lostyazilim

E-ticaret Hakkında Bilmediğiniz Herşeyi Cevaplıyorum !

20 Mesajlar 2.757 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

tenzilat tenzilat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek b.muhendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** H**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 2 / 12
  • Ticaret 1, (%0)
Merhabalar ;
E-ticaretteki 8 yıllık deneyimimi , yapmanız gerekenleri , prosedürleri , satış arttırma ve müşteri deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
8 Senedir aktif olarak e-ticaret sitelerinde ( Büyük ve küçük şirketler olmak üzere ) yönetici olarak çalıştım. bunların bazılarında büyük ithalat bayiileride mevcuttu.işleyiş hakkında , ortak satış alanları , yapılması ve uygulanması gerekenler , Hangi yazılım tercih edilir, müşteriye yönelik çalışmalar , satış arttırma teknikleri , ufak nüanslar her konudaki sorularınızı bu konu altında cevaplayabilirim.
birfincanask

kişi bu mesajı beğendi.

E-Ticaret , Google Reklamcılığı ve Seo Uzmanı
wmaraci
reklam

baranos baranos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)
Bu oldukça iyi bir öğrenme fırsatı teşekkürler, ilk soruyu ben sorayım mesela Hepsiburada'yı örnek alırsak veya hepsiburada kalitesinde yeni kurulacak bir e-ticaret sitesi örnek alırsak nasıl kurulur nasıl yazılımlar kullanılır ve genel olarak müşteri deneyimlerinizden biraz söz ederseniz herkes yararlanır.

gokaybjkkk gokaybjkkk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Satış
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** Y**
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 16 / 11
  • Ticaret 1, (%100)
güzel oldu bu başlık,

bir e-ticaret sitesi açacağız, thmeforest üzerinden bir tema seçeceğiz. Ve bunu türkçeleştirceğiz. opencart temalara bakıyoruz. standart kredi kartı modulu, kapıda ödeme kupon kodu vs olacak.
aynı zamanda magento yazılımlar bulunmaktadır. hangisini tercih etmeliyiz. opencart yeterlimidir. veya ne önerirsiniz ?

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Bir soru da ben sorayım.
Yazılım satan bir site var. Şimdi Hollanda'dan birisi Paypal ile yazılım satın aldı siteden. Şimdi ben ihracat mı yapmış oluyorum ?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek b.muhendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** H**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 2 / 12
  • Ticaret 1, (%0)

baranos adlı üyeden alıntı

Bu oldukça iyi bir öğrenme fırsatı teşekkürler, ilk soruyu ben sorayım mesela Hepsiburada'yı örnek alırsak veya hepsiburada kalitesinde yeni kurulacak bir e-ticaret sitesi örnek alırsak nasıl kurulur nasıl yazılımlar kullanılır ve genel olarak müşteri deneyimlerinizden biraz söz ederseniz herkes yararlanır.

Hepsiburada yazılım olarak ne kullanır bilemiyorum ama yazılım işlemi bittikten sonra komplike bir şirket olmanız gerekmektedir.Hukuki Departman , Çağrı Merkezi , Marka Departmanı , Pazarlama Departmanı , Müşteri temsilcileri...Bir marka olmak kolay değildir. Eğer Gerçekten adınızdan söz ettirmek istiyorsanız büyük düşünüp büyük harcamalarla başlamanız gerekmektedir.örnek olarak Tozlu sitesi. Tv reklamlarına çıkarak çok büyük bir atılım gerçekleştirdiler ve satışlarını tavan yaptırdılar. fiyat politikalarıda oldukça iyi olunca tamamiyle istedikleri hedefe ulaştılar.

Merhabalar sorunuz için teşekkür ederim.Hepsiburada sitesindeki ilk önce ürün satışını size anlatayım.hepsiburada kendi deposuna çektiği ürünlerin alış fiyatlarını piyasa fiyatlarından %45 daha indirimli almadığı sürece deposuna sokmaz.sizden çektiği ürünler 45 gün boyunca satışta tutup satılamayan kısmını size iade keser.

iade prosedürü kanunlar ile belirlenmiş iade prosedürüdür ama kendi sitesinin klasını sarsmamak içinde koşulsuz iade sürecide vardır.yani her şekilde satıcı zarara uğramaktadır.

