lostyazilim
tr.link

10.000 TL Civarı İş Fikirleri Tavsiyeleriniz / Ortaklık

87 Mesajlar 49.225 Okunma
lstbozum
tr.link

riko riko Skype: oogunoozturk Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 116 / 154
  • Ticaret 21, (%100)
Pm atıyorum. İlgilenirseniz sevinirim...
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Hwidd Hwidd Yatırımcı & Girişimci Telefon Onaysız
  • Üyelik 13.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar Ağ Güvenliği & Sana
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad i** S**
  • Mesajlar 22
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Evi barkı sat altın piyasasına gir :)

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

:) fena bi hort olmuş.

Merak eden arkadaşlar varsa o günden bu güne ; birkaç devir dükkan ile görüştüm ama mutlaka bir aksilik oldu ya satan vazgeçti ya ben ya bir aksilik oldu derken bir türlü olmadı.Hatta bir tanesi ile dükkanını devralacakken ticaretin sonunda ona site satmış buldum kendimi.O da şimdi iyi kazanır durumda hala görüşüyoruz :) İnternete yönelik yüksek yatırımı da gözüm kesmedi google malum bugün varız yarın yokuz. Tabi bunlar olurken sermaye de arttı . Hayat bu boş durmaz aksilikler de çıktı arada artışlarda eksilişlerde oldu :) Bulunduğum şehirden tekrar İstanbula taşındım.

Hiç hesapta yoktu ama yedek parçacı bi arkadaşımla beraber oto servis açıyoruz. Hatta bir kaç güne iş başı yapıcaz ufak tefek eksikler kaldı :) Bilgisayar olduğu sürece işime engel de değil, sitelerim ile ilgilenmeye devam da edeceğim. Bu işin yanında araba al/sat yapmayı da düşünüyorum .

Konu seneye de hortlarsa yada unutmazsam inşallah gelir işlerin nasıl gittiğini son durumu da yazarım :)

Şaka maka 5 ay geçmiş :) asıl konu ise 2 yıllık falandır

Konuyu tekrar hortlatıyım merak edenler vardır belki

Oto servis açmıştık iyi de gidiyordu fakat bi yerden sonra gidemedi :) 1 hafta 10 gün kadar önce kapattık.

Çalıştığımız usta vw grubu yetkili servisten çıkıp gelmişti. Handikap oldu çünkü piyasa araçlarında yeterli bilgi tecrübe sahibi değildi e bizim de sadece alman grubu çalışma lüksümüz yokmuş onu öğrendik + ailevi sorunları vardı ve haftalık 50 saat mesaisi var ise 25 ini kendi işlerine vakit ayırarak geçiriyordu. Bir kaç sıkıntılı durum daha olunca biz de kapatma kararı aldık. Başka usta arama fikrimiz vardı fakat bu çalıştığımız arkadaştan dolayı ağzımız yandı bir sürü stres yaşadık. İki ortak ve ikimizin de kendimize yeten işi/geliri olduğu için hiç baş ağrısına gerek yok kapatıp keyfimize bakalım aranmaya gerek yok diye kararlaştırdık .

Maddi olarak hiç bir zararımız olmadı çünkü servis malzemelerin büyük kısmını rahmetli bir ustamızın kapanan dükkanını komple satın alarak çok ucuza halletmiştik ve aldığımız fiyatın üstünde satılabilirler şimdilik bekletiyoruz.
3-4 ay gibi bir süre çalışma fırsatı bulduk ve bu sürede yapılan bir kısım kâr da var .
İş içinde iş çıkararak araç alım satımı yapmayı denedik bu 3-4 ay zarfında 2 motor arızalı araç alıp tamir ettik ve sattık .
Bunların dışında gider olarak da beton, demir kapı, otomatik kepenk, gibi geri dönmeyecek harcamalarımız oldu.

