wordpress siteleriniz için benim gözümdeki en iyi ayarlamaları adım adım anlatmaya çalışacam tamamen kendi fikirlerimdir uygulamak doğru bulmak tamamen size kalmış !
1- Şuana kadar bildilerinizi bir kenara bırakın
etiket kullanmayın
her site için geçerli bir kavram değildir ama birçok insanın düştüğü hatardan bir tanesidir etiket kullanmak hatta miktarı abartmak benim tavsiyem hiç kullanmayın (konularınızı limitlendirmeyin)
keywords kullanmayın
eski seo işlerinden bir tanesidir zamanında çok etkili olsada şuan sitelerinize zarar verebildiği noktalarda olacaktır ( konularını limitlendirmeyin)
Site Açıklaması kullanmayın
ana sayfanız için kaliteli bir açıklama girin ama açtığınız konularda açıklama girmeyin yoast, all in one seo gibi eklentilerde bu seçenekler var kullanmayın sebebi ise google'a yazdığınız şekilde tanıtması konuları limitlemesi bırakın google kendi konuyu tarasın ne olduğuna kendi karar versin
2 - makaleler
içerikleriniz kesinlikle özgün anlaşılabilir olsun ancak makale yazarken şuna dikkat edin öne çıkmasını istediğiniz kelimleri kalın yapın ama bunu abartmayın 200 kelimelik makalede 2-3 yeri kalın yapın konu içeriğininde insanlar hangi şekilde konuyu aratır dye düşünerek o cümlelere yer verin
3- link ağı
Sitenizin link ağı oldukça önemlidir, özellikle kategorileriniz mümkün olduğunca aranma hacmi yüksek rekabeti az olacak şekilde sitenizde kategoriler oluşturun , siteniz zamanla o kategori başlığında sıralamada yer alıp yükselecektir.
4- haritalar
site haritası
özellikle index alma konusunda haritalar google için oldukça önemlidir webmastertools araçlarını aktif olarak kullanın gerekli eklentileri yükleyin tavsiye ettiğim eklenti
Google XML Sitemaps
görseller
sitenizde bulunan resimleri google tanıtarak resimlerden hit almanız mümkün bunun için iki yol göstercem
1- görsel site haritası tavsiye ettiğim eklenti
Google XML Sitemap for Images
2- görsellerden resimlere ulaşan kişi sitenize girmeden resmi alamasın
nasıl yapılcağı biraz uzun ve her serverda yapılamaz sitenizin sağlığı açsından şuan anlatmıyorum
3- resim optimizasyonu
sitenizde bulunan resimleri optimize ederek daha uygun hale getirin önce
Wp Smush It ile resimleri uygun hale getirin
SEO Friendly Images ilede resimlerin link ve alt başlıklarını ayarlayın
videolar
eğer sitenizde video varsa ve video aranmalarında listede yer almak istiyorsanız
Video sitemap eklentisi ile bir harita oluşturup toolsdan ekleyin
sitenizi hızlandırın
kullanıcıların sitenizde daha hızlı gezmesi açısından
WP Super Cache eklentisi kullanın
gereksiz kodlamaları özellikle javaları sitenizden kaldırın
resimleri optimize edin
kullanılan tema
responsive temalar mobil güncellemenin ardından pasifleşti ne kadar mobil uyumlu gözüksede etkisi düşük kalıyor onun yerine destop ve mobilde 2 farklı tema kullanın
bunlar site içi optimizasyondu sanırım iç seo diyorlar bide bambaşka boyutu olan dış seo var o kısmıda duruma göre anlatabilirim herkese iyi çalışmalar