ozdenfurkan adlı üyeden alıntı

Merhaba website barındırmak için en iyi altyapının centos olacagı kanaatindeyim. İnternette en çok bilgiye sahip sistem centostur. Centos 7 kurmanızı önermem bazen "yum" komutu çalısmayabiliyor (yum yuklu değil diyorlar ama bende çalısmıstı) daha oturaklı olan 6,5 sürümünü kullanabilirsiniz.

Sadece 2 adet site barındıracaksanız herhangi bir panele ihtiyacınızın oldugunu düşünmüyorum. Ufak arastırmalar ile bu konu hakkında temel bilgiye sahip olabilirsiniz. Apache veya Nginx kurarsınız. Mysql ve php gibi yüklemeleri yaparsınız sitelerinizi çalıstırırsınız. Panel sizin için ram tüketimi ve işlemci tüketimi demektir.

Ama bilgim bu konuda az panel işimi rahatlatır derseniz benim size önerim %100 türk yapımı olan Panilux tür. Her şeyiyle türkçedir. Cpanelde bulabileceğiniz çoğu fonksiyon vardır. Kurulumu basittir. Android aplikasyonu ile yönetilebilir. Ve 5 domaine kadar ücretsizdir. Ram tüketimi 200 mb civarıdır.

He cok fazla kaynak tüketimi yapıyor derseniz lxadmin adlı paneli kurabilirsiniz. Panilux konusunda destek sağlayabilirim. Özel mesaj ile skype adresimi gönderiyorum. Kolay gelsin


Bende ücretsiz olarak Vesta ücretli olarak Directadmin öneriyorum.