lostyazilim

Alan adımı nasıl tescilli marka yapabilirim?

20 Mesajlar 2.640 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)

Civan Demir adlı üyeden alıntı

şimdi ben diyelim ki "biropis.co" alan adını aldım. Ama benden önce başkası "biropis.com" alan adını almış. Bu kişi benim yükseldiğimi gördüğü zamanda kalkıp "ben bu adamdan önce kalkıp biropis.com alan adını tescil ettim" deyip biropis.com'u tescilli bir marka yapsa, gelip benim elimde ki .co alan adını alabilir ama değil mi?

Hocam sektör farlı olduktan sonra alamaz demiş zaten arkadaşlar.Aynı olduktan sonra alır.

wmaraci
reklam

isagold isagold WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek web sitesi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 381
  • Beğeniler 65 / 82
  • Ticaret 36, (%100)

şimdi ben diyelim ki "biropis.co" alan adını aldım. Ama benden önce başkası "biropis.com" alan adını almış. Bu kişi benim yükseldiğimi gördüğü zamanda kalkıp "ben bu adamdan önce kalkıp biropis.com alan adını tescil ettim" deyip biropis.com'u tescilli bir marka yapsa, gelip benim elimde ki .co alan adını alabilir ama değil mi?

Verdigin ornekte marka tescilinden once ayni sektorde ayni isi yapiyorsan daha sonra marka tescili yapsanda elinden alamazsin
CivanDemir

kişi bu mesajı beğendi.

CivanDemir CivanDemir Merhaba Dünya Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Teknisyen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 330 / 389
  • Ticaret 14, (%100)

Furkan Ekmen adlı üyeden alıntı

Alamaz, alamaz, alamaz.
Bahsettiğiniz uzantılar evrensel uzantılardır. Evrensel uzantılarda alınan alanadı bloklanamaz yada marka tesciline bakılarak haciz edilemez. Alanadına el koyma sadece yerel uzantılarda aynı alanda, aynı isimle hizmet veren siteler için vardır.

abcd.com - Sosyal Ağ - Başkasının
abcd.net - Sosyal Ağ - Benim
Kimse benden alamaz!

abcd.com - Sosyal ağ - Başkasının (TESCİLLİ)
abcd.com.tr - Sosyal ağ - Benim
(Aldıysanızda aynı alanda hizmet verdiğiniz taktirde mahkeme alanadının devrine karar verebilir.)

Tamam işte ben son verdiğiniz örnekten bahsediyorum. ben .co üzerinden sosyal ağ hizmeti verirken beni gören biri daha önce aynı alanda aldığı .com alan adına bir sosyal ağ kurup markasını benden önce tescil edebilir ve gelip elimde ki alan adını alabilir. Peki biz bu alan adını nasıl tescil edebiliriz?

FurkanEkmen FurkanEkmen think, move, design. Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek think, move, design.
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 692
  • Beğeniler 164 / 167
  • Ticaret 5, (%100)

Tamam işte ben son verdiğiniz örnekten bahsediyorum. ben .co üzerinden sosyal ağ hizmeti verirken beni gören biri daha önce aynı alanda aldığı .com alan adına bir sosyal ağ kurup markasını benden önce tescil edebilir ve gelip elimde ki alan adını alabilir. Peki biz bu alan adını nasıl tescil edebiliriz?

Güzel kardeşim. CO uzantısı evrenseldir. Benim verdiğim örnek yerel uzantılı yani COM.TR uzantılıdır. CO alanadını alamazlar senden. Ayrıca tescil sadece başvuruyla yapılmaz. Halk arasında neyin ne olduğunun bilinmeside tescil babında kabul edilir. Yani siz markasını almadınız ama başkası aldı diyelim ilgili alanda, bununla ilgili dava açıyorsunuz halk arasında bilindiğinden markanın size devrine karar verilebilir. Ülkemizde örnekleri mevcuttu bildiğim kadarıyla.

think, move, design.
IG: furkanekmen
wmaraci
wmaraci

FatihKoray FatihKoray WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Mühendislik
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 10 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

keyfi değil hocam, markanın adını korumak için. Ticari diyebiliriz

Hacım o zaman isim tesci'i ara oradan ayrıntılı bilgi alabilirsin.
CivanDemir

kişi bu mesajı beğendi.

