lostyazilim
tr.link

Adsense Tıklama Oranı ve TBM Normal mi?

16 Mesajlar 2.449 Okunma
lstbozum
tr.link

Karikaturname Karikaturname WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 465 / 297
  • Ticaret 1, (%100)

Ozzyfb adlı üyeden alıntı

Vallahi her yazının içini 2 bağlantı reklamı koyuyorum. En üstte esnek uzun banner var. Her kategoride sidebarlar da 1 tane üst bölümde 300x250 lik kullanıyorum. Her yazının içinde de bir normal reklam kullanıyorum. Ne yapayım yahu daha ben mi gireyim yazının içine :D Araştırdım, kendimce uygulamaya çalıştım ama nerde yanlış yapıyorum acaba :/

Ek Olarak:

Alakasız reklamlar mı çıkıyor sitede bu yüzden mi acaba :S Bir sürü cıvık cıvık yağ, sivilce, kilo bilmem ne reklamını da engelledim, gene çıkıolar :/ Yanlış mı engelledim acaba :/

Site mizah sitesi olunca doğrudan içerikle alakalı satışlı ürün yok, o nedenle genel geçer reklamlar işte.

Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!
wmaraci
reklam

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)

Yalnız sendeki görüntüleme sayısı 2000 küsür, benim dün 29.000 küsür görüntüleme varmış. Nasıl oluyor bu kadar az tıklama :/

Ek Olarak:

Karikatürname adlı üyeden alıntı

Site mizah sitesi olunca doğrudan içerikle alakalı satışlı ürün yok, o nedenle genel geçer reklamlar işte.

Benim sitem eğitim sitesi ama deli gibi uğraşmama rağmen abuk subuk bir sürü reklam çıkıyor dostum :/ Ne yapmalıyım ?

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2

muhammed649 muhammed649 112 Hayat Kurtarır Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sağlık Personeli
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 433
  • Beğeniler 91 / 82
  • Ticaret 5, (%100)

Ozzyfb adlı üyeden alıntı

Yalnız sendeki görüntüleme sayısı 2000 küsür, benim dün 29.000 küsür görüntüleme varmış. Nasıl oluyor bu kadar az tıklama :/

tıklamalara bakacak olursak hocam 18 nisan ile 23 arasında baya fark var ? bi anda böyle bir düşüşe geçti

YasinErgul YasinErgul www.yasinergul.net Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci/Çalışan
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** E**
  • Mesajlar 1030
  • Beğeniler 157 / 226
  • Ticaret 43, (%100)
Blogumda Adsense kullanmıyorum ancak kullanan kişilerde dikkatimi çekti son günlerde alakalı sayfalar çıkmıyor. Daha önceden gezdiğim sayfalara bakaraktan önüme reklamlar çıkardı şimdi alakasız reklamlar çıkıyor. Üstelik çerez bilgileri hala açık. Düşüşlerin sebebi bu olabilir :)

Adsense Yerleşim ile Kazancını Arttır PM
https://goo.gl/KJ2g4V
wmaraci
wmaraci

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)

nickcenter adlı üyeden alıntı

Blogumda Adsense kullanmıyorum ancak kullanan kişilerde dikkatimi çekti son günlerde alakalı sayfalar çıkmıyor. Daha önceden gezdiğim sayfalara bakaraktan önüme reklamlar çıkardı şimdi alakasız reklamlar çıkıyor. Üstelik çerez bilgileri hala açık. Düşüşlerin sebebi bu olabilir :)

Google dayak istiyor sanırım :/

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar, durumlar rezalet:) nereden başlayalım?

Öncelikle şu an TBM ler sadece sizde değil, belirli kategorilerde hemen hemen yarı yarıya düşmüş durumda. Ay sonu olmasının da bunun üzerinde büyük etkisi var. Tık başına maliyetler ilerleyen zamanlarda düzene girer.

Forumda bir çok adsense konusunda bunları dile getiriyorum. Raporlarınızı iyi analiz edin. Para kazandırmayan reklam ağlarını ve reklamları anında uçurun. Bunlar size zarar.

Şunu hiç bir zaman unutmayalım ki çok reklam çok para demek değildir. Yüksek kazanca giden yol, tavsiye edilen ölçülerden ve stratejik yerleşimlerden geçmektedir.

Son olarak küçük bir konuya daha değinelim.

Bazı anahtar kelimeler yani kategoriler çok iyi TBM'lere sahiptir. Örneğin tatil, teknoloji vs. Şayet site kategoriniz bu türden değilse bu TBM'lere takılmayın. Millet tık başına şöyle para kazanıyor bizim değerler çok düşük vs.

Sizin öncelikli hedefiniz TBM den ziyade TO değerinizi arttırmanızdır. Şayet TO larınız iyi olursa, TBM leriniz düşük bile olsa sürümden kazanırsınız. Aynı zamanda sürekli sitenizden ziyaret aldığını gören reklam verenler, şayet gerekirse reklam alanlarınız için hedefleme de yapabilirler. Bu durumda rekabet artacağı için TBM'leriniz de bir anda yükselir.

TBM'lerinizi zamana bağlı olarak arttırabilecek diğer bir etkende, kaliteli içerik ve nitelikli ziyaretçidir. Bu faktörler ne kadar iyi olursa TBM'leriniz de aynı oranda artış gösterecektir.

Reklam veren hedeflemelerinde şayet herhangi bir hedeflemeye açık özel kanalınız yok ise Google site içerisindeki herhangi bir reklam biriminizi hedefleyebilir. Benim tavsiyem, reklam birimleriniz için özel kanallar oluşturarak, hedeflenebilecek alanları kontrolünüz altına almanızdır. Aynı zamanda özel kanallar ile reklam birimlerinizin performanslarını da daha yakından takip edebilirsiniz.

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al