hairmed adlı üyeden alıntı

Film sitelerinden sadece ilk sayfadaki siteler kazanıyor. Onların da bin tane derdi var. Yakından biliyorum. Oralara gelince elbette para kazanıyorsun ama çok ciddi şekilde yıpranıyorsun. Sürekli saldırı alıyorsun. Güvenlik için büyük paralar ödemeye başlıyorsun ve daha bir sürü şey.

Şöyle söyleyeyim. Hosting şirketi veya Dedicated şirketi filmlerin senin sitende bulunup bulunmadığına bakmaz. Gelen talep önemli bir firmadansa başlarını belaya sokmamak için sorgusuz sualsiz silerler.

Bir arkadaşımın sunucusu İngiltere, RedStation'daydı. DIGITURK arkadaşımla iletişime dahi geçmeden direkt olarak RedStation'a ulaşıp sunucuyu kapattırdı. Arkadaşım dosyalarını bile alamadı. Google'daki pozisyonunu toparlamak için 2-3 ay extra uğraştı.

Yurt içinde ise sorgusuz, sualsiz, hiçbir mahkeme tutanağı olmadan adres ve ödeme bilgilerini paylaşıyorlar. Yurtdışında rahat edersin ama orda da aynı şekilde bir şikayet gitti mi, size şu şu sayfaları kaldırın diye uyarıda bulunmadan hesabınızı kapatıyorlar.

15-20k film hitiyle kazanacağınız parayı 1k hiti olan bir kadın veya sağlık sitesiyle kazanabilirsiniz. Üstelik başınız ağrımaz.

Benim de film sitem vardı. 45k hitle aylık 600 lira kazanıyordum ancak. Sonra TİB bir uyarı bile göndermeden siteyi kapattı. Ben de sonrasında bir daha uğraşmadım.

Film sektöründe hit almak kolay. Çocuk oyuncağı. Ama pasta çok büyük olduğu için sadece büyük balıklar parayı kazanıyor. Sabit reklamlar alıyorlar. Sen sponsor reklamı yayınlarsın, kazandığının %40'ını sen bir şey anlamadan ceplerine indirirler. Satışını, clickini, her şeyi az sayarlar. Çünkü onlara muhtaç olduğunu bilirler.

yabancı dilde site açayım o zaman. mesela almanca veya ingilizce adsende gelirleri çok oluyor mu