Sorum tam anlaşılmadı sanırım, çünkü hala yapmak istediğiniz proje'nin farklılığı üzerine bir açıklamada bulunmuşsunuz. Ben şahsen gezi blog'larının yada turizm üzerine yapılan her şeyin (ticari olmayan) projeden çok, yapan kişilerle alakalı olduğunu düşünmüşümdür. Anlatış şekliniz, önem verdiğiniz konular, üzerinde durmadığınız konular, hayata bakış açınız, gezilerdeki beklentileriniz yada bulmayı istemediğiniz şeyler, yani kısacası seyahatlerinizi özel kılan şey sizsinizdir. Diğer türlü bir ülke yada şehir hakkında bilgi almak istesem, gider bir turizm acentesinden sıkıcı ve kalıplaşmış bir şekilde gerekli bilgileri alırım ama işte tam da bu noktada siz devreye giriyorsunuz ve benim, neden sizi tercih etmemdeki sebebi ortaya koyuyorsunuz. Örneğin bir gezi blog'u takip ediyorum ve takip etmemdeki en büyük neden de; yazarın, gezgin'in yada her ne deniyorsa o kişinin benim gibi doğa ile ilgileniyor olması. Yani bir şehre gittiğinde, oradaki devasa yapılar değil de, doğa onu etkiliyor. Şehrin ortasında lüks bir otel seçmesi için yeterli parası olmasına rağmen, şehrin dışında doğa manzaralı ama o kadar da lüks olmayan bir otel tercih ediyor. Ayrıca sıradan bir gezi yazısı yerine, beni oraya götürüyor. Bu yazarı farklı kılan şey, bireysel tercihleri ve okurken sanki oradaymışsınız hissi veren yazıları. Şimdi tekrar sormuş olayım; projenizden ziyade, sizi diğerlerinden farklı kılan şey nedir?
''kısacası seyahatlerinizi özel kılan şey sizsinizdir.'' sözünüzü çok sevdim ve bu fikrinize %100 katılıyorum. Bir bloga ruhunu katan şey o blogu yazan seyahat tutkununun seyahat ve yaşam tarzıdır diye düşünüyorum bende. Eğer ben kendi blogumu yazıyorsam beni dünyayı benim gibi gören ve benim tarzımda yaşamaktan zevk alan insanların takip etmesi kaçınılmazdır.
Biz bu noktada sadece biz iki ortağın tarzını seven, hisseden insanların sitemizi takip etmesi yerine bunu daha çok insan tarzına nasıl yayabiliriz diye düşündük. Bu noktada sitemizde her üyenin kendi seyahat blogunu oluşturabilme şansı olmasını yarattık. Böylelikle gittiği ülkede lüks gece hayatını yaşamak isteyenlerinde, doğayı keşfe çıkmak isteyenlerinde ilgisini çekebilecek yazılar ve yazarlar bulundurarak yazılarımızı her kesime yayabilmeyi umuyoruz.
Çevremizdeki seyahat tutkunlarının çok olduğunu ve her yurt dışına çıkan kişinin ah şu anılarımı blog haline getirebilsem diye iç çektiğini, ama güncelliğini ve tanıtımını yapamayacağını ve kimsenin okumayacağını düşündükleri için bunu yapmadığını biliyoruz. Farklı telden insanları toparlamaya çalışıyoruz ve farkı da burada yaratacağımızı umuyorum. Yani siz doğa hayranı kişileri çekebildiği gibi benim gibi ışıl ışıl şehirleri seven insanları da çeşitlilik sayesinde çekebileceğimizi umuyorum.