Merhaba,
Şu an opencart bir e-ticaret sitem var 3 aylık, tamamıyla ingilice ve yurt dışına hitap ediyor. Hiç içime sinmese de, tavsiyelerden yola çıkarak opencart kullanmayı tercih ettim ancak seo konusunda wordpress kadar başarılı olmadığını düşünüyorum.
Belki gerekli optimizasyon yapılmadı, belki ben eksik birşeyler yapıyorum, bilmiyorum.
Opencart sisteme müdahale etme konusunda bilgi düzeyim neredeyse sıfır olduğu için pek sıcak bakamıyorum, wordpress hakkında azdan çok bilgim var. İşimin her aşamasıyla -toptancıdan ürünü almaktan tut, sosyal medya çalışmasına kadar- kendim ilgilendiğim için, az çok bildiğim sistemi kullanmak daha mantıklı geliyor.
Esas sorum;
Wordpress site ne kadar kaynak tüketir, ne kadar para harcarım sunucu için?
Yurt dışına hitap ettiğim için sunucunun da yurt dışında olması avantaj diye düşünüyorum, fiyatları bu eksende değerlendirebiliriz. Ek olarak CDN'de kullanabilirim.
Birkaç ay içinde, daha iyi bir alan adıyla daha şık bir wordpress site yaptırmayı planlıyorum. Mevcut müşterileri de yönlendireceğim için ilk 3-5 ay aylık ziyaretçim 3000-4000 civarı olacak. Arama motorlarından gelebilecek ziyaretçiyi bu rakama eklemiyorum, şu an aylık 100 civarı ziyaret alıyorum. Wordpress'e geçince bunun daha fazla olacağını düşünüyorum.
Bu ziyaretçi sayısı için CDN dahil aylık 100$ gibi bir rakam ödemeye hazırım, bunun bir miktar üstü de olabilir. Bu fiyatlara aldığım sunucu ve cdn işimi görür mü?
Ek olarak, zaman içinde kategori ve ürün sayısı artacak. Yaklaşık 5000 ürün listelemesi ve aylık 500.000 ziyaretçi için nasıl bir sunucu ihtiyacımı giderir, maliyetleri kabataslak ne olur bunun hakkında öngürde bulunamıyorum.
Konu hakkında fikri olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim,
Teşekkürler