Neticede bir sürü tecrübe edinerek hiç zarar etmeden hatta az da olsa kâr da ederek ( betonlarda bonusumuz ) işi sonlandırmış olduk. Açık konuşmak gerekirse internette tıkılıp kalmaktan bunaldığım için böyle bi maceraya atılmıştım. Şimdi bakıyorum da ne büyük stres yaşamışım şu son 3-4 ayda. Kapattık kapatalı nefes aldım .

Fikir edinecek arkadaşlar var ise : Hiç bir koşulda bilmediğiniz bir işi başkasını çalıştırarak yapmayı planlamayın. Bir sürü sıkıntı çıkıyor. Bunu hep duyardım da bu denli olacağını tahmin etmezdim. Maddi manevi tüm sorumluluğu siz omuzlarken üstüne usta kaprisi çekiyorsunuz. Kapris yapmasa bile gebeliğinizi hissediyorsunuz. Hiç akıllıca değil.
Ortaklık konusu da çok büyük sıkıntılı, benim 15-20 yıllık arkadaşımdı ortağım. Bu haliyle bile tavsiye etmiyorum. Birbirinize karşı sorumluluk hissetmek farklı bir durum yaratıyor. Yapman gerekeni yapamaya biliyorsun ya da karşı tarafı bazı zamanlar hiç istemediğin halde zor durumda bırakabiliyorsun. Dostluğa zarar verici sonuçlar doğurabilir. Dost kalmak istediğinle yapılacak şey değil ortaklık öyle söyliyeyim.Benim gözlemlerim bunlar oldu.

Bir süre başka iş falan birşey düşünmüyorum. Zaten internettten kazanyorum çok şükür birşeyler. Ufaktan kendi çapımda araba alım satımı da yapıyorum ; arabamı 1-2 fazlasına satmaya çalışıp gelen parayla 10x değerdeki başka bir aracı 8x değere almaya çalışarak sonra onu tekrar 10x değere satarak gibi gibi işte, yani öyle arabalarım falan filan yok bi arabayla gerçekleşiyor hepsi . Düğün sezonu da açıldı ufaktan düğünlere de gidiyorum müzisyenim. Kalan zamanı da oğlumla oynayarak evimde geçiririm.
1SMHMedya

kişi bu mesajı beğendi.

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Usta kaprisi enteresandır :)
Hayırlısı olmuş emin ol
ama madem oto ile ilgileniyorsun oto yıkama işine girmeni ama tek girmeni tavsiye ederim
Mevcut dükkan musaitse oradan devam et değilse uygun dükkan bul derim
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

HicKimse HicKimse Hatırlamak Direnmektir! Kullanıcı
  • Üyelik 22.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Havacı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** C**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 9 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
Güzel yazılar var konuyu ilk kez gördüm, bende aliexpressten ürün alıp satanlardanım fakat ürünün çok geç gelmesi gibi handikapı var. Ayrıca 100 $ ve yılda 6 kez ürün getirtme sınırı var. Konuya katkım olsun, aliexpressten ürün getirtecek arkadaşlar drone getirtebilirler. Bu aralar uzunca bir süre drone alıcısı çıkacaktır.

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

ermaneray adlı üyeden alıntı

Usta kaprisi enteresandır :)
Hayırlısı olmuş emin ol
ama madem oto ile ilgileniyorsun oto yıkama işine girmeni ama tek girmeni tavsiye ederim
Mevcut dükkan musaitse oradan devam et değilse uygun dükkan bul derim

Uygun bir yer uygun fiyata da malzemelerini bulabilirsem denenebilir aslında. Ama yine aynısı olacak mecburen personel çalıştırmak zorunda kalacağım. Bizim bölgede piyasa iç-dış 15 lira. Bir sürü handikap var yine iş başa sarmış olacak . Tek farkı vasıfsız işçi de halledebilir bunu. Denenir aslında ama bana yakın öyle açılacak bir yer hiç gözüme çarpmadı.

