baranos adlı üyeden alıntı

Bu oldukça iyi bir öğrenme fırsatı teşekkürler, ilk soruyu ben sorayım mesela Hepsiburada'yı örnek alırsak veya hepsiburada kalitesinde yeni kurulacak bir e-ticaret sitesi örnek alırsak nasıl kurulur nasıl yazılımlar kullanılır ve genel olarak müşteri deneyimlerinizden biraz söz ederseniz herkes yararlanır.


Hepsiburada yazılım olarak ne kullanır bilemiyorum ama yazılım işlemi bittikten sonra komplike bir şirket olmanız gerekmektedir.Hukuki Departman , Çağrı Merkezi , Marka Departmanı , Pazarlama Departmanı , Müşteri temsilcileri...Bir marka olmak kolay değildir. Eğer Gerçekten adınızdan söz ettirmek istiyorsanız büyük düşünüp büyük harcamalarla başlamanız gerekmektedir.örnek olarak Tozlu sitesi. Tv reklamlarına çıkarak çok büyük bir atılım gerçekleştirdiler ve satışlarını tavan yaptırdılar. fiyat politikalarıda oldukça iyi olunca tamamiyle istedikleri hedefe ulaştılar.

Merhabalar sorunuz için teşekkür ederim.Hepsiburada sitesindeki ilk önce ürün satışını size anlatayım.hepsiburada kendi deposuna çektiği ürünlerin alış fiyatlarını piyasa fiyatlarından %45 daha indirimli almadığı sürece deposuna sokmaz.sizden çektiği ürünler 45 gün boyunca satışta tutup satılamayan kısmını size iade keser.

iade prosedürü kanunlar ile belirlenmiş iade prosedürüdür ama kendi sitesinin klasını sarsmamak içinde koşulsuz iade sürecide vardır.yani her şekilde satıcı zarara uğramaktadır.

Hepsiburada müşterileri diğer müşterilerden biraz daha uyuz olabilmektedir.( çok özür dileyerek bu lafı kullanmak zorundayım.) ürünü iade süreci boyunca kullanıp daha sonrada beğenmedim diyip gönderebiliyorlar.
Hatta ve hatta bir keresinde ürünü kırıp geri gönderene bile hepsiburada iade işlemini yapmıştır.

Genellikle müşterilere açık bir söz vermemeye özen göstermelisiniz. çünkü her açıklıktan sizin bir sıkıntınızı çıkartıp olayı kendi lehlerine dönüştürebilirler.

Ek Olarak:

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Bir soru da ben sorayım.
Yazılım satan bir site var. Şimdi Hollanda'dan birisi Paypal ile yazılım satın aldı siteden. Şimdi ben ihracat mı yapmış oluyorum ?


şimdi yazılımı yapıp satan türkiye ve yazılımı satan alan kişi hollandada ise e-ticaret kuralları dışında kaldığı zaman ihracat , ama e-ticaret kuralları çerçevesinde normal bir ticaret olmaktadır.eğer satan türkiyede iste ve hollandadaki kişi faturasını istiyorsa faturayı kesmek zorundasınız ve hollandadaki kişide faturasındaki ödemiş olduğu kdv'yi geri alma hakkına sahip olmaktadır..bu yüzden e-ticaret kuralı değil ticaret kuralı devreye girerek EVET kanunlara göre ihracat yapmış olmaktasınız :)

Ek Olarak:

gokaybjkkk adlı üyeden alıntı

güzel oldu bu başlık,


bir e-ticaret sitesi açacağız, thmeforest üzerinden bir tema seçeceğiz. Ve bunu türkçeleştirceğiz. opencart temalara bakıyoruz. standart kredi kartı modulu, kapıda ödeme kupon kodu vs olacak.
aynı zamanda magento yazılımlar bulunmaktadır. hangisini tercih etmeliyiz. opencart yeterlimidir. veya ne önerirsiniz ?


Magento Hem güzel hemde pahalı bir sistemdir. Sadece Kredi kartı modülü 650 -900 TL arası fiyatlarda gezinmektedir.

Opencart hem ucuz hemde bana göre çok kararlı bir sistemdir.8 senelik deneyimimde 2 sene dışında kalan 6 senemde hep opencart altyapısı ile çalıştım ve tüm geliştirmeleri kendimde yaptım.

Benim size önerim opencart altyapısı ile çalışığ themeforestten tema seçip ve gerekli modülleri alıp satışa başlamanızdır. Opencart ile trilyonlar kazanan siteler bile biliyorum ( ki birkaçında ben çalıştım ve halen daha çalışmaktayım. bu konuda ispat istenirse gönderebilirimde.)

Sizin için hayırlı olmasını dilerim ama unutmayın..Ne şekilde olursa olsun E-ticaret sitesi açanlara önerim Seo ve Adwords'u eksik etmeyin. çünkü ikisi birlikte gerçekten çok iyi sonuçlara imza atmaktadır.