lostyazilim
tr.link

VPS Online Gücünü Test Edebilir Miyiz? - Çözüldü :)

7 Mesajlar 1.221 Okunma
acebozum
tr.link

fevzib fevzib WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)
Merhaba arkadaşlar 1-2 ay önce https://education.github.com/pack adresinden digital ocean 100$ için başvuru yapmıştım. 1 Hafta önce onaylandığını gördüm. Ardından digitalocean hesabı açıp vps kullanmayı öğrenmeye niyetlendim.

Çeşitli sunucular kurarak, ücretsiz yönetim panellerini kurmayı ve kullanmayı öğrendim. Bu arada ssh kullanımı ile alakalı da birçok şey öğrendim.

En son olarak şuan da kullanmadığım bir domainle Centos 6.5 512mb 32bit bir sunucu kurdum. Centos Web Panel kurdum. Ardından normal bir wordpress tema ile birkaç içeriği bulunan bir site oluşturdum.

Fakat asıl soruma gelecek olursak ben 512mb ram, 32 bit ve centos web panel ile kurmuş olduğum bu klasik wordpress sitenin online ne kadar ziyaretçi kaldırabileceğini test etmek istiyorum. Yani örneğin 1 dakika içinde siteme 50 tane ziyaretçi yollayıp. Sunucunun 1 dakikada gelecek 50 ziyaretçiyi kaldırıp kaldıramayacağını test etmek istiyorum. Bu testi yapmamın bir yolu yöntemi var mıdır?

Daha sonrasında ise ram miktarını, işlemci gücünü arttırdığımda, veya yönetim panelinde değişiklik yaptığımda, apache yerine nginx kullandığımda gücünün ne kadar yükseldiğini de test etmek istiyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Çözümünü Buldum

Merhaba arkadaşlar apache, nginx vb. konular hakkında araştırma yaparken şans eseri bu konuda sormuş olduğum sorunun çözümünü buldum, şimdi konuyu güncelleyerek sorunun çözümüne değinmek istiyorum.

https://loadimpact.com/ adresli bir siteyle karşılaştım. Bu sitede site adresinizi yazıp Run free test butonuna bastığınızda size sunucunuzu test etme imkanı sunuyor.

Bu site test sırasında sitenize her 10 saniyede 1 ziyaretçi gönderip sunucunuzun kaçıncı ziyaretçide tıkanacağını test ediyor. Ayrıca ziyaretçi sayısı arttıkça sayfa yüklenme süresinde değişiklik yaşanıp yaşanmadığını gözlemliyor.

Benim açmış olduğum 512 mb, centos 6.5, apache, centos web panel, 32 bit, sunucu normal bir wordpress site ile 28. ziyaretçiye kadar dayanabildi. Yani kullandığım vps 10 saniyede bir sürekli gelen 28 tane ziyaretçiyi kaldırabildi. Daha sonrasında test kesildi fakat siteme halen girebiliyordum.

Bu sitenin kesin farklı özellikleri de vardır, fakat saat geç olduğu için şimdilik inceleyemeyeceğim, sabah 8'de derse yetişmem gerekiyor. :)

googleasistan

Blacksheep Blacksheep .NET Developer Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 2074
  • Beğeniler 60 / 532
  • Ticaret 10, (%100)
Pm gönderildi.
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

Fizello - Inspired by Colors

YNTPlus YNTPlus Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 13 / E
  • Meslek Web Hosting
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** Y**
  • Mesajlar 102
  • Beğeniler 30 / 21
  • Ticaret 6, (%100)
512 mb ram'de çok fazla bir şey beklemeyin.

fevzib fevzib WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)

YNTPlus adlı üyeden alıntı

512 mb ram'de çok fazla bir şey beklemeyin.

Evet hocam haklısınız fakat bu 512 mb vps'yi sadece test etme ve vps kullanımını öğrenme amacıyla kurdum.

wmaraci
wmaraci

izayin izayin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Teknisyen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** T**
  • Mesajlar 210
  • Beğeniler 6 / 23
  • Ticaret 1, (%100)
512mb ram küçümsemeyin bugün kullandığınız hostların ram limiti ortalama 128 mb bile değil doğru bir konfigurasyonla scrpitnede bağlı olarak 3k anlık kaldırırsın derim.

mondschein mondschein WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)

izayin adlı üyeden alıntı

512mb ram küçümsemeyin bugün kullandığınız hostların ram limiti ortalama 128 mb bile değil doğru bir konfigurasyonla scrpitnede bağlı olarak 3k anlık kaldırırsın derim.

Hocam bilginiz varsa bu konuda paylasir misiniz

izayin izayin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Teknisyen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** T**
  • Mesajlar 210
  • Beğeniler 6 / 23
  • Ticaret 1, (%100)
şuan kendimde 4 adet dedicated sunucu var onun haricinde zamanında 512 ram ile çok vps vds kullandım konfigurasyon basit nginx+pagespeed+varnish+php-fpm bunların conflarıda sağlıklı bir şekilde yapıldığı taktirde aslında kullandığınız scriptinde bir önemi kalmıyor zira mysql vs tamamen cache sisteminden çalışıyor hele araya birde memcached atımmı php yorumlamalarınıda cache aldırırsanız kaldırabileceği rakamlar astronomik olur.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al