lostyazilim

Türkiye vatandaşı olmak için neler gereklidir?

7 Mesajlar 1.128 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Konu başlığında belirttiğim gibi Türkiye vatandaşı olmak için neler gereklidir, nasıl bir yol izlemem lazım arkadaşlar?

Ve en önemlisi normal bir hayat için aylık kaç tl yeterli olur sizce? :rolleyes:

- Teşekkürler.
imlesene

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Coolwind Coolwind Halen Yaşıyor Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Elektrik Teknikeri
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 24 / 42
  • Ticaret 11, (%100)
Nasıl vatandaş olunacağını bilmiyorum ama

Kaç lira yeter dersen asgari ücretle yaşayan da var parasının hesabını bilmeyende yaşıyor bu sizin yaşantınıza bağlı. Bana kalırsa 5000 ₺ yeter..

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4130
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Türk vatandaşı olmak için gerekli belgeler hakkında bilgi sahibi değilim. Ancak masraflarla ilgili az çok fikrim var.

En az 700 lira ev kirası. Ama hangi ilde oturacaksınız? Oturulacak yerin konumuna, oda sayısına ve katına göre artacaktır. Artacak diyorum çünkü bu memlekette bir şeyin fiyatı azalmaz, mutlaka artar :).

İmzanızdaki internet değeri için 500 lira daha :)) Şaka bi yana 8 mbps (50 gb kotalı, kota aşımında 3 mbps) internet için 65 tl ödüyordum (2 yıl taahhütlü fiyat).

Aylık 80 lira elektrik, 50 lira su, 300 lira doğalgaz, 500 lira market.

Su aboneliği üzerinize alacaksınız 200 lira, elektrik aboneliği için 150 lira, doğalgaz aboneliği için 785 lira. Kaynak

Hesaplamayı size bırakıyorum :) Kazık üstüne kazık yemiş biri olarak planlarınız hakkında bilgi verirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Coolwind adlı üyeden alıntı

Nasıl vatandaş olunacağını bilmiyorum ama

Kaç lira yeter dersen asgari ücretle yaşayan da var parasının hesabını bilmeyende yaşıyor bu sizin yaşantınıza bağlı. Bana kalırsa 5000 ₺ yeter..

Teşekkür ederim kardeş.

Ek Olarak:

İsa adlı üyeden alıntı

Türk vatandaşı olmak için gerekli belgeler hakkında bilgi sahibi değilim. Ancak masraflarla ilgili az çok fikrim var.

En az 700 lira ev kirası. Ama hangi ilde oturacaksınız? Oturulacak yerin konumuna, oda sayısına ve katına göre artacaktır. Artacak diyorum çünkü bu memlekette bir şeyin fiyatı azalmaz, mutlaka artar :).

İmzanızdaki internet değeri için 500 lira daha :)) Şaka bi yana 8 mbps (50 gb kotalı, kota aşımında 3 mbps) internet için 65 tl ödüyordum (2 yıl taahhütlü fiyat).

Aylık 80 lira elektrik, 50 lira su, 300 lira doğalgaz, 500 lira market.

Su aboneliği üzerinize alacaksınız 200 lira, elektrik aboneliği için 150 lira, doğalgaz aboneliği için 785 lira. Kaynak

Hesaplamayı size bırakıyorum :) Kazık üstüne kazık yemiş biri olarak planlarınız hakkında bilgi verirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

İyice gözümü korkuttunuz :D Sadece Türkiyeye yerleşmek, vatandaşlık almak fikrim var. Vatandaşlık almadan da yaşamak, çalışmak oluyorsa daha iyi olurda ama bilmiyorum o işlemleri.

wmaraci
wmaraci

Coolwind Coolwind Halen Yaşıyor Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Elektrik Teknikeri
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 24 / 42
  • Ticaret 11, (%100)
Korkmanıza gerek yok biz yıllardır yaşıyoruz Sizede yerimiz var.

bu link yardımcı olacaktır

http://www.nvi.gov.tr/Hizmetler/Vatandaslik,Turk_Vatandasliginin_Sonradan_Kazanilmasi.html

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Coolwind adlı üyeden alıntı

Korkmanıza gerek yok biz yıllardır yaşıyoruz Sizede yerimiz var.

bu link yardımcı olacaktır

http://www.nvi.gov.tr/Hizmetler/Vatandaslik,Turk_Vatandasliginin_Sonradan_Kazanilmasi.html

Teşekkür ederim kardeş.

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
vatandaş olmak için buraya uzun uzun yazılması biraz zor gerekli yerlerden bulursunuz türk standartları doğrultusunda açlık sınırı 1500 tl olduğu söyleniyor fakat yalan, iyi biyerde en ucuz kira 500 , telefon, internet, su, doğalgaz, elektrik, vs derken oldumu 1000 tl e eve ekmek girmesi lazım bu işin bide yola vereceğiniz paralar , kişisel harcamalar vs 1500 tl yetmiyor en az 2500 bence

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al