kendineozel adlı üyeden alıntı

Öncelikle çok faydalı bir konu olmuş teşekkür etmek istedim..

Benim soruma gelecek olursak şimdi yeni bir siteye paravan blog açmak istiyoruz bunun için beklememiz gereken bir süre varmı yoksa hemen açabilirmiyiz.Sizce kaç tane omalı, Bu paravan blogları bloggermi yoksa anahtar kelime geçen gerçek alan adıyla farklı bir hosta kurulu wp mi olmalı farkı maliyetine değermi?

Merhaba,

Faydalı bir konu olduysa ne mutlu bana : )

Sorunuza gelecek olursak;

Paravan blogları hemen açabilirsiniz, tavsiyem 2 şer tane kaliteli blog sitelerinden blog açmanızdır. Domain de kullanabilirsiniz. Hepsi karışık bir şeyler olabilir. Paravan site mantığındaki asıl mesele, paravanların linklerle beslenmiş olmasıdır.

2 blogspot, 2 blogcu, 2 wordpress, 2 tr.gg şeklinde bloglar açmanızı tavsiye ederim. Eklemek isterseniz ve boşta domaininiz de varsa wp kurup paravan blog sisteminize ekleyebilirsiniz.

Paravan bloglar ne kadar eskirse etkisi o kadar iyi olacaktır.
Paravan bloglar ne kadar link almışsa etkisini o kadar güzel göreceksiniz.
Paravan bloglarınızdan link çıkışı değilde alt sayfalarınıza tek link çıkışı ile tanıtım yazısı alırsanız daha doğal bir görünüm ile daha güzel bir çalışma yapmış olursunuz.
Her paravan blogunuz için ayrı bir alt sayfayı beslemenizi öneririm.
10 paravan blogun 10 undanda aynı yazınızı beslerseniz Google bunu 3. 4. seferde anlayacaktır. Fakat ayrı alt sayfaları beslerseniz o zaman sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Paravan blog açmadan önce sitenizin index sayısının çok olduğuna dikkat etmelisiniz.

Ana sitenizde 300-500 içerik varsa paravan sitelerinizden korkusuzca sitenizi besleyebilirsiniz.

Bu tür çalışmalarda index sayısı önem kazanmaktadır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi çalışmalar dilerim :)