Ek Olarak:

HiçKimse adlı üyeden alıntı

Güzel yazılar var konuyu ilk kez gördüm, bende aliexpressten ürün alıp satanlardanım fakat ürünün çok geç gelmesi gibi handikapı var. Ayrıca 100 $ ve yılda 6 kez ürün getirtme sınırı var. Konuya katkım olsun, aliexpressten ürün getirtecek arkadaşlar drone getirtebilirler. Bu aralar uzunca bir süre drone alıcısı çıkacaktır.

Gerçekten drone satılır bunlardan getirip satmayı hiç düşünmemiştim. Birde şunu merak ediyorum ben belki forumdan bilenler çıkar gerçi burada görülmeyebilir soru ama.

Çin ile Gürcistan arasında herhangi bir gümrük anlaşması var mı ? Çinden mal getirmek prosedür Türkiyeye göre daha kolaysa Gürcistanda bir ofis açılıp resmi olarak oraya ithal edilip oradan Türkiyeye sınır kapısından parça parça falan sokulabilir. İthal edilmesi derken misal 50 tane drone siparişine gümrük o ülkede sorun çıkartmazsa onları Türkiyeye getirmek çok çok kolay olurdu.

Hangi modeller gider çok satılıyor , kalitelidir başımızı da ağrıtmaz yardımcıolabilirrisin.

Baykus Baykus kula minnet eylemem. Kullanıcı
  • Üyelik 02.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Coder & Developer
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad G** B**
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 160 / 159
  • Ticaret 39, (%100)
E-ticaret işine gir. En büyük tavsiyem budur.

halilozcevik halilozcevik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Genel Müdür
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 233 / 60
  • Ticaret 20, (%100)

impjix adlı üyeden alıntı

Dediğiniz gibi elektiriği satmayıp kendinizde kullanabilirsiniz. Hayvancılıktaki büyük isimlerde hibe desteklerini geçin ücretsiz yer sağlama ssk prim ve vergi teşvikleri mevcut. Büyükler dahada büyüyerek gidiyor. Yıllardır hayvancılık işindeyiz hibe almadık, alıp pişman olanlarda var çünkü kendi şartlarıylanda bağlıyor devlet sizi. Fakat bu panel işinde benzer bir risk görmüyorum. Panel ömrü min 10 sene bence gayet garanti bir para:) 1000tl olarak düşününce evet düşük bir miktar vakat 30bin tl ile aylık 1000tl getirili bir iş elini sallayarak kazanıyorsun birde uğraşmadan. Şöyle birşeyde var 30bin tl peşinat verip 40bin kredi çekip 70bin tl ye bir stüdyo daire alıp kiraya verebilirsiniz. Aylık kira gelirlerilye birkaç sene boyunca kredinin taksitlerini ödersiniz. Kredi bitince evin değeri min 90 100bin tl olur + gelecek kira getiriside cabası... Yeterki para olsun biraz değerlendirecek iş çok. İstanbuldan emlak eğitimi aldım ve amerikan franchising bir gayrimenkul ofisinde çalıştım. İstanbulda kira getirisi gayet iyi olan yerlerde tavsiye edebilirim size:)

Güneş paneli işi o kadar basit değil. ister bin liralık kur ister 500 bin liralık mevzuat aynı sadece ölçüm için 8 bin tl veriyorsun yaklaşık 30 kurumdan onay alıyorsun. Sadece tek de dosyan 6 ay bekliyor. Teori de güneş paneli işi çok iyi ama pratikte berbat. Devlet izin vermiyor artık petrol lobisi mi doğalgaz lobisi mi karşı çıkıyor bilemem. Ben Büyük bir yatırım yapacaktım güneş paneline fakat mevzuattan dolayı erteledim planlarımı

Ek Olarak:

LikeSend adlı üyeden alıntı

Uygun bir yer uygun fiyata da malzemelerini bulabilirsem denenebilir aslında. Ama yine aynısı olacak mecburen personel çalıştırmak zorunda kalacağım. Bizim bölgede piyasa iç-dış 15 lira. Bir sürü handikap var yine iş başa sarmış olacak . Tek farkı vasıfsız işçi de halledebilir bunu. Denenir aslında ama bana yakın öyle açılacak bir yer hiç gözüme çarpmadı.

