Ali Cevat adlı üyeden alıntı

Adsense gelirleri sadece site konusu ile alakalı değildir arkadaşlar.

Ek Olarak: Sitenizdeki reklam yerleşimi hatalı.

Ana Sayfa - Menü altında kullandığınız reklam birimi(Bu reklam birimi reklam verenler tarafından tercih edilmemektedir. Dolayısıyla getirisi düşüktür.) ile yanlışlıkla yapılan tıklamaları hedeflediğinizi düşünüyorum. İlgi alanı dışındaki tıklamalardan (Ziyaretçi tarafından yanlışlıkla yapılan tıklamalar.) para kazanamazsınız.

Sitenizden yapılan reklam tıklamalarında;

Söz konusu reklamın ziyaretçinin ilgi alanı ile olan ilişkisi ve reklamın yönlendiği hedef sayfada, ziyaretçi tarafından ticaretle sonuçlanabilecek herhangi bir işlemin olup olmadığı veya olma ihtimalinin oranı, doubleclick algoritmaları tarafından analiz edilmekte ve böylelikle tıklamanın yanlışlıkla veya ilgisiz olarak yapılıp/yapılmadığı tespit edilmektedir.

Bu analiz ile şayet ilgisiz veya yanlışlıkla yapılan bir tıklama var ise aslında çok daha yüksek bir TBM ile açık arttırmayı kazanmış ve gösterim almış olan reklamın max TBM'si sistem tarafından düşürülmekte ve reklam verenin bütçesine iade edilmektedir. (Geçersiz tıklamadan bahsetmiyorum. Karıştırmayın).

Mobile reklamlardaki tık sayılarının yüksek fakat kazançların düşük olmasındaki sebep de budur. Mobile de kullanım esnasında (sayfayı aşağı-yukarı kaydırma vs.) yapılan yanlış ve ilgisiz tıklamalar gerçek TBM üzerinden değerlendirilmemektedir. Bu da kazançların düşmesine sebep olmaktadır.

Burada sitenizden reklamlara yapılan tıklamalardan bir kaç gün sonra aynı ziyaretçinin reklam hedef sayfasına doğrudan veya dolaylı yoldan giderek alış veriş yapmasının sizinle olan ilişkisi gibi anlatılacak başka konularda var fakat konunun sapmaması için girmiyorum.

Bu algoritma, reklam verenlerin güvenini kazanıp adsense reklam ağının devamlılığını sağlamak üzere geliştirilmiştir. Tabi dolaylı yoldan bu durumdan yayıncılarda istifade etmektedirler.


Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Menü altındaki reklamın tercih edilmemesi derken sanırım reklam boyutundan bahsediyorsunuz. Aslında ben o bölümde 728x90 lık reklam birimi kullanıyordum, dün değiştirdim. Esnek yaptım. Temamın support u oraya esnek reklam birimi koymamı söylediği için. Mobilde üst banner da 728x90 lık reklam birimi çıkıyor çünkü ve görünüm bozuluyor. Hoş esnek koydum, gene mobilde görünüm bozuk, değiştirmeyi düşünüyorum yine 728x90 ile.

Yer olarak da yanlış tıklamaları hedeflemedim aslında. Logo yanında kendi reklamım var. Ana sayfada direkt görülebilecek tek reklam alanı da menü altında yatay olan, şu an kullandığım bölüm. Sidebarda da bir reklam alanı var ki o alan da mobilde çok aşağılarda görünüyor, çok verim aldığım bir alan da değil. Yani başka çarem olmadığı için o reklam birimi orda, elbette başka bir fikriniz var ise tercübelerinizden faydalanmak isterim.

Ek Olarak:

dem adlı üyeden alıntı

sevgili dostum,genelde bu hususlarda kimse yardımcı olmuyor birbirine detaylı olarak sana bir sitemdeki reklam yerleşimini tavsiye edeceğim,senin sitene baktım hakikaten biraz zayıf kalmış, sitemdeki reklam yerleşimini gözden geçirmeni tavsiye ediyorum,bu sitemin TO'su % 1,75 ,sen bu oranlara çıksan bukadar ziyaretçiyle gayet iyi kazanırsın. Çok fazla anlatamıyorum, ama bir kaç kezdir senin yazılarını okuyunca dayanamadım yazdım,eğer bu sitedeki gibi reklam yerleşimini uygularsan değişimi görürsün diye umuyorum.
umarım faydalı olur


Merhaba hocam. Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Mesajınızdaki sitenizi inceledim. Bir adet logo yanına reklam koymuşsunuz, 2 adet de 160x600 sanırım yanlara koymuşsunuz.

Öncelikle logo yanına koyamam reklam çünkü orda kendi reklamım var :/

Yanlara da reklam koymak için temamın bir seçeneği yok panelinde. Sahifa temasını kullanmantayım. Bu temayı kullanıp sizin gibi yan bölümlere reklam koyulmuş vaziyette bir site de görmedim daha önce. (En azından onlara bunun teknik olarak bu temada olup olamayacağını sormak adına söylüyorum.) Kendim kodlarda yapabilecek bir bilgiye de sahip değilim açıkçası ve temanın yanlardaki bölümlerde hazır reklam alanı olmadığı için mobilde ve diğer çözünürlüklü masaüstü versiyonlarda o bölüme reklam koyabilsem dahi sağlıklı bir görünüm yakalanabilir mi kuşkularım var :/