Eğitim sitesi bu konuda dezavantajlı mı sizce peki hocam ? Ben webmaster değilim, öğretmenim. Kusura bakmayı sürekli soruyorum ama öğrenmeye çalışıyorum.
Burada hepimiz birbirmizden öğreniyoruz zaten hocam :) Hocam kelimesi de gerçek anlamını bulmuş oldu :D Ben de muhasebeciyim zaten, bu işlerde çoğu kişi öyle. Herkesin farklı bir mesleği var, ek olarak da web sitesi ile ilgileniyor.
Site konusunda önemli olan şu; site içeriğiniz ile alakalı satışı ve reklamı yapılabilcek ürünler var mı yok mu? Eğer varsa sitenizde ağırlıklı olarak onların reklamları gösterilir, ve siteye gelen kişiler de o konu ile alakalı olduğu için tıklama oranı ve gelir yüksek olur. Benim sitem mizah sitesi. Karikatür bakmaya gelen kaç kişi tişört reklamına tıklar? Yada diyet reklamına tıklar? Çok az. Ama kadınlara yönelik makyaj, güzellik, cilt ve vücut bakımı konusunda bir web siteniz varsa o siteye gelen kadınlara makyaj malzemleri, diyet, kozmetik ürün reklamları vs gösterilir, ve tıklama oranı da gayet yüksek olur. Aynı anlama gelmek üzere kazanç da artar.