Yemek siteleriyle ilgili bir tespitimi sizlerle de paylaşayım arkadaşlar, hazır bu aralar yemek sektörü ile ilgilenmiyorken :)
Site ismi, ya da kelime vermeden anlatacağım yalnız bunu da baştan belirteyim...
Bir yemek sitem var, yaklaşık da bir 4 senelik falan sanırım domain, site sürekli açık. Günlük 6 özgün konuya kadar sitede içerik eklediğim zamanlar oldu. Elle tutulur gözle görülür bir konuda yükselmedim, istediğim hit, ya da geliri elde edemediğim için devam etmedim site hala açık duruyor; ama sadece açık duruyor :)
Bugünlerde bir kadın sitesi projem var. Site daha çok yeni, içinde 100 içerik yok, bazen günde 1 konu ekliyorum, bazen 2-3... ama o kadar.
Bu kadın sitesinde toplam 5-6 yemek tarifinden başka bir yemek tarifi yok. Ama... Bu tariflerden bir tanesi, yemek isminde, Google'de 1. sıra... Örneğin, pilav tarifini yazmışım, pilav Google'de 1. olmuş...
Bu noktada benim anladığım şudur ki: Google yemek siteleri için bir güzellik düşünüyor. Hatta son güncelleme ile güncellemesini hayata geçirmiş de olabilir.
Takdir yemek sitesi açmayı düşünen arkadaşların... :)