lostyazilim

Biz Ölürsek Sitelerimiz Nolucak ?

45 Mesajlar 6.357 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

runawaytr runawaytr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Gemi mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 113
  • Beğeniler 0 / 24
  • Ticaret 17, (%100)
müşterinin sitesini kendi üzerine yapman başlı başına bir hata zaten
baranos

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

hayatim53 hayatim53 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek insan tamiri ediyor
  • Konum Rize
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 339
  • Beğeniler 22 / 52
  • Ticaret 0, (%0)

Almina adlı üyeden alıntı

Benim bir tasarımcı arkadaşım, geçen sene öldü...
Yapılacak hiç bir şey yok, müşterisi gider başkasını bulur, kendi siteleri kapanır gider...
Benim için çok değerli bir arkadaştı, ben onu yaşatmak için bir site kurdum; onu tutabildiğim kadar açık tutacağım, onun için yapabileceğim tek şey bu: eğer ölmeseydi, o benim için çok farklı bir tasarım yapacaktı...
Hayatın bize sunulduğu kadarını yaşar, sonrasında arkamıza bakmadan gideriz... Dünyanın kanunu bu...

O siteyi görmek isterdim

Cangurcam Cangurcam Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 201
  • Beğeniler 48 / 38
  • Ticaret 27, (%100)

Fatma adlı üyeden alıntı

düşünmek zorundayız ama bu güzel hayatın bide öteki tarafı var :) mağdur olan bir müşterinin arkandan beddua etmesini mi istersin ? yoksa bunuda düşünmüş deyip dua etmesini mi ? 2. seçenek daha mantıklı dimi :rolleyes:

Sonumuzu düşünüyorsak evde yatıp ölümümü bekleyeceğiz ? Öldükten sonra işi tamamlanmadı diye beddua eden müşteri iyi müşteri değildir zaten :)

baranos baranos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)

Fatma adlı üyeden alıntı

nasıl tasarımcıyla ne alakası var işletmeler sitelerini tasarımcıya yaptırır tasarımcı siteyi kurarken domaini, hostingi kendi adına yapıyor ve hosting firmaları kimlik doğrulaması yapmadığın zaman hesabını kilitliyor

Tasarımcının kendi adına yaptırması doğru olan değil.
Fatma

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

hayatim53 adlı üyeden alıntı

O siteyi görmek isterdim

PM olarak gönderdim siteyi.
Sitenin bir özelliği yok, önemli olan onun yaşaması, onun bana yapmak istediğini ben ona yapmış oldum sadece, o kadar.
Fatma

kişi bu mesajı beğendi.

baranos baranos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)

PM olarak gönderdim siteyi.
Sitenin bir özelliği yok, önemli olan onun yaşaması, onun bana yapmak istediğini ben ona yapmış oldum sadece, o kadar.

Rica etsem bana da gönderir misiniz?

42237 42237 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 1 / 19
  • Ticaret 6, (%100)
Ölen insan kabir'e defnedilip hoca duasıyla kafasını tahtaya vurana kadar kendini yaşıyor zannedermiş!

Şimdi hayal et ölmüşsün, defin edilene kadar ağlanılmış, hoca yıkamış bir parça kefene bir yumak pamuğa emanet defin edilmiş, cennet yada cehennemin sana parselli bölümüne göç etmişsin... Şimdi bu durumda neyi düşünüyorsun hala? :D

Arkadaşım sen bir kalk yüzünü yıka uyanamamışsın galiba matrix gelin halayı havasından :D :D

