SEO'nun kelime anlamı dışında yazdığın tüm bilgiler yanlış... İnsanları yanlış yönlendirmeyin arkadaşlar. SEO arama sonuçlarında üst sıralamalara çıkmayı amaçlamaz, SEO içeriklerimizi kullanıcıların kolayca bulması için yapılan çalışmaların tamamına denir. Google bile "benim için değil, kullanıcılar için kurun sitelerini" derken sen olayı iyice yanlış bir yerden yakalamışsın :)
Hocam üst sıralarda yer almakla kullanıcıların kolayca içeriği bulması arasındaki bana farki söyler misin !? Bir arama.sonucu nda üst sıralarda oldukça kullanıcılar size kolayca erişir. Bu tamamen bağlantılı. Bir daha okuyun yazımı derim. elma ile armut u toplayıp olayı yanlış göstermeniz de yanlış !
Ek Olarak:
Belli kelimeler için arama motorunda ilk sıralara çıkabilmek amacıyla yapılan web sayfası optimizasyonuna Arama Motoru Optimizasyonu denmez. SEO Rohit Bhargava'in 2006 yılında ortaya attığı bir terimdir.
SEO siteleri ya da anahtar kelimeleri üst sıralara çıkartma işlemi değildir. Sizin sitenizi SEO ile arama motorunun dikkat ettiği unsurları ön plana çıkartma yöntemidir ve bunun içinde birçok değişken vardır. Bu işlemler doğru yapılırsa size göre daha az doğru yapan sitelerin üstüne çıkarsınız.
Arama motoru içeriği ona uydurdunuz diye size torpil yapmaz. Arama motoru eğer seni listelememi istiyorsan benim kurallarıma uygun hareket edeceksin der. Ayrıca bir ödüllendirme sistemi yoktur. Uyup uymamak size kalır. Bunda kaybedecek taraf tektir sonuçta. Yani zaten siteni arama motoruna uydurmak zorunda olan sensin.
İçerik genelden bağımsız bir SEO tekniği değildir. (basitçe bile)
Optimizasyon teknikleri içeriği de kapsar, dış seoyu da aynı zamanda bir bütün olarak her ikisini de. Bazı durumlarda kullanıcıların kafasında daha iyi yer etsin diye On Page - Off Page diye bazı makalelerde ikiye ayrılır ama bu illa böyle kabul edilmek zorunda diye birşey değildir.
Kusura bakmayın da genelde böyle arşiv bilgilerinden derleme ve içinde hatalar barındıran birçok benzer içerik paylaşılıyor ve insanlar hangisini okuyup uygulayacağını şaşırıyor. Sizin yazdığınız ya da derlediğiniz içerikte de benzer şeyleri okuyunca eklemek istedim.
İyi günler.
SEO siteleri ya da anahtar kelimeleri üst sıralara çıkartma işlemi değildir. Sizin sitenizi SEO ile arama motorunun dikkat ettiği unsurları ön plana çıkartma yöntemidir ve bunun içinde birçok değişken vardır. Bu işlemler doğru yapılırsa size göre daha az doğru yapan sitelerin üstüne çıkarsınız.
Arama motoru içeriği ona uydurdunuz diye size torpil yapmaz. Arama motoru eğer seni listelememi istiyorsan benim kurallarıma uygun hareket edeceksin der. Ayrıca bir ödüllendirme sistemi yoktur. Uyup uymamak size kalır. Bunda kaybedecek taraf tektir sonuçta. Yani zaten siteni arama motoruna uydurmak zorunda olan sensin.
İçerik genelden bağımsız bir SEO tekniği değildir. (basitçe bile)
Optimizasyon teknikleri içeriği de kapsar, dış seoyu da aynı zamanda bir bütün olarak her ikisini de. Bazı durumlarda kullanıcıların kafasında daha iyi yer etsin diye On Page - Off Page diye bazı makalelerde ikiye ayrılır ama bu illa böyle kabul edilmek zorunda diye birşey değildir.
Kusura bakmayın da genelde böyle arşiv bilgilerinden derleme ve içinde hatalar barındıran birçok benzer içerik paylaşılıyor ve insanlar hangisini okuyup uygulayacağını şaşırıyor. Sizin yazdığınız ya da derlediğiniz içerikte de benzer şeyleri okuyunca eklemek istedim.
İyi günler.
Hocam içinizi döker gibi olmuş da bir iki yere vurgu yapayım.
Öncelikle torpil olayı tamamen olayı basit anlatmak için verdiğim bir örnekleme orada torpil i kelime anlamı ile kullanmadigim belli.
onun dışında bir yerde basitçe diye kelime kullanmışim bunun sebebi de başlık tan da belli olduğu gibi sizin eleştiri yaparken kullandığınız işe acemi olanların anlamayacagi tabirleri ortadan kaldırmakti.
sonuçta yazdığım diğer seo yazıları çok teknik belli seviyeye gelenler içinde ben sokaktan geçen bir adama ön bilgi vermek için basit e aldım.
Ama siz niye noktasal kelimelere takildinkz bilemedim. Türkçe hocasimisiniz bilmiyorum :)