Hepsiburada müşterileri diğer müşterilerden biraz daha uyuz olabilmektedir.( çok özür dileyerek bu lafı kullanmak zorundayım.) ürünü iade süreci boyunca kullanıp daha sonrada beğenmedim diyip gönderebiliyorlar.
Hatta ve hatta bir keresinde ürünü kırıp geri gönderene bile hepsiburada iade işlemini yapmıştır.

Genellikle müşterilere açık bir söz vermemeye özen göstermelisiniz. çünkü her açıklıktan sizin bir sıkıntınızı çıkartıp olayı kendi lehlerine dönüştürebilirler.

Ek Olarak:

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Bir soru da ben sorayım.
Yazılım satan bir site var. Şimdi Hollanda'dan birisi Paypal ile yazılım satın aldı siteden. Şimdi ben ihracat mı yapmış oluyorum ?

şimdi yazılımı yapıp satan türkiye ve yazılımı satan alan kişi hollandada ise e-ticaret kuralları dışında kaldığı zaman ihracat , ama e-ticaret kuralları çerçevesinde normal bir ticaret olmaktadır.eğer satan türkiyede iste ve hollandadaki kişi faturasını istiyorsa faturayı kesmek zorundasınız ve hollandadaki kişide faturasındaki ödemiş olduğu kdv'yi geri alma hakkına sahip olmaktadır..bu yüzden e-ticaret kuralı değil ticaret kuralı devreye girerek EVET kanunlara göre ihracat yapmış olmaktasınız :)

Ek Olarak:

gokaybjkkk adlı üyeden alıntı

güzel oldu bu başlık,

bir e-ticaret sitesi açacağız, thmeforest üzerinden bir tema seçeceğiz. Ve bunu türkçeleştirceğiz. opencart temalara bakıyoruz. standart kredi kartı modulu, kapıda ödeme kupon kodu vs olacak.
aynı zamanda magento yazılımlar bulunmaktadır. hangisini tercih etmeliyiz. opencart yeterlimidir. veya ne önerirsiniz ?

Magento Hem güzel hemde pahalı bir sistemdir. Sadece Kredi kartı modülü 650 -900 TL arası fiyatlarda gezinmektedir.

Opencart hem ucuz hemde bana göre çok kararlı bir sistemdir.8 senelik deneyimimde 2 sene dışında kalan 6 senemde hep opencart altyapısı ile çalıştım ve tüm geliştirmeleri kendimde yaptım.

Benim size önerim opencart altyapısı ile çalışığ themeforestten tema seçip ve gerekli modülleri alıp satışa başlamanızdır. Opencart ile trilyonlar kazanan siteler bile biliyorum ( ki birkaçında ben çalıştım ve halen daha çalışmaktayım. bu konuda ispat istenirse gönderebilirimde.)

Sizin için hayırlı olmasını dilerim ama unutmayın..Ne şekilde olursa olsun E-ticaret sitesi açanlara önerim Seo ve Adwords'u eksik etmeyin. çünkü ikisi birlikte gerçekten çok iyi sonuçlara imza atmaktadır.
gokaybjkkk

kişi bu mesajı beğendi.

bkrknk bkrknk sağlık ve teknoloji Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 13 / 0
  • Ticaret 4, (%100)
merhaba hocam benimde 1-2 sorum olacak izninle , şimdi bir e ticaret sitesini tek başıma yönetmek istiyorum en azından kısa bir süreliğe yani başlangıç evresinde sizce bu mümkünmüdür 2. olarak ürün tedariği için nasıl bir yola başvurmalıyım yalnız bu işe ayırdığım yeterince sermayem yok sizce tedarik işini en kolay nasıl halledebilirim , teşekkürler

• Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek b.muhendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** H**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 2 / 12
  • Ticaret 1, (%0)

bkrknk adlı üyeden alıntı

merhaba hocam benimde 1-2 sorum olacak izninle , şimdi bir e ticaret sitesini tek başıma yönetmek istiyorum en azından kısa bir süreliğe yani başlangıç evresinde sizce bu mümkünmüdür 2. olarak ürün tedariği için nasıl bir yola başvurmalıyım yalnız bu işe ayırdığım yeterince sermayem yok sizce tedarik işini en kolay nasıl halledebilirim , teşekkürler

Merhabalar ;

Şimdi E-ticaretteki en büyük hata şudur " Parasız , Sermayesiz işe başlama".
Tek başınıza siteyi yönetebilirsiniz gerekli argümantasyon ve deneyime sahip iseniz ( yazılım , müşteri temsilciliği , pazarlama ve tedarik )

Fakat sermayesiz emin olun bu iş olmuyor.Her ay binlerce e-ticaret sitesi açılsada , binlerceside beceremediğinden veya uğraşamadığından kapatılmaktadır.Kapanmalarının 1. nedeni iste satış yapamamaları ve moral olarak çöküşe geçmeleridir.

Satacağınız ürün kategorisini bilmediğimden şuanda açık olarak söyleyemiyorum ama örnek vermek gerekirse "Tv ürünleri" satıyor iseniz "Multi Hanger" ürününü arattığınızda aşşağıdaki resim ile karşılaşabilirsiniz. fiyatınız çok iyi olsada sizi kim nasıl farkedicek ? tabiki seo ve adwords reklamları ile fark yaratmanız gerekmektedir.

Ürün tedariği için Dropshipping yapan firmalar bulunmaktadır çeşitli kategorilerde iletişime geçip o ürünleri satabilirsiniz..Ne kargosu ile uğraşırsınız neden sıkıntısı ile.

Ek Olarak: Örnek vermek gerekirse 2 ay once basladığım yeni bir e-ticaret sitesinde.ben gelmeden 3 ay once kurulmuş ve 3 ayda 1 satış yaparak 166 TL kazanmıştır.

2.ayım ve nisan ayının bugüne kadar olan satışını resimde görebilirsiniz.Size önerim ne istediğinizi bilmek , müşteriyi anlamak ve kaçırmamak.kendinize hedef belirleyin.ve o hedeflere ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini planlayın.
Bu çalıştığım E-ticaret Siteside emin olun sürekli giden ürünler değil tamamiyle satışı zor ve sıkıntılı bir sektörde olmasına rağmen gayet başarılı gitmektedir.Tabiki her ay yükselip düşebilir. ama emin olun çalışınca oluyor.

bkrknk

kişi bu mesajı beğendi.

riko riko Skype: oogunoozturk Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 116 / 154
  • Ticaret 21, (%100)
Hocam öncelikle böyle bir konu açtığınız için herkes adına bizzat teşekkür ediyorum ve belki de sizi sıkacak olan sorularıma başlıyorum :)

Muhakkak herkese drop shipping (stoksuz satış) daha mantıklı gelmektedir. Ben samimi bulmuyorum fakat atıyorum, incir.com.
1. Böyle bir sisteme girmek ne kadar mantıklı?
2. Kurulum, seo, reklam yayını gibi temel giderler iş başlangıcı için kaç tlyi bulmaktadır?
3. Ticaret için incir.com'uncom'un -vb.- sunduğu tüm ürünler mi satılmalı yoksa kategorize edilerek mi satılmalıdır?

Genel
1. Alibaba.com üzerinden ticaret gerçekleştirmek güvenli midir?
2. Sadece sosyal medya kullanılarak satış yapılabilir mi?
3. İnstagram sizinde bildiğiniz gibi büyük bir pazar haline geldi. Burada fatura kesilmeden yapılan satışlara şahit oldum. Bu yasal mıdır?

