lostyazilim

SEO Hakkındaki Sorunuzu Cevaplıyorum (Ücretsiz)

132 Mesajlar 16.557 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)
YOĞUNLAŞAN ÇALIŞMALARDAN DOLAYI KONU KİLİT.

Merhaba,

12 yaşından beri (8 yıldır) SEO hakkında ne bulduysa okuyan biri olarak WMAraci.com üyelerinin SEO hakkındaki sorularını cevaplamak istedim.

Amaç WMAraci.com üyelerine destek olmak.

Sorduğunuz soruları sırayla cevaplayarak yardımcı olmaya çalışacağım.

Her WMAraci.com üyesi 1 soru sorarsa sevinirim.

1 den fazla soruya vakit ayırabilecek kadar vaktim yok :) Umarım anlayışla karşılarsınız.

Sorularınızı bekliyorum...
ziyakgul haydufyteam tersso

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Tuwto 9 Tuwto 9 www.gokkpa.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 3 / 3
  • Ticaret 6, (%100)
Hocam bir konuya kaç etiket girmek gerekir seoya uygun şekilde. Benim sorum bu teşekkürler.

OktayEfendi OktayEfendi WordPress Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 89 / 91
  • Ticaret 35, (%100)
Hocam bir anahtar kelimede yükselmek için her yazıda anahtar kelimeyi eklememiz gerekir mi?

JrFree JrFree . Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 485
  • Beğeniler 80 / 76
  • Ticaret 30, (%100)
Siteme hergün içerik girmek için zamanım olmuyor 3-4 gün aralıklarla felan giriyorum site genede güncel kalır mı? anahtar kelimede yükselebilir miyim

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

Tuwto 9 adlı üyeden alıntı

Hocam bir konuya kaç etiket girmek gerekir seoya uygun şekilde. Benim sorum bu teşekkürler.

150-200 kelimelik bir makale için 3-4 etiket yeterlidir. Makaleniz çok uzun bir makale ise etiket sayısını da buna bağlı olarak arttırabilirsiniz. Mesela muhabbet kuşları hakkında bilgi başlıklı bir makalede şu başlıkları kullandıysanız:

Muhabbet Kuşları Ne Yer?
Muhabbet Kuşları Hangi Yiyecekleri Sever?
Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır?
Muhabbet Kuşunun Hasta Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Muhabbet Kuşunun Çiftleşme Dönemi Ne Zamandır?
Muhabbet Kuşları Nasıl Konuşturulur?

Bu durumda etiket sayısını fazlalaştırabilirsiniz fakat etiketleri farklı şekillerde girmelisiniz.

Örnek:

Muhabbet Kuşlarının Yedikleri
Muhabbet Kuşlarının Sevdiği Yiyecekler
Muhabbet Kuşu Yıkama
Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanmalı
Hasta Muhabbet Kuşu Nasıl Anlaşılır
Muhabbet Kuşu Hangi Ay Çiftleşir
Muhabbet Kuşunun Çiftleşme Zamanı
Muhabbet Kuşları İçin Konuşma Eğitimi
Muhabbet Kuşu Konuşturma

Bu durumda makalenin içerisinde yer alan başlıklardan dolayı sıkıntı olmayacaktır. Tabi bu şekilde bir makale genelde 500-600 kelimelik bir makale oluyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Ek Olarak:

Oktay Efendi adlı üyeden alıntı

Hocam bir anahtar kelimede yükselmek için her yazıda anahtar kelimeyi eklememiz gerekir mi?

Her yazıda anahtar kelimenin bulunması şu açıdan önemlidir:

Google Amca sitelerimizin içerisinde yer alan kelimelerin yoğunluklarına bakmaktadır. Hangi kelimenin yoğunluğu fazla ise buna değer vermektedir.
Fakat bu noktada önemli olan sadece aynı kelimenin yoğunluğunu arttırmak değildir.

Mesela buzdolabı kelimesi anahtar kelimeniz diyelim.

Bu durumda makaleleriniz de şu şekilde bir yol izlemelisiniz:

Makaleleriniz de en çok buzdolabı kelimesi geçmeli.
Daha sonra en fazla geçecek olan kelime buzdolabı kelimesinin en çok aranabilecek varyasyonları olmalı.

buzdolabı, buzdolapları, buzdolabının, buzdolaplarının....

Bu kelimelere sizin karar vermeniz daha doğru olacaktır, bu kelimeleri araştırmadan yazdım, dikkate almayın :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi çalışmalar...

Ek Olarak:

JrFree adlı üyeden alıntı

Siteme hergün içerik girmek için zamanım olmuyor 3-4 gün aralıklarla felan giriyorum site genede güncel kalır mı? anahtar kelimede yükselebilir miyim

Güncellik SEO kriterleri arasında yer alan önemli bir kriterdir fakat bir SEO çalışmasının tamamı güncelliktir diyemeyiz.