AlperenAtasever AlperenAtasever I love SEO Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1269
  • Beğeniler 173 / 271
  • Ticaret 13, (%100)
Alan adı alma olayı yok, önce alan kullanır.

asimavi asimavi Kpss Mağduru Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kpss Mağduru
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 8 / 19
  • Ticaret 2, (%100)

Furkan Ekmen adlı üyeden alıntı

Güzel kardeşim. CO uzantısı evrenseldir. Benim verdiğim örnek yerel uzantılı yani COM.TR uzantılıdır. CO alanadını alamazlar senden. Ayrıca tescil sadece başvuruyla yapılmaz. Halk arasında neyin ne olduğunun bilinmeside tescil babında kabul edilir. Yani siz markasını almadınız ama başkası aldı diyelim ilgili alanda, bununla ilgili dava açıyorsunuz halk arasında bilindiğinden markanın size devrine karar verilebilir. Ülkemizde örnekleri mevcuttu bildiğim kadarıyla.

bugün girişimcilik kursunda anlatıldı marka tesciline başvurulması gerekir bu şekilde koruyabilirsiniz. aynı isim ve aynı sektör olmasına bakılır eğer bu koşul sağlanmışsa başvurarak kazanabilirsiniz size karşı açılmışsa kaybedersiniz. ayni isim farklı sektörler ise hiç bir şey yapamazsınız.marka tescili için mahkemeye başvurduğunuzda kaybetmeniz mevcut bunun tek yolu bu alanda en az 20 yıldır olduğunuzu kanıtlamanız gerekmektedir ancak bu şekilde kazanırsınız. yanından ayrılık 100mt ilerisine aynı isimle açıp marka tescili yapıp kazanmış kişiler çok
FurkanEkmen

kişi bu mesajı beğendi.

@simavi www.asimavi.net

best54 best54 sakaryadan haber Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 62 / E
  • Meslek medya sahibi
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 852
  • Beğeniler 86 / 93
  • Ticaret 0, (%0)
reklamınızı yapmak için güzel bir yol bulmuşsunuz ama fiyatlar gayet cazip.

digidukkan digidukkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)
Alan adınızı marka olarak tescil ettirmeniz için öncelikle ona sahip olmanız gerekmekte. Örneğin abc.com'u satın alan kişiye, ben bunu marka olarak tescil ettirdim bana vermek zorundasın gibi bir durum söz konusu değil. Zaten bu bahsettiğiniz **************lıktan başka birşey de olmazdı.

Ek Olarak: Hatta uluslararası bir firma'nın alan adına sahip olsanız dahi, o firma alan adı üzerinde bir hak talep edemez.

Örneğin; Turkcell uluslararası bir firma ve sizinde turkcell.com diye bir alan adınız var. Turkcell size bu turkcell.com için sadece fiyat teklifinde bulunabilir. Bu bize ait, bize vermek yada satmak zorundasın gibi bir yaptırımda bulunamaz.
asimavi

kişi bu mesajı beğendi.

asimavi asimavi Kpss Mağduru Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kpss Mağduru
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 8 / 19
  • Ticaret 2, (%100)

digi dükkan adlı üyeden alıntı

Alan adınızı marka olarak tescil ettirmeniz için öncelikle ona sahip olmanız gerekmekte. Örneğin abc.com'u satın alan kişiye, ben bunu marka olarak tescil ettirdim bana vermek zorundasın gibi bir durum söz konusu değil. Zaten bu bahsettiğiniz **************lıktan başka birşey de olmazdı.

Ek Olarak: Hatta uluslararası bir firma'nın alan adına sahip olsanız dahi, o firma alan adı üzerinde bir hak talep edemez.

Örneğin; Turkcell uluslararası bir firma ve sizinde turkcell.com diye bir alan adınız var. Turkcell size bu turkcell.com için sadece fiyat teklifinde bulunabilir. Bu bize ait, bize vermek yada satmak zorundasın gibi bir yaptırımda bulunamaz.

Arkadaşin dediği doğruymuş kimse gelip bu siteyi bize vermek mecburiyetindesiniz vs diye talepte bulunamazmis tek tutar bir yaniniz olabilirmiş oda sizinle ayni ürünü satiyor olması diğer turlu yapabileceğiniz hic bir seyiniz yok

@simavi www.asimavi.net
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al