analogfikir adlı üyeden alıntı
Denemelisin en azında bilgilerini sürekli taze tutarsın :) php script vs yapıp satışnı yapacaksan piyasa sürmende yardımcıda olurum :D
Evet script yazıp satmak olabilir. Ben daha çok bu işin seo kısmındayım ve anahtar kelimede yükselmekteyim, böylece site kurmayı bilmeyenlere site yaparım ücretini alırım.
F4dark adlı üyeden alıntı
10 yılın üstünde şu sanalın içerisindeyim tema yapmanın en avantajlısı olacağı kanısındayım.. tek cümlem bu.. karar senin tabiki.
Tema yapmayı bilmiyorum tecrübem yok, acaba zamanımı buna ayırıp bunun üstüne mi gitsem?
Fatma adlı üyeden alıntı
benim teknik bilgim yok ama ticari olarak biraz tecrübem var eğer ben bu becerilere sahip olsaydım şehrimde bir ofis açar webtasarım, yazılım vs elimden ne geliyorsa iyi bir reklam yapar özel müşteriler alırdım temayla script satışıyla uğraşmazdım yapsamda kimsede olmayan özel temalar geliştirir kendi siteme ekler sitemi iyi bir yere getirirdim ,site iyi bir yere gelince zaten ilk olarak kendi şehrindekiler seni bulur tasarım yaptırır ,tasarım yaptıran müşteriye bunun yanında marka tecili,patent , kartvizit,broşür vs bütün reklam işlerinide alabilirsin
Üniversite var hocam buna vaktim olmaz. Teşekkür ederim.
AhmetCakmak34 adlı üyeden alıntı
Bence tema yapıp o temaya ek seçenekler ile sitenize ekleyip ve ayrıca yüksek fiyatlar ile özel temalar yaparsanız size büyük kazanç sağlar. Ayrıca yaptığınız hazır temalara daha fazla ilgi olacağından referans toplayarak daha fazla müşteri kitlesine hitap edebilirsiniz. Üstelik yeni firmalara yazılım yanında kurumsal kimlikte hazırlarsanız çok kazançlı olur.
Benim direk hedefim şuydu, 'kurumsal web tasarım' kelimesinde ilk üc sıraya gir, mail adresini telefonunu yaz, adamlar sana ulaşsın, görsellerini hakkımızda sayfasınız vs. yazılarını mail atsın. Logo istenirse ben yaptırayım. Wordpress kurayım, kurulumunu site düzenini hostingini ve alan adını alayım. Bunun üstünden ücret alayım.
Yada WP yerine özel yazılım kullanayım, kendim de yazabilirim başkasından lisans ta alabilirim. Ama buradaki asıl olay müşterinin seni bulması bunu da seo ile halledeceği sonrası müşterinin bana ulaşıp ulaşmayacağıyla kalmış. Yanlış mı düşünüyorum?