Hepimizin kandili mübarek olsun fakat benim anlamadığım 31.05.2015'den 01.06.2015'e geçerken ki geçe mi yoksa 01.06.2015 den 02ye geçerkenmi ki ? vallahi eğer bu gece ise kimseyi aramadık mesaj atmadık :)
Hepimizin kandili mübarek olsun fakat benim anlamadığım 31.05.2015'den 01.06.2015'e geçerken ki geçe mi yoksa 01.06.2015 den 02ye geçerkenmi ki ? vallahi eğer bu gece ise kimseyi aramadık mesaj atmadık :)
(Berat gecesi göklerin kapıları açılır, melekler müminlere müjde verir ve ibadete teşvik ederler.) [Nesai, Beyheki, A, Münziri] (Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez: Regaib Gecesi, Berat Gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı gecesi.) [İbni Asakir] Bu gece o kadar değerli ki bütün Müslümanlar bu gece tövbe etmeli kaza namazları kılmalı, Kuranı Kerim okumalı. Peygamber efendimiz, “sallallahü aleyhi ve sellem" Berat Gecesi'nde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu. Büyük zatlar, Berat gecesinde şöyle de dua ederlerdi: (Ya Rabbî, Kur'an-ı keriminde, “Allah, dilediğini siler, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i mahfuz Onun katındadır" buyuruyorsun. Eğer benim ismim saidler [cennetlikler] defterinde ise, orada sabit kıl! İsmim şakiler [cehennemlikler] defterinde ise, ismimi oradan silip, saidler defterine yaz! Ey büyük Allah'ım, kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin. Kalbimi, dininde sabit kıl, dininden döndürme, ayırma!)