lostyazilim
tr.link

Wordpress e-ticaret sitesi hakkında görüşleriniz

6 Mesajlar 715 Okunma
lstbozum
tr.link

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)
Merhaba,

Şu an opencart bir e-ticaret sitem var 3 aylık, tamamıyla ingilice ve yurt dışına hitap ediyor. Hiç içime sinmese de, tavsiyelerden yola çıkarak opencart kullanmayı tercih ettim ancak seo konusunda wordpress kadar başarılı olmadığını düşünüyorum.

Belki gerekli optimizasyon yapılmadı, belki ben eksik birşeyler yapıyorum, bilmiyorum.

Opencart sisteme müdahale etme konusunda bilgi düzeyim neredeyse sıfır olduğu için pek sıcak bakamıyorum, wordpress hakkında azdan çok bilgim var. İşimin her aşamasıyla -toptancıdan ürünü almaktan tut, sosyal medya çalışmasına kadar- kendim ilgilendiğim için, az çok bildiğim sistemi kullanmak daha mantıklı geliyor.

Esas sorum;

Wordpress site ne kadar kaynak tüketir, ne kadar para harcarım sunucu için?

Yurt dışına hitap ettiğim için sunucunun da yurt dışında olması avantaj diye düşünüyorum, fiyatları bu eksende değerlendirebiliriz. Ek olarak CDN'de kullanabilirim.

Birkaç ay içinde, daha iyi bir alan adıyla daha şık bir wordpress site yaptırmayı planlıyorum. Mevcut müşterileri de yönlendireceğim için ilk 3-5 ay aylık ziyaretçim 3000-4000 civarı olacak. Arama motorlarından gelebilecek ziyaretçiyi bu rakama eklemiyorum, şu an aylık 100 civarı ziyaret alıyorum. Wordpress'e geçince bunun daha fazla olacağını düşünüyorum.

Bu ziyaretçi sayısı için CDN dahil aylık 100$ gibi bir rakam ödemeye hazırım, bunun bir miktar üstü de olabilir. Bu fiyatlara aldığım sunucu ve cdn işimi görür mü?

Ek olarak, zaman içinde kategori ve ürün sayısı artacak. Yaklaşık 5000 ürün listelemesi ve aylık 500.000 ziyaretçi için nasıl bir sunucu ihtiyacımı giderir, maliyetleri kabataslak ne olur bunun hakkında öngürde bulunamıyorum.

Konu hakkında fikri olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim,

Teşekkürler

wmaraci
reklam

halilozcevik halilozcevik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Genel Müdür
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 233 / 60
  • Ticaret 20, (%100)
Ben wordpress ile e ticaret sitesi kurmuştum bir çok işe yarar eklenti de kurdum ve hiçbir sorun yaşamadım. Oldukça kullanışlı bir sistem. Güzel bir tema ile ideasoft gibi şirketlere e ticaret sitesi için 6 7 bin tl vermek bana mantıklı gelmiyor. Kesinlikle e ticarette wordpress i tavsiye ederim. Opencart a ben de ısınamamıştım

www.kadinsalyasam.com

baranos baranos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)
Worpdress'de iyi optimize edilmiş bir e-ticaret sistemi sizi yarı yolda bırakmaz ancak dediğim gibi iyi optimize edilmiş olması gerekiyor, ek olarak bir PM iletiyorum.

• Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)

baranos adlı üyeden alıntı

Worpdress'de iyi optimize edilmiş bir e-ticaret sistemi sizi yarı yolda bırakmaz ancak dediğim gibi iyi optimize edilmiş olması gerekiyor, ek olarak bir PM iletiyorum.

Bilgilendirme için teşekkür ederim

Ek Olarak:

halilozcevik adlı üyeden alıntı

Ben wordpress ile e ticaret sitesi kurmuştum bir çok işe yarar eklenti de kurdum ve hiçbir sorun yaşamadım. Oldukça kullanışlı bir sistem. Güzel bir tema ile ideasoft gibi şirketlere e ticaret sitesi için 6 7 bin tl vermek bana mantıklı gelmiyor. Kesinlikle e ticarette wordpress i tavsiye ederim. Opencart a ben de ısınamamıştım

Evet bu rakamı yıla bölüp optmizasyon ve sunucu için harcarsam daha fazla verim alacağımı düşünüyorum bende

Kaynak tüketimi bahsedildiği kadar yüksek mi, maliyetleri yüksek oranda arttıyor mu

wmaraci
wmaraci

neumann neumann web seo Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek uzman.
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 100
  • Beğeniler 6 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
wp ile kurulabilecek bir e-ticaret sitesinde maliyet sizin talebiniz ve tercihinize göre değişir. Ücretsiz şema ve eklentilerle 30-80 TL (hosting + domain) ile başlayıp bitirebilirsiniz.

Opencart veya ecommerce yapılı şablonlardan bir tercih yapmak zorundasınız. Kaliteli bir eticaret şablonu 30$ ile 200$ arasındadır. Ortalamaya vurursak 50$ civari birçok Premium şablon var piyasada. Bunun yanında e-commerce eklentilerinden de paralısı ve parasızı var gene tercihe göre.

Tabi bütün bu işleri kendiniz yaptığınızı varsayıyorum. İşi bilen birine yaptırmanın maliyeti 200 TL ile 2000 TL arasında.

• Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)

neumann adlı üyeden alıntı

wp ile kurulabilecek bir e-ticaret sitesinde maliyet sizin talebiniz ve tercihinize göre değişir. Ücretsiz şema ve eklentilerle 30-80 TL (hosting + domain) ile başlayıp bitirebilirsiniz.

Opencart veya ecommerce yapılı şablonlardan bir tercih yapmak zorundasınız. Kaliteli bir eticaret şablonu 30$ ile 200$ arasındadır. Ortalamaya vurursak 50$ civari birçok Premium şablon var piyasada. Bunun yanında e-commerce eklentilerinden de paralısı ve parasızı var gene tercihe göre.

Tabi bütün bu işleri kendiniz yaptığınızı varsayıyorum. İşi bilen birine yaptırmanın maliyeti 200 TL ile 2000 TL arasında.

Teşekkür ederim,

Başlangıç kurulum maliyetleri ikinci planda aslında benim için, ne kadar iyi birşey olmasını istiyorsam o kadar para harcamalıyım sanırım

Esas önemlisi site belli bir trafiğe ulaştıktan sonra, 2-3 sene sonra mesela, yüksek maliyetler sebebiyle sistem değiştirmek zorunda kalır mıyım
1fikrimvarcom

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al