bitirimci adlı üyeden alıntı

Galiba Trustrank var artik Sitelere ait pagerank değerinin kolayca manüple edilebilir olması sebebiyle, çıkarılan yeni bir hesaplama tekniği. Detayini bende cok bilmiyorum neye gore ölçülüyor kriter nedir. Ama ölçen siteler var. Hayırlı kandiller

Selamlar ,

Trustrank değeri sadece bir webmaster forumunun uydurduğu bir değerdir. Hiç bir kaynağa , hesaplamaya dayanmaz. Trustrank değerine güvenmemenizi şiddetle öneriyorum.

PR değerine gelirsek. Artık güncelleme olmayacağı için bir önemi kalmadı. Bir Google çalışanının yaptığı videolu açıklamada yüzde 95 bir daha PR güncellemesi yapmayacağız diyordu açık bir şekilde. Bu yüzden hiç bir önemi kalmayan bir değer. Peki trustrank yok , PR yoksa biz sitenin değerine nerden bakacağız diyorsanız kendi yöntemimi söyleyeyim ;

Bir sitenin kalitesi tamamen içeriğine bağlıdır. Güncel , özgün ve kaliteli bir içeriğe sahipse site bence kalitelidir ve reklam almaya değerdir. Şahsen artık bir siteyi kontrol ederken backlink alt yapısına ve içerik kalitesine bakmaktayım. Eğer istediğim özelliği bulursam reklam alırım. Umarım söylediklerim işinize yarar. Teşekkür ediyorum.