyabilmek ve ondanda önemlisi reklam sisteminin nasıl döndüğünü öğrenmekti. Aklımdaki farklılıkları anlatmanın konuyu oraya kanalize edeceğini düşünmekteyim, onları tartışmak yerine farklı fikirleri duymayı tercih ediyorum.
Sorum tam anlaşılmadı sanırım, çünkü hala yapmak istediğiniz proje'nin farklılığı üzerine bir açıklamada bulunmuşsunuz. Ben şahsen gezi blog'larının yada turizm üzerine yapılan her şeyin (ticari olmayan) projeden çok, yapan kişilerle alakalı olduğunu düşünmüşümdür. Anlatış şekliniz, önem verdiğiniz konular, üzerinde durmadığınız konular, hayata bakış açınız, gezilerdeki beklentileriniz yada bulmayı istemediğiniz şeyler, yani kısacası seyahatlerinizi özel kılan şey sizsinizdir. Diğer türlü bir ülke yada şehir hakkında bilgi almak istesem, gider bir turizm acentesinden sıkıcı ve kalıplaşmış bir şekilde gerekli bilgileri alırım ama işte tam da bu noktada siz devreye giriyorsunuz ve benim, neden sizi tercih etmemdeki sebebi ortaya koyuyorsunuz. Örneğin bir gezi blog'u takip ediyorum ve takip etmemdeki en büyük neden de; yazarın, gezgin'in yada her ne deniyorsa o kişinin benim gibi doğa ile ilgileniyor olması. Yani bir şehre gittiğinde, oradaki devasa yapılar değil de, doğa onu etkiliyor. Şehrin ortasında lüks bir otel seçmesi için yeterli parası olmasına rağmen, şehrin dışında doğa manzaralı ama o kadar da lüks olmayan bir otel tercih ediyor. Ayrıca sıradan bir gezi yazısı yerine, beni oraya götürüyor. Bu yazarı farklı kılan şey, bireysel tercihleri ve okurken sanki oradaymışsınız hissi veren yazıları. Şimdi tekrar sormuş olayım; projenizden ziyade, sizi diğerlerinden farklı kılan şey nedir?