Öğlen saatlerinden bu yana hostingler hakkında araştırma yapıyorum. Daha önce 1-2 kere wordpress kullandım kısa süreliğine , onun dışında hep blogger kullandım o yüzden web hosting hakkında bazı şeyleri hala kavramış değilim. Her neyse konuya geçeyim;

Bir çok kaliteli firmanın fiyat listesini inceledim. Son olarak cesur.net gözüme çarptı. ( Sanırım verdikleri aylık trafik limiti yüzünden ) Fiyatları epey pahalı.

500GB aylık trafik veren paketi inceledim.. Eğer benim sitemin sayfa boyutu 1.5 mb bile olursa aylık yaklaşık 330.000 kişi sitemi ziyaret edebilecek (yanlışım varsa düzeltin)

Bir de CPU (İşlemci) denilen şey var. Cesur.net %30 CPU hakkı tanımış..Sanırım siteme giren kişi sayısı CPU'da etkiliyor değil mi? Yoksa kullandığım eklentiler falan tek mi etkiliyor işlemciyi? Demek istediğim bu CPU denilen şeyi ne etkiliyor? siteme giren ziyaretçi sayısı işlemciyi etikliyor mu? İşlemciden harcayan şey nedir? Neler bu %30luk işlemciden harcama yapar?

Üstelik işlemci farklı farklı modellere sahiptir. Her web hosting'i barındıran sunucunun işlemcisi aynı değildir, başka firmada %15 olarak gösterilen işlemci öte ki firmada gösterilen %30luk işlemciden daha iyi de olabilir değil mi? Şu işlemci konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.