Birde ithal edilecek ürünü, satılacak ürünü biliyorsunuz fakat sermayenin yok. Ne yapardınız :D

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Güzel konu olmuş öncelikle bildiklerini paylaşmak istediğin için teşekkürler.

Öğrenmek istediğim bir kaç konu var ;

Malta da bulunan ürünleri AB ülkelerine sattığım bir sitem var. Site İngiltere de barındırılıyor. Fakat bu ticaret neticesinde ödemelerim Türkiyede bulunan bir banka hesabıma yatıyor. Herhangi bir vergi falan ödemiyorum. Bu Türkiye de başıma iş açar mı ?

Yine Malta da bulunan bir şirkete freelance danışmanlık hizmeti sunuyorum. Yine geliri Türk bankalarında bulunan hesabıma yatıyor. Bu hizmetimi de Kolombiya uzantılı alan adına sahip ve İngiltere sunucularında bulunan sitem ile sunuyorum.

Bu 2 yöntem ile aylık ortalama x.xxx TL - xx.xxx TL arası kazanç sağlıyorum ve sürekli aynı banka hesabımı kullanıyorum. Bu kazançlara dair bildirimde falan da bulunmadım. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşa bilirmiyim ?

Not:İlk olarak farklı bir ülkenin bankasından hesap açtırıp o hesabı kullanmayı düşünüyordum böyle bir çok imkanım var fakat durumu izah ettiğim bir kaç bankacı bu miktarların sorun teşkil edecek kadar büyük olmadığını söylemişlerdi. Hemen hemen 3 yıldır benzer ticaretlerimde sorun da yaşamadım.

• Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek b.muhendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** H**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 2 / 12
  • Ticaret 1, (%0)

riko adlı üyeden alıntı

Hocam öncelikle böyle bir konu açtığınız için herkes adına bizzat teşekkür ediyorum ve belki de sizi sıkacak olan sorularıma başlıyorum :)

Muhakkak herkese drop shipping (stoksuz satış) daha mantıklı gelmektedir. Ben samimi bulmuyorum fakat atıyorum, incir.com.
1. Böyle bir sisteme girmek ne kadar mantıklı?
2. Kurulum, seo, reklam yayını gibi temel giderler iş başlangıcı için kaç tlyi bulmaktadır?
3. Ticaret için incir.com'uncom'un -vb.- sunduğu tüm ürünler mi satılmalı yoksa kategorize edilerek mi satılmalıdır?

Genel
1. Alibaba.com üzerinden ticaret gerçekleştirmek güvenli midir?
2. Sadece sosyal medya kullanılarak satış yapılabilir mi?
3. İnstagram sizinde bildiğiniz gibi büyük bir pazar haline geldi. Burada fatura kesilmeden yapılan satışlara şahit oldum. Bu yasal mıdır?

Birde ithal edilecek ürünü, satılacak ürünü biliyorsunuz fakat sermayenin yok. Ne yapardınız :D

Merhabalar ilk sorunuzdan başlıyım.
1.si İncir.com ithalatçı değildir.kısaca açıklamak gerekirse ithalatçı firma => İncir.com=> sizin siteniz. Bu yüzden kar marjlarınız oldukça düşmektedir.tavsiye etmem.Direk ithalat yapan firmalardan dropshipping hizmeti alabilirsiniz. bu firmaları burda soylemem yanlış olur diye özel mesaj atarsanız size gönderebilirim.

2.si Kurulum için hangi altyapıyı kullanacaksanız bilmiyorum ama Opencartı tavsiye ederim , Modüllerine ve temasına ödeyeceğiniz para 300-400 TL'yi geçmez. Seo konusunda alacağın desteğin ne kadara çıkacağını bilemem ama iyi bir seo uzmanı ile anlaşırsan 1 ayda 2000 TL civarı çıkar.
Google adwords için ve merchant için ilk seferde 1000 TL yükle ve günlük harcamanı 50 TL olarak harca..performansa göre yükseltip düşürmen lazım.bazen gün içerisinde reklam sıklığını arttırıp bazen düşürebilirsin.tamamiyle analiz.

