Addison123 adlı üyeden alıntı

Merhaba;

Bende 5 ay önce kadar ingilizce makale sitesi açmayı düşünüyordum. Daha sonra siteye giren insanlar daha sonra tekrar gelsin diye nasıl süreklilik sağlarım onu düşündüm ve aklıma sitenin konusuyla ilgili olan haberleri eklemek geldi. Yani bir yandan hem makale hemde haber girişi yapmayı düşünüyorum. Adsense tıklarının fazla verdiği ülkelerin bir listesini çıkardım ve listedeki ülkelerin önde gelen haber sitelerini bir RSS Okuyucuya(FeedDemon) ekledim. Tek bir sayfadan birsürü habere aynı anda bakabiliyorum yani. Bunu belirtmenin sebebi ajansa kayıt olmak illa gerekli değil. Sitem şuanda hala bekleme aşamasında sebebi ise temmuz ayına kadar çok fazla vakit ayıramayacak olmam. Yaz vakitlerinde 2+2 saat olarak yani 10-12 arası tam çalışma ve öğleden sonra tam çalışma olarak 2 vardiya yapmalı plandım. Avrupa ve Amerikadaki insanları yakalamak için. Seo işini işe kendi hazırladığım planlara göre yapmayı düşünüyorum eğer başarılı olamazsa aklımda bir şirket var onlarla anlaşırım. Bütçe konusuna gelince benim Site giderleri+tema+plugin 300TL'ye yakın tuttu. Eğer plandığım şekilde giderse yıllık 100lira gibi bir rakama siteyi devam ettirebiliyorum. Size tavsiyem domain işini halledin ilk başta hostingi bloggerdan sağlarsınız. Ücretsiz temalara göz gezidirin ama warezlerden uzak durun. İstedikten sonra başarılmayacak şey yoktur. Önemli olan yapmak istediğimiz şeyin bütçeyi aşmasını engellemek.


Çok teşekkürler. İç açıcı bir yazı oldu benim için.
Dediğiniz gibi başta blogger altyapısıyla başlayacağım. Hostingde ücretsiz zaten. Ücretsiz güzel temalarda biliyorum. Yani site tamam. Geriye içerik kalıyor. Bu yüzden biraz para biriktirip ingilizce bilen editör tutmayı düşünüyorum.

Ama şimdilik bunu gerçekleştirebilecek param yok. Benimde aklıma güzel bir fikir geldi. Cuma günü başlayacağım. Detayları buradan paylaşacağım.