acemiascilar adlı üyeden alıntı
site adresim www.acemiascilar.comhiç birinden haberim yok daha yeniyim bu konularda içerikte her gün eklemeye çalışıyorum. İstediğem google üst sıralara çıkmak :)
Ek Olarak: kendim nasıl yapıcam genled anahtar kelime falan ekliyorum başka ne yapmam gerek
Bence domain ismi çok çok güzel. Şöyle yapabilirsiniz. Adım adım
1 sitenizi iyi tasarlayın
2 kodlamalara dikkat edin gibi botlara uyarıcı tagları ihmal etmeyin istediğiniz anahtar kelimelerde kullanın bu tagları (bu zaten çok ayrıntılı bir konu o yüzden biraz olsun kodlama bilseniz iyi olur)
3 İçerik kesinlikle en önemlisi. İçeriklerinizde acemi bir aşçının ne aradığını düşünerek oluşturun. Bu içerikler de de anahtar kelimelerinizi kullanın. Bu içeriklere de meta ekleyin.
4 Siteyi ilk zamanlar içerikle doldurun seo ya odaklanmayın ama içerikleri oluştururken seo ya dikkat edin yani site içi seo yapmış oluyorsunuz. Bu söylediğim de yine kodlama bilirseniz iyi olur. Her sayfa için ayrı bir meta name kullanmanız yararlı olur.
5 Sitenize backlink almaya bakın bunun için kendiniz de uğraşabilirsiniz. Sizinle aynı içeriğe sahip başka sitelere yorum ya da link değişimi reklam vs. de verebilirsiniz. Pek güvenilmese de kaliteli bir backlink paketi alabilirsiniz.(pek tavsiye etmem) bu da site dışı seo biraz zaman geçtikten sonra bunu yaparsanız iyi olur
6 Eğer siteniz CMS tabanı ise wordpress vs. gibi seo eklentileri kurun ve bu eklentilerin ayarlarını yapın derim. Her sayfaya yazıya ayrı ayrı yapın.
7 sosyal medya hesapları açın face twitt instagram oralara üye çekmeye bakın. Organik üye :) Paylaşımlarınızı o hesaplarda da paylaşın.
Son olarak bazı seo kitaplarını okuyabilirsiniz.
Domain ile ilgili arama hacimlerine bakıp o kelimelere yoğunlaşın derim. Ben de seo paketlerini pek tavsiye etmiyorum. Aslında bu 30-40 TL ye satılan seo paketlerini hele kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ama kaliteli iş yapanlar var bunlardan alabilirsiniz bütçeniz müsaitse. Kategoriniz çok iyi yemek kategorisi ve domain ismi çok iyi gerçekten adsense ile iyi kazançlar sağlayabilirsiniz.