Sitenize 3-4 günde 1 yazı giriyorsanız siteniz günceldir.
Fakat sitenize 6 saatte 1 yazı giriyorsanız o zaman siteniz çok günceldir.

Güncellik kelime bazlı yükselişte çok önemli bir yer kaplamıyor. Güncel olursa iyi olur ama kelime bazlı yükselişte daha önemli kriterler yer alıyor.

İyi çalışmalar :)
bayNOKTA OktayEfendi Tuwto 9

kişi bu mesajı beğendi.

memory memory Öğretmen Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Mesajlar 589
  • Beğeniler 96 / 79
  • Ticaret 25, (%100)
Yeni açılan bir eticaret sitesi için(2aylık) nasıl bir seo çalışması yapmalıyız. Detaylı bilgi verirmisiniz?

isparakariyer.com

Elit Elit Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhendiz
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 50 / 28
  • Ticaret 0, (%0)
sitem Futurenet futurenet kelimesinde 1. sayfaya gelemedim, rakiplerin hem içerik hemde alexa bakımından benden iyi değil düşüncesindeyim bunun nedeni nedir?

kısayoldan yada bir an önce 1. sayfaya çıkmak için ne yapmak gerekir?

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

memory adlı üyeden alıntı

Yeni açılan bir eticaret sitesi için(2aylık) nasıl bir seo çalışması yapmalıyız. Detaylı bilgi verirmisiniz?

Daha önce e-ticaret sitesi için SEO yapmadım fakat şöyle diyebilirim.

E-ticaret sitesinde yükselişi yakalamak için alt sayfalara çalışma yapmak gerekir.

Mesela Su Arıtma Cihazları kategorisinde yükselmeniz için şu şekilde bir yol izleyebilirsiniz:

Su Arıtma Cihazı kategorisine girilen içeriklerin sıralandığı bir sayfanız olur. Bu sayfanın alt ve üst kısımlarını yazılarla doldurursunuz. Sayfanın orta kısmında Su Arıtma Cihazı kategorisine sahip içerikleriniz sıralanır. Bu sayfaya "Su Arıtma Cihazı, Su Arıtma Cihazı Al, Su Arıtma Cihazı Satın Al, Su Artıma Cihazları, Ucuz Su Arıtma Cihazı, Kaliteli Su Arıtma Cihazı Al" gibi kelimelerde çalışma yaparsınız. Bu çalışmanın 2 aylık bir site için şu şekilde yapılmasını öneririm:

1 kelimeye bağlantı verdikten sonra herhangi bir yerde sayfanızın 1 adet doğal linkini bırakmalısınız. 2-3 kere bu şekilde devam ederken birde resim link bırakmayı ihmal etmemelisiniz. Aldığınız linkler kelime bazlı yükseliş odaklı olmalı fakat link çeşitliliğiniz fazla olursa daha az risk almış olursunuz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi çalışmalar.

Ek Olarak:

Elit adlı üyeden alıntı

sitem Futurenet futurenet kelimesinde 1. sayfaya gelemedim, rakiplerin hem içerik hemde alexa bakımından benden iyi değil düşüncesindeyim bunun nedeni nedir?

kısayoldan yada bir an önce 1. sayfaya çıkmak için ne yapmak gerekir?

Yaptığınız çalışmaların kalitesinden kaynaklı yükselişi yakalayamadığınız kanısındayım. Bir SEO çalışmasının birçok aşaması vardır. Bunun yanı sıra Google 200'den fazla kritere bakarak sitenizi yükseltir.

Kaliteli sitelerden link almayı hedef edinmeli, sadece kelime bazlı çalışmamalı, link çeşitliliğini arttırmalı ve aldığınız linklerin bir kısmınında nofollow olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda sosyal medyayı aktif olarak kullanmakta sitenize yaptığınız çalışmada yardımcı olacaktır.

Elimden gelen bu kadar, umarım bir nebzede olsa yardımcı olabilmişimdir.
İyi çalışmalar dilerim :)
bayNOKTA

kişi bu mesajı beğendi.

karakutumobi karakutumobi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek muhasebe
  • Konum Elazığ
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
sadece bir dizi için açılmış dizi sitem var. her hafta yeni bölüme geçmeden birkaç gün önce title yi yeni bölüme göre değiştiriyorum. bunun bir sakıncası var mı yoksa title sabit mi kalmalı? bu arada her değiştirdiğimde google da 10. sıralarda oluyorum o titleye göre

http:karakutu.mobi

th3laststand th3laststand WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 34 / 28
  • Ticaret 1, (%100)
tatli tarifleri sitem var ortalama 15 gün oldu günde 2-3 içerik giriyorum site adı : www.tatlitutkusu.com site için yapılabilecek birşey var mı herhangi bir seo vb. vb. yaptırmalı mıyım erken mi kiminle çalşmalıym oyle bi durumda sayfamın eksikleri nedir

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al