1996 dan buyana web sitesi yaparım, öyle ölümsüz bir web sitesi olsaydı ilk önce kendime yapardım sonrada burada bu yazıya istinaden havasını atardım.
O yüzden sana önerilerim;
1- Kalk bir yüzünü yıka hem uyanırsın hemde çıkarsın bu havadan,
2- Hostingi, domaini kendi üzerin alman demek anahtar teslim iş yapıyorsun anlamına gelir... ve bu hosting işini de shared (paylaşımlı) host üzerinden yapıyorsun anlamına gelir bana göre.
3- Bu sebeple domaini aldığında aldığın firmadan bir hesap açtır müşterine hesaplar arası ücretsiz domain transeferi her domain satışı yapan firmadan yapabilirsin. Domain bendeydi sendeydi kapanma derdi kalmaz ve müşteri parasını verdiği şeyin sahibi olduğu güvencesini hisseder.
4- Shared hosting kullanarak millet panel istediğinde kendi hostum altında deme ucuza kaçma ver parasını bir Reseller yada Dedicated al aç hostingini ver kullanıcı bilgilerini, istedikleri zaman girsinler sana bağlı kalmasınlar kafaları rahat güvenleri tam olur.
5-Zaten bunları yaptığında, senin öldüğünü duyarlarsa domain ellerinde hosting bilgileri de ellerinde olduğu için adam tutar sitenin kopyasını alır, seni bulduğu gibi başka birini de bulur ve işini gördürtür.

Bunları yaparsan;
1- Müşteriyle asla yıkılmaz güvenlerin ortaya çıkar senle çalışmasa bile gün gelir döner birisi ilgilenmez yada yamuk ypar sana birşey sormak yada yardım almak için dönüş yapmasını sağlarsın
2- ileride kişi / firma siteleri hacklenir yada başka birşey olur ilk adres sen olursun

BU SEBEPLE BUNLARI BENCE KULAĞINA KÜPE YAP, DÜNYADA KALICI DEĞİLSİN SERVET-İ FİNUN! :D

seomweb seomweb ceobilisim.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Business Man
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 1142
  • Beğeniler 247 / 199
  • Ticaret 25, (%100)
ben öldükten sonra sitelerim mirasçılarıma kalır. Banka hesabıma gelen paranın kaynağını bulurlar herhalde ne de olsa para...

iqhaber.com

OmerGunay OmerGunay https://omergunay.net Kullanıcı
  • Üyelik 15.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek PHP Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1207
  • Beğeniler 382 / 381
  • Ticaret 16, (%100)

Snekhers adlı üyeden alıntı

Ölen insan kabir'e defnedilip hoca duasıyla kafasını tahtaya vurana kadar kendini yaşıyor zannedermiş!

Şimdi hayal et ölmüşsün, defin edilene kadar ağlanılmış, hoca yıkamış bir parça kefene bir yumak pamuğa emanet defin edilmiş, cennet yada cehennemin sana parselli bölümüne göç etmişsin... Şimdi bu durumda neyi düşünüyorsun hala? :D

Arkadaşım sen bir kalk yüzünü yıka uyanamamışsın galiba matrix gelin halayı havasından :D :D

1996 dan buyana web sitesi yaparım, öyle ölümsüz bir web sitesi olsaydı ilk önce kendime yapardım sonrada burada bu yazıya istinaden havasını atardım.
O yüzden sana önerilerim;
1- Kalk bir yüzünü yıka hem uyanırsın hemde çıkarsın bu havadan,
2- Hostingi, domaini kendi üzerin alman demek anahtar teslim iş yapıyorsun anlamına gelir... ve bu hosting işini de shared (paylaşımlı) host üzerinden yapıyorsun anlamına gelir bana göre.
3- Bu sebeple domaini aldığında aldığın firmadan bir hesap açtır müşterine hesaplar arası ücretsiz domain transeferi her domain satışı yapan firmadan yapabilirsin. Domain bendeydi sendeydi kapanma derdi kalmaz ve müşteri parasını verdiği şeyin sahibi olduğu güvencesini hisseder.
4- Shared hosting kullanarak millet panel istediğinde kendi hostum altında deme ucuza kaçma ver parasını bir Reseller yada Dedicated al aç hostingini ver kullanıcı bilgilerini, istedikleri zaman girsinler sana bağlı kalmasınlar kafaları rahat güvenleri tam olur.
5-Zaten bunları yaptığında, senin öldüğünü duyarlarsa domain ellerinde hosting bilgileri de ellerinde olduğu için adam tutar sitenin kopyasını alır, seni bulduğu gibi başka birini de bulur ve işini gördürtür.

