blitzx adlı üyeden alıntı

Sonuçta sen bu işi hobi olarak yapıyorsan bundan ev geçindiren çocuk bakan adam var.Savaşta herşey mübahtır.

Bu ev geçindirenlerden bir tanesi de benim. Her ne kadar etik davranmaya çalışsanda bazen bu davranış, herkesin sağdan soldan daldığı bir kuyrukta sıra beklemek gibi bir şey oluyor :)

Tabi bu durum etik olmayan davranışlar için hak doğurur mu orasını bilemiyorum. Kişiye göre değişir heralde...

Ek Olarak: Şimdi kaç senedir bu sektörün içerisindeyim. Genel anlamda çok şükür her konuya el attım. İlgimi çeken kısımlarda profesyonelleştim. Hala da öğreniyorum. Zaman çok hızlı ilerliyor ve teknolojik gelişmelere yetişmekte bir hayli zorlanıyor insan.

Fakat yıllardır yapmış olduğum analizlerim neticesinde hep şunu gördüm.

İstersen web'i baştan yap, kişilerin eğlencesine veya keyfine hitap etmedikçe hayallerinde ki yerlere kesinlikle ulaşamıyorsun. Belirli bir seviyeye geliyorsun fakat onun üzerine çıkamıyorsun.

Yani kalksan izafiyet teorisini yeniden yapılandırsan bu ülkede malesef değer görmüyorsun. O kadar büyük ve kaliteli projeler var ki bu web ortamında yapılmış olan fakat malesef ki bu kategoriye girmedikleri için gerekli ilgiyi görememiş ve hep fiyaskoyla sonuçlanmış. (Tabi, bunun içinde istisnalar mevcuttur. Fakat bu istisnalar kaideleri bozmamaktadır.)

Bu sebepten ötürü bizim ülkemizde %90 oranında kişilerin zevklerine veya eğlence anlayışına hitap eden içerikler ilgi odağı olmaktadır. Bu tarz sitelerde vakit geçirilmekte, paylaşımlar yapılmakta ve inanılmaz bir sirkülasyon oluşturulmaktadır.

Bu durumda senin özene bözene içerik hazırladığın, uğrunda hayatındaki en değerli sermayen olan vaktini harcadığın, emek verdiğin ve bir umutla yarınlarına ışık tutacağını düşündüğün o projenin suçu ne?

Acaba sen mi bu internete fazlasın yoksa internette bir fazlalık mısın?