lostyazilim
tr.link

Görgüsüz Okul Müdürü Kendini Pavyonda Sandı

16 Mesajlar 1.879 Okunma
acebozum
tr.link

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

MEMLEKETTE EĞİTİM BİTMİŞ!

KARAMAN’da Başyayla İlkokulu Müdürü Ümit İbrahim Öztürk, geçtiğimiz dönem başarılı öğrencilerin başından sınıf ortasında para saçtı.
Bu görüntülerden hazırlanan ve okulun resmi web sitesinde yayınlanan klip, kaymakamlık ve velilerin tepkisi üzerine yayından kaldırıldı.
Başyayla İlkokulu Müdürü Ümit Öztürk, geçen dönem kitap okuma yarışması ve karnesinde not ortalaması ile sınıfında dereceye giren öğrencilere, diğer öğrencilere teşvik olması için para dağıttı. Birinciye 20, ikinciye 15 ve üçüncüye de 10 lira dağıtan müdür Öztürk, sınıflara tek tek gidip başarılı öğrencileri tet tek sınıfın ortasına çağırdı. Ardından da öğrencilere paraları, başlarından saçarak verdi.
Öztürk’ün paraları ‘Şöyle başına saçalım. Bak bankadan gıcır gıcır getirttim bunları. Hadi hayırlı olsun’ diyerek saçması dikkat çekti. Bu anların görüntülerinden oluşturulan klip ise okulun resmi web sitesinde yayınlandı. Klibin başında müdür Öztürk, Başyayla ilçesi tabelasının başında durup, ‘Suyu sert, insanı mert Başyayla’dayız’diyerek ilçesini ve sokaklarını tanıtıyor. Ardından Kaymakam Hamza Özer’in de katıldığı karne dağıtım töreni görüntüleri de yer alıyor. Klibin okulun web sitesinde yayınlanmasının ardından kaymakamlık ve velilerin tepkisi üzerine yayından kaldırıldığı öğrenildi.

Kaynak: Görgüsüz Okul Müdürü Kendini Pavyonda Sandı | MEB SINAVLARI
Bu yazı MebSinavlari.Com sitesinden alınmıştır

elektronikssl
webimgo

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Olayda yaşananlar çok abartılacak şeyler değil fakat bu kapasitede bir adamın okul müdürü yapılması çok tartışılmalı. Kendi daha eğitimini sağlayıp topluma adapte olamamış bir adamdan çocukları eğitecek öğretmenlere müdürlük yapması yada öğretmenlik yapıp çocuk eğitmesi beklenemez. Yaptığı şey çok kötü değil fakat ciddi anlamda absürt.

Doktorun açık yaraya mikrop sürerek iyileştirmeye çalıştırması gibi mantıksız bir durum.
brown

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Olayda yaşananlar çok abartılacak şeyler değil fakat bu kapasitede bir adamın okul müdürü yapılması çok tartışılmalı. Kendi daha eğitimini sağlayıp topluma adapte olamamış bir adamdan çocukları eğitecek öğretmenlere müdürlük yapması yada öğretmenlik yapıp çocuk eğitmesi beklenemez. Yaptığı şey çok kötü değil fakat ciddi anlamda absürt.

Doktorun açık yaraya mikrop sürerek iyileştirmeye çalıştırması gibi mantıksız bir durum.

Kendi çocuğunuzun başından aşağıya sıfatı müdür olan bir öküzün pavyonda konsomatriste para fırlatır gibi para fırlatması düşüncesi o kadar da kötü değil diye yorumlanabiliyorsa adam az bile yapıyor demek ki. Zaten onu abartma bunu abartma derken memleket de iyice zıvanadan çıktı. Karaman'da değil de Doğu'da birine yapsa okulu basıp adama naparlardı kimbilir.