Bunları yaparsan;
1- Müşteriyle asla yıkılmaz güvenlerin ortaya çıkar senle çalışmasa bile gün gelir döner birisi ilgilenmez yada yamuk ypar sana birşey sormak yada yardım almak için dönüş yapmasını sağlarsın
2- ileride kişi / firma siteleri hacklenir yada başka birşey olur ilk adres sen olursun

BU SEBEPLE BUNLARI BENCE KULAĞINA KÜPE YAP, DÜNYADA KALICI DEĞİLSİN SERVET-İ FİNUN! :D

En iyi açıklayan cevap olmuş :D Bence de kafanı bunlarla doldurma. Ölüm Allahın emri tasarımcı değil sen ölürsen tasarımcı ne yapacak bir de onu düşün ;)

Herkes yediğinden ikram eder..(Yavuz Sultan Selim)

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)

Muhsin ASLAN adlı üyeden alıntı

Yok ajanslarda şu şekilde oluyor, tüm yapılan işleri host, alan adları falan eski sahibinin tanıdığı veya güvendiği farklı bir ajansa devrediliyor. Bundan sonra o yeni ajans bakıyor hepsine..

ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım :confused:

Ek Olarak:

Oyun Editoru adlı üyeden alıntı

Vasiyetinde birine devredersin olur biter. Ölmüşsün zaten niye site peşinde koşuyorsun ki. Kapansın bitsin gitsin.

ya o vsiyet ettiğim kişi benden önce ölürse :) ayrıyeten benimkisi site peşinde koşmak değil müşterinin mağdur olmaması için önceden önlem almak

Ek Olarak:

nomad03 adlı üyeden alıntı

Ölmeden önce bir script yazarsın veya yazdırırsın. şöyle başlar if 7 gün login olmazsam CENAZE DOLASIYLA KAPALIYIZ yazısı gelsin.

altına da nasıl bilirdiniz...

gelen yorumlara göre aileden biride müşterilerle helalleşir :)

yapılabilir mantıklı hatta taziye falan yerde diyede not düşülebilir :) ama sitelerin kapanmaması için bir çözüm değil :)

Ek Olarak:

Benim bir tasarımcı arkadaşım, geçen sene öldü...
Yapılacak hiç bir şey yok, müşterisi gider başkasını bulur, kendi siteleri kapanır gider...
Benim için çok değerli bir arkadaştı, ben onu yaşatmak için bir site kurdum; onu tutabildiğim kadar açık tutacağım, onun için yapabileceğim tek şey bu: eğer ölmeseydi, o benim için çok farklı bir tasarım yapacaktı...
Hayatın bize sunulduğu kadarını yaşar, sonrasında arkamıza bakmadan gideriz... Dünyanın kanunu bu...

başınız sağolsun arkadaşınıza Alllah rahmet etsin ,siteyi bende merak ettim görebilirmiyim ?

Ek Olarak:

hayatim53 adlı üyeden alıntı

Cenneti garantilemişsen ordan kaldığın yerden devam edebilirsin :))
zaten eğer cenneti garantilemişsek müşteriyi mağdur etmemişizdir kul hakkına girmeden göçmüşüzdür demektir :)

Ek Olarak:

bu iyidi :D

Ek Olarak:

runawaytr adlı üyeden alıntı

müşterinin sitesini kendi üzerine yapman başlı başına bir hata zaten
henüz kimsenin sitesini üzerime yapmadım çünkü hep tasarımcılarla çalıştığım için onlar kendi üzerlerine yapıyorlar

wmaraci
Konuyu toplam 8 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 8 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al