riko adlı üyeden alıntı
Hocam öncelikle böyle bir konu açtığınız için herkes adına bizzat teşekkür ediyorum ve belki de sizi sıkacak olan sorularıma başlıyorum :)
Muhakkak herkese drop shipping (stoksuz satış) daha mantıklı gelmektedir. Ben samimi bulmuyorum fakat atıyorum, incir.com.
1. Böyle bir sisteme girmek ne kadar mantıklı?
2. Kurulum, seo, reklam yayını gibi temel giderler iş başlangıcı için kaç tlyi bulmaktadır?
3. Ticaret için incir.com'uncom'un -vb.- sunduğu tüm ürünler mi satılmalı yoksa kategorize edilerek mi satılmalıdır?
Genel
1. Alibaba.com üzerinden ticaret gerçekleştirmek güvenli midir?
2. Sadece sosyal medya kullanılarak satış yapılabilir mi?
3. İnstagram sizinde bildiğiniz gibi büyük bir pazar haline geldi. Burada fatura kesilmeden yapılan satışlara şahit oldum. Bu yasal mıdır?
Birde ithal edilecek ürünü, satılacak ürünü biliyorsunuz fakat sermayenin yok. Ne yapardınız :D
Merhabalar ilk sorunuzdan başlıyım.
1.si İncir.com ithalatçı değildir.kısaca açıklamak gerekirse ithalatçı firma => İncir.com=> sizin siteniz. Bu yüzden kar marjlarınız oldukça düşmektedir.tavsiye etmem.Direk ithalat yapan firmalardan dropshipping hizmeti alabilirsiniz. bu firmaları burda soylemem yanlış olur diye özel mesaj atarsanız size gönderebilirim.
2.si Kurulum için hangi altyapıyı kullanacaksanız bilmiyorum ama Opencartı tavsiye ederim , Modüllerine ve temasına ödeyeceğiniz para 300-400 TL'yi geçmez. Seo konusunda alacağın desteğin ne kadara çıkacağını bilemem ama iyi bir seo uzmanı ile anlaşırsan 1 ayda 2000 TL civarı çıkar.
Google adwords için ve merchant için ilk seferde 1000 TL yükle ve günlük harcamanı 50 TL olarak harca..performansa göre yükseltip düşürmen lazım.bazen gün içerisinde reklam sıklığını arttırıp bazen düşürebilirsin.tamamiyle analiz.
3.sü ise bence birkaç firma ile farklı kategorilerde çalışmak en mantıklısı ve en ekonomik çözümüdür. Örneğin bebek malzemeleri için farklı firma , tv ürünleri için farklı firma gibi.
Aliexpress'den alınacak ürünlere güvenemiyorum şahsen çünkü karşınızda muhattap var evet ama sürekli ulaşamıyorsunuz.
Sadece Sosyal Medya kullanılarak satış yapılır evet ama bana sanki eksik kalir gibime geliyor.
İnstagramda satışlar yapılıyor vergi ödenmeden ve yasa dışı olarak. onada yakında bir uygulama getirileceği duyumunu aldım.biliyorsunuzki devletimiz e-ticaret konusunda baya büyük yaptırımlara gitmektedir.bununda onunu keserler diye dusunuyorum.bunda vergi veren satış yapan insan varken. vergisiz kazancın ülke ekonomisine katkı sağlamayacağını düşünmekteyim.
Sermaye her şekilde olması lazım çok çok sermayeniz yoksa bile ufak tefek illaki olması lazım.parasız hiçbir iş olmuyor..sonuçta buda bir dükkan..fiziki olmasa bile illaki giderleri olmaktadır.
Ek Olarak:
LikeSend adlı üyeden alıntı
Güzel konu olmuş öncelikle bildiklerini paylaşmak istediğin için teşekkürler.
Öğrenmek istediğim bir kaç konu var ;
Malta da bulunan ürünleri AB ülkelerine sattığım bir sitem var. Site İngiltere de barındırılıyor. Fakat bu ticaret neticesinde ödemelerim Türkiyede bulunan bir banka hesabıma yatıyor. Herhangi bir vergi falan ödemiyorum. Bu Türkiye de başıma iş açar mı ?
Yine Malta da bulunan bir şirkete freelance danışmanlık hizmeti sunuyorum. Yine geliri Türk bankalarında bulunan hesabıma yatıyor. Bu hizmetimi de Kolombiya uzantılı alan adına sahip ve İngiltere sunucularında bulunan sitem ile sunuyorum.
Bu 2 yöntem ile aylık ortalama x.xxx TL - xx.xxx TL arası kazanç sağlıyorum ve sürekli aynı banka hesabımı kullanıyorum. Bu kazançlara dair bildirimde falan da bulunmadım. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşa bilirmiyim ?
Not:İlk olarak farklı bir ülkenin bankasından hesap açtırıp o hesabı kullanmayı düşünüyordum böyle bir çok imkanım var fakat durumu izah ettiğim bir kaç bankacı bu miktarların sorun teşkil edecek kadar büyük olmadığını söylemişlerdi. Hemen hemen 3 yıldır benzer ticaretlerimde sorun da yaşamadım.
Şimdi 1.si Türk bankasındaki hesabınız şirket hesabınız ise başınız büyük derde girecek demektir. ama yok şahsi hesap üzerinden işlem oluyorsa o zaman bir süre daha yapmanızda herhangi bir sakında görmüyorum. neden derseniz çünkü bir süre sonra bunada bir sınırlama getirilip AB ilişkileri neticesinde 2016 da geçerliliğe girecek vize muafiyeti , vergi değerlendirmesi ve soruşturması neticesinde AB ülkelerine sattığın ürünlere fatura kesmek zorunda kalacaksın şahsi yapsan bile.
Danışmanlık Hizmetini yapıyorsun ve şirket sana odeme yapıyor ve bununda bildirimini kendi ülkesine yapmıyorsa o kendi sıkıntısıdır.seninle alakası olmayan bir durum.
Ama sattığın ürünlerde tekrar söylüyorum türkiyedeki hesabın şirket hesabı ise başına büyük bela açılabilir. her bir satış için 180 TL , 1000 TL ve üzeri satışlarında ise çeşitli yüzdelerde ceza alma konusu mevcuttur.dikkatli olmanızda fayda vardır.