Merhaba,
Uzun süredir ardı arkası kesilmeyen sorunlar yaşıyorum. Konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını ve fikir vermelerini rica ediyorum.
Bir süre önce ftp dizinlerine her şey normal olmasına rağmen çeşitli virüslü dosyalar sızıyordu, hizmet aldığım turhost firması bir kaç kez zararlı yazılım ve spam mail gönderen bir applet tespit edildiği için sitemi devre dışı bıraktı. Bu sorunları manuel olarak çözdüm. (Girip ilgili dosyaları silmek, ftpde tarama yapmak gibi)

Şimdi derdim daha büyük bir süredir sitede çok yoğun bir bot trafiği var her nasıl oluyorsa ftp de at koşturuyorlar kendi uygulama ve sql dosyalarını açıp açıp botların dosyalara istek göndermesini sağlıyorlar. Defalarca temizledim ancak yine aynı şeyler oldu. Google'dan zararlı yazılım hakkında uyarı aldım, hosting firmam temanızı ve eklentilerinizi kontrol edin ya da sıfırlayın demekle yetiniyor. En son .htaccess le dizin erişimlerini ve türkiye ip adresleri hariç tüm ülkeleri engelledim site biraz kendine gelmişti ancak yine abuk subuk şeyler oluyordu bugün son bombayı patlatmışlar ftp şifresini eskiden kullandığım şifreyle değiştirmişler ve .htaccess dosyasını silip kendi uygulamalarını ana dizine yüklemişler. Bunlarla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum artık şaka gibi oldu. Bir uygulama ya da tema açığı olsa dahi - uzun yıllardır sabit uygulamaları kullanıyorum- nasıl oluyor da bu kadar rahat kontrol edebiliyorlar her şeyi?