LikeSend adlı üyeden alıntı
:) fena bi hort olmuş.
Merak eden arkadaşlar varsa o günden bu güne ; birkaç devir dükkan ile görüştüm ama mutlaka bir aksilik oldu ya satan vazgeçti ya ben ya bir aksilik oldu derken bir türlü olmadı.Hatta bir tanesi ile dükkanını devralacakken ticaretin sonunda ona site satmış buldum kendimi.O da şimdi iyi kazanır durumda hala görüşüyoruz :) İnternete yönelik yüksek yatırımı da gözüm kesmedi google malum bugün varız yarın yokuz. Tabi bunlar olurken sermaye de arttı . Hayat bu boş durmaz aksilikler de çıktı arada artışlarda eksilişlerde oldu :) Bulunduğum şehirden tekrar İstanbula taşındım.
Hiç hesapta yoktu ama yedek parçacı bi arkadaşımla beraber oto servis açıyoruz. Hatta bir kaç güne iş başı yapıcaz ufak tefek eksikler kaldı :) Bilgisayar olduğu sürece işime engel de değil, sitelerim ile ilgilenmeye devam da edeceğim. Bu işin yanında araba al/sat yapmayı da düşünüyorum .
Konu seneye de hortlarsa yada unutmazsam inşallah gelir işlerin nasıl gittiğini son durumu da yazarım :)
Şaka maka 5 ay geçmiş :) asıl konu ise 2 yıllık falandır
Konuyu tekrar hortlatıyım merak edenler vardır belki
Oto servis açmıştık iyi de gidiyordu fakat bi yerden sonra gidemedi :) 1 hafta 10 gün kadar önce kapattık.
Çalıştığımız usta vw grubu yetkili servisten çıkıp gelmişti. Handikap oldu çünkü piyasa araçlarında yeterli bilgi tecrübe sahibi değildi e bizim de sadece alman grubu çalışma lüksümüz yokmuş onu öğrendik + ailevi sorunları vardı ve haftalık 50 saat mesaisi var ise 25 ini kendi işlerine vakit ayırarak geçiriyordu. Bir kaç sıkıntılı durum daha olunca biz de kapatma kararı aldık. Başka usta arama fikrimiz vardı fakat bu çalıştığımız arkadaştan dolayı ağzımız yandı bir sürü stres yaşadık. İki ortak ve ikimizin de kendimize yeten işi/geliri olduğu için hiç baş ağrısına gerek yok kapatıp keyfimize bakalım aranmaya gerek yok diye kararlaştırdık .
Maddi olarak hiç bir zararımız olmadı çünkü servis malzemelerin büyük kısmını rahmetli bir ustamızın kapanan dükkanını komple satın alarak çok ucuza halletmiştik ve aldığımız fiyatın üstünde satılabilirler şimdilik bekletiyoruz.
3-4 ay gibi bir süre çalışma fırsatı bulduk ve bu sürede yapılan bir kısım kâr da var .
İş içinde iş çıkararak araç alım satımı yapmayı denedik bu 3-4 ay zarfında 2 motor arızalı araç alıp tamir ettik ve sattık .
Bunların dışında gider olarak da beton, demir kapı, otomatik kepenk, gibi geri dönmeyecek harcamalarımız oldu.
Neticede bir sürü tecrübe edinerek hiç zarar etmeden hatta az da olsa kâr da ederek ( betonlarda bonusumuz ) işi sonlandırmış olduk. Açık konuşmak gerekirse internette tıkılıp kalmaktan bunaldığım için böyle bi maceraya atılmıştım. Şimdi bakıyorum da ne büyük stres yaşamışım şu son 3-4 ayda. Kapattık kapatalı nefes aldım .
Fikir edinecek arkadaşlar var ise : Hiç bir koşulda bilmediğiniz bir işi başkasını çalıştırarak yapmayı planlamayın. Bir sürü sıkıntı çıkıyor. Bunu hep duyardım da bu denli olacağını tahmin etmezdim. Maddi manevi tüm sorumluluğu siz omuzlarken üstüne usta kaprisi çekiyorsunuz. Kapris yapmasa bile gebeliğinizi hissediyorsunuz. Hiç akıllıca değil.
Ortaklık konusu da çok büyük sıkıntılı, benim 15-20 yıllık arkadaşımdı ortağım. Bu haliyle bile tavsiye etmiyorum. Birbirinize karşı sorumluluk hissetmek farklı bir durum yaratıyor. Yapman gerekeni yapamaya biliyorsun ya da karşı tarafı bazı zamanlar hiç istemediğin halde zor durumda bırakabiliyorsun. Dostluğa zarar verici sonuçlar doğurabilir. Dost kalmak istediğinle yapılacak şey değil ortaklık öyle söyliyeyim.Benim gözlemlerim bunlar oldu.
Bir süre başka iş falan birşey düşünmüyorum. Zaten internettten kazanyorum çok şükür birşeyler. Ufaktan kendi çapımda araba alım satımı da yapıyorum ; arabamı 1-2 fazlasına satmaya çalışıp gelen parayla 10x değerdeki başka bir aracı 8x değere almaya çalışarak sonra onu tekrar 10x değere satarak gibi gibi işte, yani öyle arabalarım falan filan yok bi arabayla gerçekleşiyor hepsi . Düğün sezonu da açıldı ufaktan düğünlere de gidiyorum müzisyenim. Kalan zamanı da oğlumla oynayarak evimde geçiririm.