merhaba hocam benimde 1-2 sorum olacak izninle , şimdi bir e ticaret sitesini tek başıma yönetmek istiyorum en azından kısa bir süreliğe yani başlangıç evresinde sizce bu mümkünmüdür 2. olarak ürün tedariği için nasıl bir yola başvurmalıyım yalnız bu işe ayırdığım yeterince sermayem yok sizce tedarik işini en kolay nasıl halledebilirim , teşekkürler
Merhabalar ;
Şimdi E-ticaretteki en büyük hata şudur " Parasız , Sermayesiz işe başlama".
Tek başınıza siteyi yönetebilirsiniz gerekli argümantasyon ve deneyime sahip iseniz ( yazılım , müşteri temsilciliği , pazarlama ve tedarik )
Fakat sermayesiz emin olun bu iş olmuyor.Her ay binlerce e-ticaret sitesi açılsada , binlerceside beceremediğinden veya uğraşamadığından kapatılmaktadır.Kapanmalarının 1. nedeni iste satış yapamamaları ve moral olarak çöküşe geçmeleridir.
Satacağınız ürün kategorisini bilmediğimden şuanda açık olarak söyleyemiyorum ama örnek vermek gerekirse "Tv ürünleri" satıyor iseniz "Multi Hanger" ürününü arattığınızda aşşağıdaki resim ile karşılaşabilirsiniz. fiyatınız çok iyi olsada sizi kim nasıl farkedicek ? tabiki seo ve adwords reklamları ile fark yaratmanız gerekmektedir.
Ürün tedariği için Dropshipping yapan firmalar bulunmaktadır çeşitli kategorilerde iletişime geçip o ürünleri satabilirsiniz..Ne kargosu ile uğraşırsınız neden sıkıntısı ile.
Ek Olarak: Örnek vermek gerekirse 2 ay once basladığım yeni bir e-ticaret sitesinde.ben gelmeden 3 ay once kurulmuş ve 3 ayda 1 satış yaparak 166 TL kazanmıştır.
2.ayım ve nisan ayının bugüne kadar olan satışını resimde görebilirsiniz.Size önerim ne istediğinizi bilmek , müşteriyi anlamak ve kaçırmamak.kendinize hedef belirleyin.ve o hedeflere ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini planlayın.
Bu çalıştığım E-ticaret Siteside emin olun sürekli giden ürünler değil tamamiyle satışı zor ve sıkıntılı bir sektörde olmasına rağmen gayet başarılı gitmektedir.Tabiki her ay yükselip düşebilir. ama emin olun çalışınca oluyor.