haber58 adlı üyeden alıntı

Ben tam aksine düşünüyorum. Domain adı çok önemli. Adı yanında uzantısı ve domaindeki harf sayısı da önemli. Sitenin trafik kaynakları arasında sadece bağlantıyı tıklayarak gelen ziyaretçiler yok. Rastgele adres alanına yazan ziyaretçiler ile sözlü olarak web adresi duyup gelen kişiler de var. Yani adres önemli değil diyen arkadaşlara sormak isterim. Uzum.COM diye site açalım. Üzüm diye yazarsan adresi siteye girilmez.

Kısmen katılıyorum, bende her zaman "abc.com diye anlamsız 3 karekter alan adım olacağına benbunuistiyorum.com diye anlamlı bir alan adımın olmasını tercih ederim" derim.

Gel gelelim diğer arkadaşlar da görüşlerinde haklı. Tanıtımı iyi yapılmış olan bir abc.com diğer sitelere göre her ne kadar da anlamsız olsa da avantajlı olur.

Siz Google amcaya "Uzum" yazarsınız, Google amca size "Bunu mu demek istedin Üzüm" diye sorar : ).

Ben uzm.com diye bir domain için 100.000$ harcarım, emin olun dünya o vakitten sonra üzümü unutur, pazarcılar bile "UZM UZM UZM bağı 3 TL" diye bağırmaya başlar.

Günümüz reklam dünyası ...