Güzel konu olmuş öncelikle bildiklerini paylaşmak istediğin için teşekkürler.
Öğrenmek istediğim bir kaç konu var ;
Malta da bulunan ürünleri AB ülkelerine sattığım bir sitem var. Site İngiltere de barındırılıyor. Fakat bu ticaret neticesinde ödemelerim Türkiyede bulunan bir banka hesabıma yatıyor. Herhangi bir vergi falan ödemiyorum. Bu Türkiye de başıma iş açar mı ?
Yine Malta da bulunan bir şirkete freelance danışmanlık hizmeti sunuyorum. Yine geliri Türk bankalarında bulunan hesabıma yatıyor. Bu hizmetimi de Kolombiya uzantılı alan adına sahip ve İngiltere sunucularında bulunan sitem ile sunuyorum.
Bu 2 yöntem ile aylık ortalama x.xxx TL - xx.xxx TL arası kazanç sağlıyorum ve sürekli aynı banka hesabımı kullanıyorum. Bu kazançlara dair bildirimde falan da bulunmadım. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşa bilirmiyim ?
Not:İlk olarak farklı bir ülkenin bankasından hesap açtırıp o hesabı kullanmayı düşünüyordum böyle bir çok imkanım var fakat durumu izah ettiğim bir kaç bankacı bu miktarların sorun teşkil edecek kadar büyük olmadığını söylemişlerdi. Hemen hemen 3 yıldır benzer ticaretlerimde sorun da yaşamadım.