chimera adlı üyeden alıntı
Bol bol resim ekleyin. Facebook, twitter, instagram, pinterest ağlarını kullanın. Yazılarınız uzun ve akıcı olsun. Ziyaretçiyi gideceği ülke veya şehir hakkında tam bilgiler verin. Yemek, gezilecek yerler, gece hayatı vs. Güzel bir tema bulun, ziyaretçi siteyi boş görmesin. Zaten gerisi gelir
Konuya gösterdiğiniz ilgi için öncelikle çok teşekkür ederim. Güzel bir tema ile wordpress tabanında siteyi kurduk. Dediğiniz tarzda konu başlıkları da çıkarttık, yazmak üzerine çalışıyoruz, yazı sayısı biraz birikmeye başlayınca elimizde yayınlamaya ve siteyi duyurmaya başlayacağız. Tahminen bir hafta içinde harekete geçmeye başlamış oluruz.
Tanıtma kısmı ile ilgili bir sorum olacak. Günlük 7k ziyaretçi demişsiniz, buna ulaşmak kolay olmasa gerek, çoğu insanın günlük 500 hit ile forumlarda ilan aradığını görüyorum. Acaba bu rakam en top nokta mıdır dediğim alan için yoksa ortalama bir gezi sitesi/blogu bu hite sahip olmalı mıdır?
Tanıtım açısından farklı sitelerden tanıtım yazısı ve link alımı yapmak ve farklı facebook hesaplarıyla anlaşıp ilgi çekici içeriğimizi paylaşmalarını sağlamayı hedefliyorum. Bu sayede ilerleme kaydedebileceğimizi düşünüyorum. Ancak bunlar doğru yollar mıdır diye bir takım soru işaretlerim var bu konuda bir bilginiz veya fikriniz var mıdır acaba?
PHPacemisi adlı üyeden alıntı
Seyahat blogunda tatil paketi satamazsın, uygun olmaz. Gerçekten çok yer gezdiysen, anlatırsın bol bol. Ziyaretci bulduktan sonra reklam alırsın. Adsense'e ihtiyacın kalmaz. Sponsor da araştırman lazım. En iyisi hiç başlamadan turizm şirketlerini gezip sponsor araman olur. Yatırımcı bulabilirsin. Anıtur vs gibi. Güzel bir yazılı proje oluşturursun. Biz 50 ülkeyi gezdik vs konuşursun. Bulma ihtimalin yüksek gibi. Bir firma bulunca da onların gayri resmi seyahat blogu gibi çalışırsın. Böyle daha hızlı olur. Öbür türlü en az 1 sene sürekli yazıp, uğraşıp siteye birileri girsin diye bakınır durursun. Ayrıca blogun içinde ayrıntılı olarak ülkelerin tanıtımını da yaparsın. Şuanki hava durumu, şimdi gitsek yanımızda ne götürmeliyiz, nerede kalnır, ne yapılır, insanları nasıl, fiyatlar nasıl, nerede ne yenir, nereden ne alınır, kültürü, müzeleri, doğal parkları, deniz şelale vs doğal güzellikler. Güzel bir site için yatırımcı bulman bence şart. Bir limited şirketi açarsan daha kolay yatırımcı bulursun. Yazılı projenin yanında aktif çalışır bir demo site de olursa daha etkili olur. Güzel bir tasarımla. Reklamlara üç beş kişi tıklasın da harçlığımızı çıkaralım mantığıyla başlarsan bir iş çıkmaz pek o siteden.
Ayrıca canlı şehir kameraları da eklenebilir. Şahsen ben çok severim öyle şeyleri. Çoğu zaman bir kamerayı açıp izlerim öyle. Bu siteden mesela:
http://www.earthcam.com/network/
Öncelikler detaylı cevabınız ve konuya ilginiz için teşekkür ederim. LTD şirket kurmaktan ve yatırımcı bulmaktan bahsetmişsiniz. Benim merak ettiğim neden bir yatırımcıya ihtiyacımız olduğu. Yani böyle bir projeyi sağlam bir şekilde çıkartmak için
ne kadarlık bir bütçe gereklidir? Bunu yatırımcı alarak desteklemek yerine kendi öz kaynaklarımızla desteklemeyi ve kendi şirketlerimize gelir yaratmayı tercih ederim açıkcası (aile şirketimiz turizm üzerine). Ayrıca tanıtım şekilleri için bir öneriniz varsa dinlemek isterim.
Not: Bende mi bir sıkıntı var bilmiyorum ama verdiğiniz link açılmadı. Ancak fikrinizi çok beğendim kesinlikle değerlendireceğim.
Cümle düşüklüğünden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma yaşansın istemem. Siteyi beraber kurduğumuz için ortağım diyorum, yoksa kendisi ile ilişkimiz sadece arkadaşlıktır. Beraber birçok ülke gezdik ancak tabiki de 50 ülkeyi de beraber gezmedik. Gezdiğimiz toplam farklı ülke sayısını yaklaşık olarak belirtmek istemiştim sadece.