Ben eskiden zevkine uğraşıyordum. Pil olarak model oyuncaklarda kullanılan lipo pil kullanılıyor. Motor olarak ise Servo motor lazım. Servo motorlar hızlandırılıp yavaşlatılabiliyor, kumandaya göre.
Kumanda ise mutlaka trainer çıkışlı olmalı. Trainer çıkışlarına sensörler, antenler, görüntü cihazları, başka kumandalar, bilgisayar vs bağlanabiliyor çünkü. Bu trainer çıkışına ayrı bir kumanda bağlanıp o kumandayla da kamera askısını hareket ettirebilirsin, bu çok önemli. Ayrıca kumandadan shutter kontrolü de yapılabilir. Beğendiğin anda fotoğraf çekersin.
Eğer İstanbul'da yaşıyorsan Kadıköy'de Yazıcıoğlu İş Hanı'nda Blue2000 diye bir mağaza var, onun yanında da Hobby RC mağazası var.(Ziraat Bankası tarafından girince giriş katında) Orada her türlü aleti toplattırabilir, yaptırabilirsin. Karaköy elektronikçiler pasajında ise (Tünel işletmeciliğinin hemen yanında) hazır modellere bakarsın. Bunlar çıplak oluyor.
Eğer internetten araştırayım dersen
www.melihkarakelle.com sitesine mutlaka gir. Ben şahsen oradan esinlenerek bulaştım. A4 kağıttan bile RC uçak yapan bir mühendisin sitesi. Orada birçok kullanım alanını ve malzemeleri bulabilirisin.
En iyisi yaptırmak. Zaten her türlü devresi, motoru malzemesi satılıyor. Senin istediğin özelliklere göre, boyuta göre yaptırırsın. En önemli kısım ise dediğim gibi kumanda ve anten. Hem aletin uçuş mesafesi, hem video ve sesin gönderim mesafesi için iyi bir kumanda ve anten şart. Bu kumandalar için evdeki wireless antenler gibi panel anten yapıyorlar. 1-2 kilometreye kadar kontrol imkanı sağlıyor.
Ek Olarak: Mesela bu örnek.
http://www.melihkarakelle.com/mq-200-mikro-quadrokopter.html
Bu insana da danışabilirsin yapım aşamasında. Ben çok mail atıp bilgi almıştım.