Ek Olarak:

Gerçekten drone satılır bunlardan getirip satmayı hiç düşünmemiştim. Birde şunu merak ediyorum ben belki forumdan bilenler çıkar gerçi burada görülmeyebilir soru ama.

Çin ile Gürcistan arasında herhangi bir gümrük anlaşması var mı ? Çinden mal getirmek prosedür Türkiyeye göre daha kolaysa Gürcistanda bir ofis açılıp resmi olarak oraya ithal edilip oradan Türkiyeye sınır kapısından parça parça falan sokulabilir. İthal edilmesi derken misal 50 tane drone siparişine gümrük o ülkede sorun çıkartmazsa onları Türkiyeye getirmek çok çok kolay olurdu.

Hangi modeller gider çok satılıyor , kalitelidir başımızı da ağrıtmaz yardımcıolabilirrisin.

100 $ sınırı var ama hiçbir satıcı fatura kesmediği için ben aliexpressten hep 3 5 binlik alışveriş yapardım hiç gümrüğe takılmadı. Netten bayan takı ürünleri satıyordum çok acayip paralar kazandım. 50 kuruşluk küpeler 7 8 tl ye kapışılıyordu :D Gürcistan olayı da o kadar kolay olmaz. Orada şirket kuracaksınız oranın mevzuatını bilmiyorsunuz orada adam çalıştırmalısınız ofisiniz olmalı oraya mal gelecek oradan türkiye sınırına getireceksiniz sınırdan kendi ofisinize bir nakliye daha. Milyon dolarlık işler için anca mantıklı olur bu

www.kadinsalyasam.com

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

halilozcevik adlı üyeden alıntı

Güneş paneli işi o kadar basit değil. ister bin liralık kur ister 500 bin liralık mevzuat aynı sadece ölçüm için 8 bin tl veriyorsun yaklaşık 30 kurumdan onay alıyorsun. Sadece tek de dosyan 6 ay bekliyor. Teori de güneş paneli işi çok iyi ama pratikte berbat. Devlet izin vermiyor artık petrol lobisi mi doğalgaz lobisi mi karşı çıkıyor bilemem. Ben Büyük bir yatırım yapacaktım güneş paneline fakat mevzuattan dolayı erteledim planlarımı

Ek Olarak:

100 $ sınırı var ama hiçbir satıcı fatura kesmediği için ben aliexpressten hep 3 5 binlik alışveriş yapardım hiç gümrüğe takılmadı. Netten bayan takı ürünleri satıyordum çok acayip paralar kazandım. 50 kuruşluk küpeler 7 8 tl ye kapışılıyordu :D Gürcistan olayı da o kadar kolay olmaz. Orada şirket kuracaksınız oranın mevzuatını bilmiyorsunuz orada adam çalıştırmalısınız ofisiniz olmalı oraya mal gelecek oradan türkiye sınırına getireceksiniz sınırdan kendi ofisinize bir nakliye daha. Milyon dolarlık işler için anca mantıklı olur bu

Diğer türlü de tek tek alarak bunu iş gibi yapamayız ki. Zaten her siparş 1 ayda gelecek ayda 1 satışla kim ne kazanacak ki :)

Şrket falan değil zaten amacım oranın vatandaşı ya da orada yaşayan Türk vatandaşı 50 adet sipariş ettiğinde bizim gibi vergiydi gümrüktü gibi sorunlar çıkıyor mu onu merak ediyorum çıkmıyor ise oraya kadar yöntem bu oradan sonrası çok daha basit tek tek hatta 5 er 5 er getirilen ürünlerde kapıda sorun çıkmıyor. İş oraya kalsın yeter ki .

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
sen yer bulunca yada buldum de ekipman işi kolay
ama vasıfsız adama araba emanet edilmez :)
ben daha önce işlettim artık prof oldum bu mevzuda ondan biliyorum
akıllı bir personel her zaman ekmek kazandırır
Rekomedya 1SMHMedya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al