Cevabınız için çok teşekkür ederim Serkan bey.
Öncelikle bağlantı biriminden başlayacağım. 468x15 ya da 728x15 lik yazı içine bağlantı birimi koyduğum zaman mobil sitede görünüm bozuluyor. Temanın support una da bunu belirttiğim de esnek birim kullanmamı söyledi ama bağlantı birimi için esnek diye bir seçenek bulamadım ben, bu yüzden 200x90 lık yazı içerisinde bağlantı birimi kullanmaya başladım bir kaç gündür.
Yazı içerisindeki reklam esnek şu anda. Mobilde taşma olmaması için gene :/ 336x280 lik reklamı yazı içerisine sola yaslama olayını her sitede görmekteyim fakat benim sitem eğitim sitesi. Yani kendi çektiğim konu anlatım videoları da yayınlanmakta ve konu özetleriyle birlikte. Bu şekilde bir reklam çocukları siteden uzaklaştırır mı acaba yı düşünmekteyim bir yandan.
Öncelikle bağlantı biriminden başlayacağım. 468x15 ya da 728x15 lik yazı içine bağlantı birimi koyduğum zaman mobil sitede görünüm bozuluyor. Temanın support una da bunu belirttiğim de esnek birim kullanmamı söyledi ama bağlantı birimi için esnek diye bir seçenek bulamadım ben, bu yüzden 200x90 lık yazı içerisinde bağlantı birimi kullanmaya başladım bir kaç gündür.
Yazı içerisindeki reklam esnek şu anda. Mobilde taşma olmaması için gene :/ 336x280 lik reklamı yazı içerisine sola yaslama olayını her sitede görmekteyim fakat benim sitem eğitim sitesi. Yani kendi çektiğim konu anlatım videoları da yayınlanmakta ve konu özetleriyle birlikte. Bu şekilde bir reklam çocukları siteden uzaklaştırır mı acaba yı düşünmekteyim bir yandan.
Burada anlatmak istediğim aslında şu; Reklam birimlerinizi oluştururken temaya entegre ettiğiniz zaman elbet de görüntü bozukluğu olmaması ve ziyaretçileri rahatsız etmeyecek, faydalı olacak reklamlara yönelmesi amaclanmali.
Piyasada Profesyonel reklam yerleşimi dedikleri, aslında bunu adsense politikalarını ve örnek reklam yerleşim videosunu izleyen her bir birey profesyonel olarak reklam yerleşimi yapabilir.
Yapmanız gereken renk, yazı fontu, ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek reklam birimleri oluşturarak yolunuza devam etmek olacak. Çok fazla kazanç elde etmek isterseniz eğer size 2. Bir alternatif daha sunabilirim.
Mobil site için özel tema alarak adsense reklamlarinizi 2 kısım olarak kullanabilirsiniz. Mobil temaya göre farklı yerleşim, diğer cihazlar için ise farklı yerleşim. Bu durumda kazancın %'lik oranla artar. :)