MaMiFilm adlı üyeden alıntı
Merhaba hocam, her ne kadar rakibim gibi görünsenizde sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Bende film sektöründe çalışıyorum. 3 yıl önce bir sitem günlük 100k tekil hitlere kadar çıkmıştı daha sonra kapatmak zorunda kaldım. Geçen ay yeni bir site açtım, linkini paylaşamam fakat şu anda günlük +600 organik tekil hitle devam ediyor, site henüz yeni olduğu için yüklenmiyorum.
1- Doğru düzgün para kazanmanız için en az günlük 5 - 10k hitlere ulaşmanız gerekmektedir.
2- Popads, adhood, adcash reklam firmalarını kullanabilirsin, site hiti yüksek olunca özel reklamlar almaya başlarsın.
3- Hosting yerine VPS kullanın, aylık 70 80 TL gibi sağlam bir VPS işinizi görecektir.
4- Lokasyon Türkiye olursa daha hızlı olur, fakat yine de lokasyonun bir önemi yoktur.
5- Bot ile çekmeyin, el ile tek tek girin.
6- Telif hakkı bildirimi gelen filmleri hemen kaldırın. Bazı bildirimler sadece film videolarıyla ilgili olur bazıları ise sayfanın tamanının kaldırılmasıyla ilgilidir. Her iki durumdada telif sahibi ne istiyorsa yapın, asla muhalefet yapmaya kalkmayın.
7- Herhangi bir derde girmedim, sitemde kapanmadı.
8- Çok aktif olmanıza gerek yok, siteniz rayına oturduktan sonra günlük 4 5 film düzenli olarak girmeniz yeterli.
9- Seo konusu çok geniş bir konu, burada onu anlatamam fakat webmaster forumlarından bu konuyla ilgili içeriklere ulaşabilirsiniz.
10- Bütçeye göre büyüme hızınız belirlenir. Sadece sunucu parasını ödeyerekde bir yere gelirsiniz fakat bu çok uzun bir süre alır. Sağlam bir bütçeyle 1 2 ayda yüksek hitlere ulaşabilirsiniz.
Umarım açıklama işinizi görür. İyi forumlar dilerim.
Açıklayıcı anlatımınız için teşekkür ederim. VPS hiti taşımak için mi tavsiye ediyorsunuz? 10-20 k hiti normal bir host taşıyamaz mı? Lokasyonu şunun için sordum. Teliften vs bulmaları zor olur diye.
Elite adlı üyeden alıntı
Açmayın film sitesi telif muabbetleri çok değişti. Bir telif patlatırlarsa başınıza hayatınız değişir bir anda. Benden uyarması.
Kolay gelsin
Neler değişti hocam?
hairmed adlı üyeden alıntı
Para kazanmak için bir site açıyorsanız 3 kriteri düşünün.
1) Telif hakları
2) TİB - *******ünikasyon İletişim Başkanlığı
3) Adsense
Bunları herhangi bir şekilde ihlal edecek bir site düşünüyorsanız, yol yakınken vazgeçin derim. Bir süre sonra verdiğiniz tüm emekler çöpe gidebilir.
Film sitesi mesela. Değerlendirelim:
- Telif haklarından dolayı bir firma size maddi/manevi tazminat davası açabilir. Çok büyük bir bedel ödemek zorunda kalabilirsiniz.
- İçeriğinizden dolayı Hosting şirketiniz sitenizi kapatabilir.
- Hosting şirketiniz iletişim bilgilerinizi telif haklarından dolayı size dava açmak isteyen şirketlerle paylaşabilir.
- Dedicated serveriniz varsa, telif hakları sahibi firmanın isteğiyle, size sunucu hizmeti veren firma sorgusuz sualsiz sunucuzu kapatabilir.
- Telif hakları sahibi firmanın talebiyle siteniz TİB tarafından kapatılabilir.
- İçeriğiniz Google Adsense politikalarına aykırı olduğu için Adsense'den beş kuruş kazanamazsınız. Üç kuruş kazanmak için Türk sponsorları kullanmak zorunda kalırsınız.
Bunları bir gün mutlaka yaşarsınız.
Bana sorarsanız, naçizane, yukarıda saydığım 3 kritere uymayan hiçbir siteyle işiniz olmasın derim.
Hocam siteye yazı koysak mail atarsanız kadırız vs diye. Ayrıca kendi sunucumda barındırmıyorum ki niye sunucum vs kapansın veya hostum silinsin? ve film sitelerinin kazandığı paralar ortada değil mi?
cevaplar için teşşekkür ederim