mustafayasin adlı üyeden alıntı

Hala yanlış örnekler vererek kendini savunmaya çalışıyorsun. Senin bir konuyu savunduğun falan yok. Sen ne kadar din ile sanat arasında karşılaştırma yapmıyorum desen de ikisini de aynı kefeye koyuyorsun. Kontenjan durumu çalacağın her kapı için geçerlidir. Bu bir ev de olabilir, bir kurs da olabilir, bir okul da olabilir. Kontenjan hayatın her kademesinde varolan bir durumdur. Bu imam hatipler için de böyledir başka yerler için de. Sanat okuluna on kişi gidebiliyor, imam hatipe bin kişi gidebiliyor diye sanat okullarını kontenjan sınırlı, imam hatipleri sonsuz kişi alımlı yapmaz.

Haklı olduğun bir söz söylüyorsun, imam hatipler fazlaca açılıyor diyorsun, eyvallah. Ama kendini haksız duruma düşürmek için elinden geleni yapıyorsun. Bu yazıma cevap atmadan önce biraz düşün. Sadece düşün, senden bir cevap beklemiyorum. Düşünürsen hatanı bulacaksın.


Bakın anlaşamadığımız nokta şudur sizle. Ben diyorum ki dinini öğrenmek isteyen için devlet kurslar düzenliyor, vakfı tarikatı ıvırı zıvırı yine ücretsiz kurslar düzenliyor. Bir de bütün bunların üstüne her mahalleye bir adet İmam Hatip okulu açılıyor. Buraya kadar sorun var mı?
Dinini öğrenmek isteyen için imkan bu kadar geniş olmasına rağmen her ilde sanat lisesi mevcut değil bakın ilde diyorum. Yahu konservatuvar sınavlarına parası olmadığı için bilgisayar programı ile hazırlanan adamlar tanıyorum. Devlet nasıl dinini öğrenmek isteyen için imkan yaratıyorsa hayallerini gerçekleştirmek isteyen için de aynı imkanı yaratacak. 500 tane İmam lisesi olacaksan en az 200 tane de sanat lisesi olacak arada bu kadar fark olması normal değil. Bu topluma sanatçı da lazım.

Kontenjan her şeyde var. Savunmaya bakar mısın arkadaş:) Biz ne anlatsak boşuna.