Ali Cevat adlı üyeden alıntı

Tabi bazen bu durum ters de tepebiliyor. Bakıyorsun herşeyi ile muhteşem bir site. Fakat malesef gereken ilgiyi görmüyor.

Toplumlarda bulunan sürü psikolojisi'ni de iyi bilmek ve anlamak gerekiyor. Düşünün ki 300.000 kişilik bir Facebook sayfası olan site, kullanıcı tarafında, "Şuraya bak, herkes buradaymış da benim haberim yokmuş. Demek ki iyi bir site ki bu kadar kişi takip ediyor!" düşüncesiyle otomatikman takip etme dürtüsünü uyandırıyor.

Peki bu durumda pek de etik olmasa da sosyal medya üzerinde fake yollarla ziyaretçi sayısı arttırma vs gibi girişimlerde bulunmak medya veya reklam gücü olmayanların en büyük düşmanı olan bu sürü psikolojisi için mücadele de ne derece doğru bir hareket olurdu?

Fake hesapla fan sayısı arttırmanın ancak kısa yollu hit getirisi olabileceğini düşünüyorum. İsterse 1 M fanı olsun, sitesi eğer kötüyse, face sayfasından siteye girmemle çıkmam bir oluyorsa bir daha girmem ki o siteye.

Önemli olan salt fayda. Benim düşüncem bu. Ahım şahım bir tasarımı olmayan bir site bile eğer gerçekten faydalı, kullanıcıya tam anlamıyla bilgi ve içerik anlamında katkı sağlıyorsa bence o site olur...

Ek Olarak:

Mesela bir öğretmene Ozzyfb yakışıyor mu ? :) Acemilik böyle bir şey işte :)