lostyazilim
tr.link

Marge Sonrası (ı) (ş) (ğ) türkçe karakter sorunu

9 Mesajlar 1.690 Okunma
acebozum
tr.link

Emintasarimcom Emintasarimcom Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Çorum
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 370
  • Beğeniler 3 / 42
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar vbulletin'den mybb geçiş yaptım marge yöntemi ile birkaç tr karakter sorunu vardı onları çözdüm ama (ı) (ş) (ğ) karakterleri kaldı çözemediğim yardımcı olurmusunuz nasıl çözebilirim..

Site Link

elektronikssl
reklam

erkolay erkolay webmaster.bbs.tr Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Hosting, Domain, Marka, Patent
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 134 / 216
  • Ticaret 20, (%100)
Aynı sorunu ben de yaşayıp çözüm bulamamıştım. Mecburen veritabanında bozuk görünen karakterleri değiştirmiştim. Bu da Konuların bazılarında ı-i harflerinde aynılaşmaya neden olmuştu. Ama bu ufak sorunu da konulara bakındıkça elimle düzelttim.

Yani şimdi MyBB'de aktif olan veritabanını indirin, notepad++ gibi bir proğram ile açın.

Bul ve Değiştir aracını çalıştırın.

Bul: İstediğiniz karakterin bozuk hali
Değiştir: İstediğiniz karakter

Altından Hepsini Değiştir'e tıklayın. Bu şekilde bozuk olan tüm karakterleri çevirip veritabanını kaydedin. Veritabanı adını değiştirin (Tedbir olarak).

Hosting panelinizde yeni bir veritabanı oluşturun. (Sunucudaki aktif olan veritabanını silmeyin tedbir olarak.)

Değişiklik yaptığınız veritabanını, yeni oluşturduğunuz veritabanı'na PhpMyAdmin ile içeri alın.

İçeri alma sorunsuz tamamlanırsa MyBB'nin ayar (config) dosyasında bu yeni veritabanını tanımlayıp kaydedin. Hepsi bu kadar.

• Üyelik 06.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Çorum
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 370
  • Beğeniler 3 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

erkolay adlı üyeden alıntı

Aynı sorunu ben de yaşayıp çözüm bulamamıştım. Mecburen veritabanında bozuk görünen karakterleri değiştirmiştim. Bu da Konuların bazılarında ı-i harflerinde aynılaşmaya neden olmuştu. Ama bu ufak sorunu da konulara bakındıkça elimle düzelttim.

Yani şimdi MyBB'de aktif olan veritabanını indirin, notepad++ gibi bir proğram ile açın.

Bul ve Değiştir aracını çalıştırın.

Bul: İstediğiniz karakterin bozuk hali
Değiştir: İstediğiniz karakter

Altından Hepsini Değiştir'e tıklayın. Bu şekilde bozuk olan tüm karakterleri çevirip veritabanını kaydedin. Veritabanı adını değiştirin (Tedbir olarak).

Hosting panelinizde yeni bir veritabanı oluşturun. (Sunucudaki aktif olan veritabanını silmeyin tedbir olarak.)

Değişiklik yaptığınız veritabanını, yeni oluşturduğunuz veritabanı'na PhpMyAdmin ile içeri alın.

İçeri alma sorunsuz tamamlanırsa MyBB'nin ayar (config) dosyasında bu yeni veritabanını tanımlayıp kaydedin. Hepsi bu kadar.

Usta o dediğimizi demedim veritabanını import ettiğimde hata veriyor ondan ziyade ı harfleri üstü noktalı y gibi duruyor ctrl + f ile arattığımda normal y'ler çıkıyor çok karışım Çözemedin 1 turlu.

• Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 134 / 216
  • Ticaret 20, (%100)
Aktif olan veritabanının üzerine PhpMyAdmin ile import edemezsiniz. Farklı bir isimle oluşturduğunuz veritabanına import edin.

Ya da MySQL Dumper kullanın. Yedeklemeyi de içeri almayı da MySQL Dumper ile yapın.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Çorum
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 370
  • Beğeniler 3 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

Aktif olan veritabanının üzerine PhpMyAdmin ile import edemezsiniz. Farklı bir isimle oluşturduğunuz veritabanına import edin.

Ya da MySQL Dumper kullanın. Yedeklemeyi de içeri almayı da MySQL Dumper ile yapın.

Usta Damber sistemini bilmiyorum onu bir şekilde çözeriz ama önmli olan ı ş gibi tr karakterlerin düzelmesi.

• Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 134 / 216
  • Ticaret 20, (%100)
Tamam işte, eğer veritabanında değişiklik yapıp da PhpMyAdmin ile içeri alırken hata oluyorsa, en iyisi MySQL Dumper kurarak MySQL dosyasını yedekle ve yaptığın değişikliklerden sonra, veritabanını yine MySQL Dumper ile içeri aktar. Onda hata olasılığı daha düşük.

• Üyelik 06.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Çorum
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 370
  • Beğeniler 3 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

Tamam işte, eğer veritabanında değişiklik yapıp da PhpMyAdmin ile içeri alırken hata oluyorsa, en iyisi MySQL Dumper kurarak MySQL dosyasını yedekle ve yaptığın değişikliklerden sonra, veritabanını yine MySQL Dumper ile içeri aktar. Onda hata olasılığı daha düşük.

Usta ben karakterleri bulamam o şekildede diyorum bakın BURADAKİ konuda belirttiğim gibi.

• Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 134 / 216
  • Ticaret 20, (%100)
Söylediğim şeyler çok basit. Ama her şeyde olduğu gibi hazır bilgileri kullanmaya alışmışsınız. İlla ki biri gelip senin yerine iş yapacak. Yahu azıcık araştırmacı ruhun yok. Gitmişsin bir de webmaster forumu kurmuşsun. Demezler mi daha kendine hayrın yok, millete webmaster aleminde yol gösterme iddiasındasın. Önce bir kendin webmaster ol da ondan sonra bu işin forumunu aç.

Daha ilk mesajımdaki bilgiler yeterdi araştırmacı bir kullanıcıya. Görmek istemeyen göze ne göstermeye çalışsan boş. Hadi kolay gelsin...

• Üyelik 06.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Çorum
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 370
  • Beğeniler 3 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

Söylediğim şeyler çok basit. Ama her şeyde olduğu gibi hazır bilgileri kullanmaya alışmışsınız. İlla ki biri gelip senin yerine iş yapacak. Yahu azıcık araştırmacı ruhun yok. Gitmişsin bir de webmaster forumu kurmuşsun. Demezler mi daha kendine hayrın yok, millete webmaster aleminde yol gösterme iddiasındasın. Önce bir kendin webmaster ol da ondan sonra bu işin forumunu aç.

Daha ilk mesajımdaki bilgiler yeterdi araştırmacı bir kullanıcıya. Görmek istemeyen göze ne göstermeye çalışsan boş. Hadi kolay gelsin...

Usta elinizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sağolun lakin ben %'de100 tr karakterini onardım ve o 2 kısım kaldı ondan ziyade uslübünüze dikkat edin size karşı saygısızlık yapmadım sizde saygılısızlık yapmayın..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al