PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Şimdi şöyle bir durum var. Çocukluğumuzdan beri televizyon programlarıyla tüm ülkeleri gördük gezdik. Youtube'dan yüzlerce video izledik. Belgesel kanallarında seyahat belgeselleri izledik. Wikipedia ile bu ülkeler hakkında birçok bilgi topladık. Resimlerine baktık o ülkelerin. Facebook'dan sevdiğimiz ülkelerde yaşayan kişileri ekleyip arkadaş olduk, paylaşımda bulunduk. Gezi blogunun tutması için bunların hepsinin üzerinde birşey olması lazım. Bu da ancak yatırımcıyla olur. Büyük bir firmanın sitesinde sizin blogunuzu önermesi lazım. Beraber çalışmanız lazım yani. Yoksa insanlar bu bilgilere doydu çünkü. Acun Firarda veya Ayna programını izlemiş olmak bile gezi blogu ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu yüzden sağlam bir yerden destek almak lazım.
Yazılarınız güzel olur, tasarım süper olur ama insanlar sizi kolay kolay bulamaz. Arama motorları için geçici çözümler bulursunuz, sonra da gerilere düşersiniz. Örneğin; tourustica.com.tr sizi önerse, onunla ortaklaşa çalışabilseniz, site nasıl olursa olsun ziyaretçisi bol olur, referans sağlam olduğu için de sevilir, tutulur.


Hocam dediklerinizde doğruluk payı kesinlikle var. Belli bir aşamaya geldikten sonra bu konuları detaylı değerlendirmeye alacağım. Ancak ilk aşamada güzel çalışır bir site yapmaya odaklanmak daha yararlı olacak gibi hissediyorum.