3.sü ise bence birkaç firma ile farklı kategorilerde çalışmak en mantıklısı ve en ekonomik çözümüdür. Örneğin bebek malzemeleri için farklı firma , tv ürünleri için farklı firma gibi.

Aliexpress'den alınacak ürünlere güvenemiyorum şahsen çünkü karşınızda muhattap var evet ama sürekli ulaşamıyorsunuz.
Sadece Sosyal Medya kullanılarak satış yapılır evet ama bana sanki eksik kalir gibime geliyor.
İnstagramda satışlar yapılıyor vergi ödenmeden ve yasa dışı olarak. onada yakında bir uygulama getirileceği duyumunu aldım.biliyorsunuzki devletimiz e-ticaret konusunda baya büyük yaptırımlara gitmektedir.bununda onunu keserler diye dusunuyorum.bunda vergi veren satış yapan insan varken. vergisiz kazancın ülke ekonomisine katkı sağlamayacağını düşünmekteyim.

Sermaye her şekilde olması lazım çok çok sermayeniz yoksa bile ufak tefek illaki olması lazım.parasız hiçbir iş olmuyor..sonuçta buda bir dükkan..fiziki olmasa bile illaki giderleri olmaktadır.

Ek Olarak:

LikeSend adlı üyeden alıntı

Güzel konu olmuş öncelikle bildiklerini paylaşmak istediğin için teşekkürler.

Öğrenmek istediğim bir kaç konu var ;

Malta da bulunan ürünleri AB ülkelerine sattığım bir sitem var. Site İngiltere de barındırılıyor. Fakat bu ticaret neticesinde ödemelerim Türkiyede bulunan bir banka hesabıma yatıyor. Herhangi bir vergi falan ödemiyorum. Bu Türkiye de başıma iş açar mı ?

Yine Malta da bulunan bir şirkete freelance danışmanlık hizmeti sunuyorum. Yine geliri Türk bankalarında bulunan hesabıma yatıyor. Bu hizmetimi de Kolombiya uzantılı alan adına sahip ve İngiltere sunucularında bulunan sitem ile sunuyorum.

Bu 2 yöntem ile aylık ortalama x.xxx TL - xx.xxx TL arası kazanç sağlıyorum ve sürekli aynı banka hesabımı kullanıyorum. Bu kazançlara dair bildirimde falan da bulunmadım. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşa bilirmiyim ?

Not:İlk olarak farklı bir ülkenin bankasından hesap açtırıp o hesabı kullanmayı düşünüyordum böyle bir çok imkanım var fakat durumu izah ettiğim bir kaç bankacı bu miktarların sorun teşkil edecek kadar büyük olmadığını söylemişlerdi. Hemen hemen 3 yıldır benzer ticaretlerimde sorun da yaşamadım.

Şimdi 1.si Türk bankasındaki hesabınız şirket hesabınız ise başınız büyük derde girecek demektir. ama yok şahsi hesap üzerinden işlem oluyorsa o zaman bir süre daha yapmanızda herhangi bir sakında görmüyorum. neden derseniz çünkü bir süre sonra bunada bir sınırlama getirilip AB ilişkileri neticesinde 2016 da geçerliliğe girecek vize muafiyeti , vergi değerlendirmesi ve soruşturması neticesinde AB ülkelerine sattığın ürünlere fatura kesmek zorunda kalacaksın şahsi yapsan bile.

Danışmanlık Hizmetini yapıyorsun ve şirket sana odeme yapıyor ve bununda bildirimini kendi ülkesine yapmıyorsa o kendi sıkıntısıdır.seninle alakası olmayan bir durum.

Ama sattığın ürünlerde tekrar söylüyorum türkiyedeki hesabın şirket hesabı ise başına büyük bela açılabilir. her bir satış için 180 TL , 1000 TL ve üzeri satışlarında ise çeşitli yüzdelerde ceza alma konusu mevcuttur.dikkatli olmanızda fayda vardır.
riko

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al