Spam yapanlar kazanıyor diye yakınan birçok arkadaşın daha önce hiçbir spam deneyimi olmadığını farkettim :D
Bakın ben eskilerin spamcılarından olarak şunu söylüyorum:
Eğer projeniz vur-kaç ise spam yaptığınız farkedilmeden kazancınızı alırsınız.
Fakat uzun soluklu bir projeye atılmışsanız birşey elde edemezsiniz.
Spam öyle yada böyle cezayı getirir.
E tabi birde şöyle bir şey varki yıllardır spam yapıp sıralamalarda birinci olan siteler var diyeceksiniz.
Geçenlerde *** 'da da tartışıyorduk. Bu tarz spam yapan kişiler belirli oranlarda spam yapıyorlar. Yani Google bir siteye ne kadar güvenirse o kadar spamı görmezden gelir.
Önemli olan işte o güveni sağlamak.
İşte o yüzdendir ya yaşlı domain değerlidir. Yada 1yıl değilde 4 yıl tescillenmiş domainler güven sağlar diye.
Yani google buradan bu sitenin vur kaç yapacak spamcılar olmadığını düşünüyor.
İşte yine bu yüzdendirki başta hürriyet olmak üzere birçok otoriter haber sitesi yıllarca spam içerikle hep baştaydılar, ceza almadılar.
trustrank dediğimiz olaylarda hep bu düşüncenin ürünüdür.
Bakın ben eskilerin spamcılarından olarak şunu söylüyorum:
Eğer projeniz vur-kaç ise spam yaptığınız farkedilmeden kazancınızı alırsınız.
Fakat uzun soluklu bir projeye atılmışsanız birşey elde edemezsiniz.
Spam öyle yada böyle cezayı getirir.
E tabi birde şöyle bir şey varki yıllardır spam yapıp sıralamalarda birinci olan siteler var diyeceksiniz.
Geçenlerde *** 'da da tartışıyorduk. Bu tarz spam yapan kişiler belirli oranlarda spam yapıyorlar. Yani Google bir siteye ne kadar güvenirse o kadar spamı görmezden gelir.
Önemli olan işte o güveni sağlamak.
İşte o yüzdendir ya yaşlı domain değerlidir. Yada 1yıl değilde 4 yıl tescillenmiş domainler güven sağlar diye.
Yani google buradan bu sitenin vur kaç yapacak spamcılar olmadığını düşünüyor.
İşte yine bu yüzdendirki başta hürriyet olmak üzere birçok otoriter haber sitesi yıllarca spam içerikle hep baştaydılar, ceza almadılar.
trustrank dediğimiz olaylarda hep bu düşüncenin ürünüdür.
Ne güzel ! deneyimlerimi bir çırpıda öğrenmişsin.
http://konyahacamat.com/
Bu site baştan sona spam. Ayıp değil günah değil sevdiğim bir arkadaşımın sitesi. Biz meta açıklamasına kaç karakter kullancaz derken site yapan arkadaş destan yazmış. İndexlerinin %90 ' boş sayfa. Ama bu sektörde ekmek getiren bi site.
Sanırım yazdığın şeyleri bende yazmıştım ama tekrar etmen güzel olmuş.