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

NK1864 adlı üyeden alıntı

Kendi çocuğunuzun başından aşağıya sıfatı müdür olan bir öküzün pavyonda konsomatriste para fırlatır gibi para fırlatması düşüncesi o kadar da kötü değil diye yorumlanabiliyorsa adam az bile yapıyor demek ki. Zaten onu abartma bunu abartma derken memleket de iyice zıvanadan çıktı. Karaman'da değil de Doğu'da birine yapsa okulu basıp adama naparlardı kimbilir.

:) biraz sakin ol bu sinir nedir böyle ?

Abartılacak kadar derken adamı taşlayıp dövecek yakacak ortalığı karıştıracak kadar büyük bir olay değil anlamında söylemiştim. Yoksa mantıkı tarafı olmadığını zaten yazdım. Yozlaşa yozlaşa ülke çöpe döndü bende farklı fikirde değilim zaten. Abartılmaması gerektiğine de şöyle örnek verebilirim.

Ben müzisyenim, anadoluyu da iyi biliyorum, çalışma ortamımda genelde düğün salonu yada içkisiz türkü evleri gibi pavyon ortamından çok uzak yerler,başarılı oldu diye sanatçıya da yada gelinle damada da böyle para ile beğeni gösterirler. İlla tutup da pavyon kadınına yapılan muamele diye olaya ambargo koymak mantıklı değil. Adam tutup gelinle damada para atarken pavyon kadını muamelesi mi yapmış oluyor ?

Müdür ayarı kaçırmış saçma sapan birşeyler yapmış tamam da direk olayı pavyona bağlamanın mantığı nerde adamı hemen sapık yerine koymuşsunuz. Sizin yakınınız da olabilirdi belki sizde olabilirdiniz şu adamın yerinde, tamam yanlış saçma sapan birşey yapmış ama tutup da direk sapık ilan etmek de yargısız infaz olur. Abartmaya gerek yok diye bu yüzden söyledim. Bana kalsa zaten bu zihniyette manyakça işler yapan adamı direk görevden alır öğretmenlik size göre değil buyrun orman işlerinde yada falanca dairede farklı bir iş kolunda çalışın derdim.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

:) biraz sakin ol bu sinir nedir böyle ?

Abartılacak kadar derken adamı taşlayıp dövecek yakacak ortalığı karıştıracak kadar büyük bir olay değil anlamında söylemiştim. Yoksa mantıkı tarafı olmadığını zaten yazdım. Yozlaşa yozlaşa ülke çöpe döndü bende farklı fikirde değilim zaten. Abartılmaması gerektiğine de şöyle örnek verebilirim.

Ben müzisyenim, anadoluyu da iyi biliyorum, çalışma ortamımda genelde düğün salonu yada içkisiz türkü evleri gibi pavyon ortamından çok uzak yerler,başarılı oldu diye sanatçıya da yada gelinle damada da böyle para ile beğeni gösterirler. İlla tutup da pavyon kadınına yapılan muamele diye olaya ambargo koymak mantıklı değil. Adam tutup gelinle damada para atarken pavyon kadını muamelesi mi yapmış oluyor ?

Müdür ayarı kaçırmış saçma sapan birşeyler yapmış tamam da direk olayı pavyona bağlamanın mantığı nerde adamı hemen sapık yerine koymuşsunuz. Sizin yakınınız da olabilirdi belki sizde olabilirdiniz şu adamın yerinde, tamam yanlış saçma sapan birşey yapmış ama tutup da direk sapık ilan etmek de yargısız infaz olur. Abartmaya gerek yok diye bu yüzden söyledim. Bana kalsa zaten bu zihniyette manyakça işler yapan adamı direk görevden alır öğretmenlik size göre değil buyrun orman işlerinde yada falanca dairede farklı bir iş kolunda çalışın derdim.

