Phantom'un eski modellerine hiç bulaşma hocam. 10-15 dakikada şarjı bitiyor. Birde cep telefonu kontrolü (Iphone gerekli), video transmitter (ayrı alacaksın), kumandası yetersiz (trainer çıkışlı bir futaba gerekli en az 400 lira), stabilite sorunları var. 1000 liraya imkansıza yakın. En mantıklısı ve ucuz olanı Phantom 2 almak. Herşeyi içinde 2500 lira. Ama elinde Iphone telefon, bir tane aksiyon kamerası varsa Karaköy'e gidip el yapımı olanlarını 500-600e alabilirsin. Yada bir mühendise yaptırabilirsin. Devreleri 150-200e satılıyor (stabilizasyon, gps modülü ve video transmitter dahil). 4 tane servo motor ve alimünyum parçaları toplayarak birleştirtebilirsin.
Birde yüksek irtifa istiyorsan wireless anten takman gerekir kumandaya. Video transmitter için de bir tane gerekir. Yedek lipo pil de gerekir.
Tabii bunları işini orta seviyede yapacaksan yazıyorum. Amaç eğlenceyse, içinde kamerası olan herhangi birini alıp geçebilirsin.
Birde yüksek irtifa istiyorsan wireless anten takman gerekir kumandaya. Video transmitter için de bir tane gerekir. Yedek lipo pil de gerekir.
Tabii bunları işini orta seviyede yapacaksan yazıyorum. Amaç eğlenceyse, içinde kamerası olan herhangi birini alıp geçebilirsin.
Toplatmak en iyisi ozaman orta seviyenin üstünde olsun istiyorum iyi bir multikoper için toplama önerileriniz varsa iyi olur
Motor
Kumanda
Vs