Hocam finans üzerine ingilizce bir sitem var. Yaklaşık 1 aylık ve hergün en az 2 makale (min 400 kelime) giriyorum. in the page seo'ya çok dikkat ediyorum. Sitem index alıyor, dizine ekleniyor ama organik hit sıfıra yakın. Arama motorlarından henüz neredeyse hiç hit sağlayamadım. Ne yapmalıyım?
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla finans içerikli sitelere hit aldırmak normal sitelere oranla daha zor. Bu nedenle siteniz hit almıyor olabilir.
Yaklaşık 1 aylık bir site olduğunu ele alırsak ve sitede 50-60 yayının olduğunu göz önünde bulundurursak, hit almaması normaldir.
Sitenize içerik girmeye devam edip biraz daha eskimesini bekleyin, içerik sayısı ne kadar çok olursa site o kadar fazla güçlenecektir.
2. 3. aylarda çalışma yapmaya başlayabilirsiniz.
Ek Olarak:
subdomainin ana domaine belirlenen kelimede yukselmesı ıçın katkısı nedir. ??
Sub domainlerin beslenmesine bağlı bir durum diyebilirim.
Eğer sub domainleriniz link açısından yeterince beslenmişse ve her sub domain de ana sitenin yükselmesi için belirlenen anahtar kelime yer alıyorsa oldukça güzel katkı sağlar.
Fakat 5-10 beslenmemiş sub domain ile yola çıkılırsa fazla bir etki görülmesi beklenmemeli diye düşünüyorum.
Tabi uzun vadede illaki yarar sağlayacaktır.
Çünkü uzun vadede sub domainler eskiyecektir.
Ek Olarak:
Merhaba
PHP yazılımı olan sitelerin Google da çok daha rahat yükseliyor olması içerikten midiri yoksa Google PHP'yi ASP'ye göre daha mı çok seviyor ?
PHP yazılımı olan sitelerin Google da çok daha rahat yükseliyor olması içerikten midiri yoksa Google PHP'yi ASP'ye göre daha mı çok seviyor ?
Merhaba,
2012-2013 yıllarında ASP SEO ile ilgilenmiştim.
O aralar ASP SEO diğer kodlama dillerine göre daha kolaydı ve kullanışlıydı.
Yani ASP SEO daha kolay yapılabiliyordu. Aradan 3 yıl geçmiş.
Şu an son güncellemelerle ASP PHP SEO arasında neler değişti pek bilgim yok fakat dediğim gibi, 2012-2013 yıllarında ASP SEO daha rahat yapılıyordu ve daha iyi yükseliyordu.
Aslında bu SEO yapan kişi için pekte fark yaratmayan bir durum. PHP site sayısı ASP daha karışık olduğu için fazladır. Fazla olduğu içinde sıralamalarda pek ASP site göremeyebilirsiniz. Buradan yola çıkarak PHP siteler SEO konusunda daha iyidir demek yanlış olur.
Yani demem o ki bir kodlama dili daha yaygın, daha az karmaşık olduğu için çok kullanılıyorsa o dil SEO açısından daha iyidir diyemeyiz.
Aramalarda PHP sitelerin üstlerde olması gayet normal, çünkü PHP çok kullanılan bir kodlama dili.
Toparlamak gerekirse; bence içerikten ve yapılan SEO çalışmasından :)
İyi çalışmalar :)