Tepkim kişisel değil yanlış anlaşılma olmasın. Benim de ailemde eğitimciler var. Müdürlük yapanlar da var içlerinde. Bunlar çocuk. O an onlara eğlenceli gelmiş olabilir ya da ne olduğuna anlam verememiş de olabilirler ama benim yeğenim, kardeşim ya da kuzenim olsa o çocuklardan biri ve okulda bir müdürün başından aşağı derslerinde başarılı oldu gibi saçma bir sebebe sığınarak para boca ettiğini işitsem napardım şu an bilmiyorum ama iyi birşey olmayacağı kesin. Adam bir de bunu video klip yapıp okulun sitesine eklemiş.
Böyle ülkede ne çocuk sahibi olacaksın ne de eğitim yaşına gelince okula göndereceksin. Bir de öyle kanıksanmış mi, beğenmediğin zaman da kötüyü ortadan kaldırmak için çalışacaklarına adamlar ya sev ya terket diyebiliyorlar.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

NK1864 adlı üyeden alıntı

Böyle ülkede ne çocuk sahibi olacaksın ne de eğitim yaşına gelince okula göndereceksin. Bir de öyle kanıksanmış mi, beğenmediğin zaman da kötüyü ortadan kaldırmak için çalışacaklarına adamlar ya sev ya terket diyebiliyorlar.

Buna tamamen katılıyorum, bir oğlum var 4 yaşında ve okula nasıl göndericem bilmiyorum zaten emir buyurdukları yaşta göndermeyeceğim .

Bizde böyle işine gelirse gibi bir şey olamaz. Burası bizim ülkemiz en iyisini istemekte en doğal hakkımız.

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

Buna tamamen katılıyorum, bir oğlum var 4 yaşında ve okula nasıl göndericem bilmiyorum zaten emir buyurdukları yaşta göndermeyeceğim .

Bizde böyle işine gelirse gibi bir şey olamaz. Burası bizim ülkemiz en iyisini istemekte en doğal hakkımız.

Allah kolaylık versin hocam. Ben bekarım. Yaşlarımız yakın. Sırf bu ve benzer şeylerden ötürü evliliği de, özellikle çocuk yapmayı da düşünmüyorum. Umarım kazancınız bol olur da çocuğunuz daha kaliteli kurumlarda eğitim alır. En azından resmi ideolojilerle zehirlenmez. Hayırlı günler.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
bence müdür olayı abartmış ödüllendirme sistemiyle eğitime teşvik etmeye çalışmış fakat bunu garip bir yolla yapmış hediye çeki veya madalya gibi şeylerle yapması daha uygun olurdu kesin şikayet edenler para alamayan velilerdir :Dçok büyük bir cezalandırma olcağını düşünmüyorum zira öğrencilere hakaret veya şiddet davranışları yok

erkolay erkolay webmaster.bbs.tr Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Hosting, Domain, Marka, Patent
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 134 / 216
  • Ticaret 20, (%100)
Haberlik bir konu ama, muhtemelen o müdür, bu haberlerin kaldırılmasını isteyecektir.

Devlet memurlarının böyle açık açık isim ve yüzlerinin gösterilmesi sorun yaratır. Umarım siz haklı durumdayken haksız duruma düşmezsiniz.

İsminin ilk harfleri, okulunun adının belirtilmemesi ve yüzünün de buzlanması gerekirdi haberde.

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

erkolay adlı üyeden alıntı

Haberlik bir konu ama, muhtemelen o müdür, bu haberlerin kaldırılmasını isteyecektir.

Devlet memurlarının böyle açık açık isim ve yüzlerinin gösterilmesi sorun yaratır. Umarım siz haklı durumdayken haksız duruma düşmezsiniz.

İsminin ilk harfleri, okulunun adının belirtilmemesi ve yüzünün de buzlanması gerekirdi haberde.

Tüm ulusal haber ajanslarında haber paylaşıldı zaten.
Bu saatten sonra hala devlet memuru kalabilecekse, bu saçmalığı yapmadan önce kendisi düşünecekti.
Görüntü umuma açık şekilde herkesin erişebileceği bir sosyal video sitesinde paylaşılmış. Yani olayın bir hukuki boyutu olacaksa bunu memur sıfatı olduğunu bildiği halde kişi kendisi kamuya açık halde paylaşırken düşünecekti.
O müdürün tek isteyebileceği şey yıllık izin olur bu saatten sonra.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al