lostyazilim

Yüksek paylaşım var, gelen yok neden?

17 Mesajlar 1.692 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Bir süredir projelerimde gördüğm bir sıkıntı hakkında danışmak istiyorum

Sitelerimde sosyal medya paylaşımları ile inanılmaz rakamlara erişiyorum. Örnek olarak 1 günde 1.500 paylaşım alıyor (profillerden teyit ediyorum, gruplarda falan paylaşımlar gerçek) ancak siteye dönüşler günler içerisinde 10-15 kişiyi geçmiyor.

Çeşitli Link sorgulamalarından kontrol ediyorum Twitter ve facebook ile cidden paylaşım ve beğeniye dair aktivite var ancak gelen yok giden yok, bir darboğaz var. Yani site bir noktada engelleniyor gibi görünüyor.

Antivirus ve websafe listlerine göz attım, listelere ekledim; ancak 1 aydan fazla oldu pek bir deģişim gözlenmedi.

Robots.txt ve .htaccess üzerinde herhangi bir engel yok, sistem Wordpress.

Tüm görüş ve önerilerinize açığım, şu sıkıntıdan kurtarabilmek dileğiyle

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
wmaraci
reklam

OrhanYayla OrhanYayla Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Teknik Destek Operatörü
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 377
  • Beğeniler 108 / 76
  • Ticaret 8, (%88)
garipbilgi.com 'dan bahsediyorsunuz sanırım. girdim baktım bazı içeriklerinizin paylaşım sayısı 500 'lerden bile fazla yazıyor örnek: http://www.garipbilgi.com/8-yasindaki-bir-cocugun-eli-ne-kadar-pis-olabilir-.html

o kadar aşırı paylaşıma rağmen günde 10-15 kişinin gelmesi imkansız bence. çünkü hesaplar bot bile olsa o botların paylaşımlarını gören hiç mi gerçek insan yok :) yani bot oldugunu düşünürsek günde 1.500 değil 1.000 paylaşım yapılsa en kötü 400-500 kişinin gelmesi lazım ki madem gerçek hesaplar o zaman günlük 5-10 K arası rahat gelmeleri lazım. Anlam veremedim maalesef tek aklıma gelen analytics 'te mi bir sorun var acaba :D

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

OrhanYayla adlı üyeden alıntı

garipbilgi.com 'dan bahsediyorsunuz sanırım. girdim baktım bazı içeriklerinizin paylaşım sayısı 500 'lerden bile fazla yazıyor örnek: http://www.garipbilgi.com/8-yasindaki-bir-cocugun-eli-ne-kadar-pis-olabilir-.html

o kadar aşırı paylaşıma rağmen günde 10-15 kişinin gelmesi imkansız bence. çünkü hesaplar bot bile olsa o botların paylaşımlarını gören hiç mi gerçek insan yok :) yani bot oldugunu düşünürsek günde 1.500 değil 1.000 paylaşım yapılsa en kötü 400-500 kişinin gelmesi lazım ki madem gerçek hesaplar o zaman günlük 5-10 K arası rahat gelmeleri lazım. Anlam veremedim maalesef tek aklıma gelen analytics 'te mi bir sorun var acaba :D

Ben 2 farklı bilim sayfasından düzenli paylaşım yapıyorum, özellikle bir bot aktivitesi veya inorganik bir faaliyetim yok hocam, bu yüzden zaten sıkıntı hissediyorum.

Sıkıntı şurada, site içi sayımlarda, analytics sayımlarında hepsinde oranlar çok düşük, hani Facebook ve bit.ly engelleri vardı bir ara hatırlarsınız, ya da whos.amung.us siteye yönlendiriliyorsunuz gibi ibarelerle kullanıcıyı engellerdi. Sanki öyle bir dar boğaza takılıyor gibi geliyor ancak çözemedim.

Kimseye zorla beğendirmiyor, inorganik faaliyet gerçekleştirmiyorum, ama insanlar beğenip beğenmemezlikten mi geliyor anlayamıyorm :) :p

OrhanYayla OrhanYayla Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Teknik Destek Operatörü
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 377
  • Beğeniler 108 / 76
  • Ticaret 8, (%88)
çok ilginç bir sıkıntı olduğu kesin ilerde bizimde başımıza gelebileceği için konuyu takip etmekte fayda var. bakalım yardımcı olabilecek birileri çıkar umarım.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
İlk aklıma gelen browser'ların siteyi güvensiz olarak işaretlemesi veya Facebook kara listesine falan düşmesi oldu ancak ikisinde de bir hata bulamadım, tertemiz duruyor site ancak çözümsüz kaldı.

Tüm görüş ve önerilere açığım, eğer bir sorun var ise gözden kaçırdığım, başka projelerimde de yaşama şansım yüksek olacaktır, zira sizlerinde başına gelebilir arkadaşlar; konuya eğilelim.

aaksu aaksu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 310
  • Beğeniler 3 / 62
  • Ticaret 3, (%100)
Analytics de sorun olabilir. Sayyac i falan deneyin isterseniz. Analytcs benim sitede 20 30 hit gosteriyor ki bunun cogu spam sitelerden. Sayyac 300 u geciyor. Spam nerdeyse yok. Tam bir ziyaretci sayaci yok anladigim kadariyla

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

aaksu adlı üyeden alıntı

Analytics de sorun olabilir. Sayyac i falan deneyin isterseniz. Analytcs benim sitede 20 30 hit gosteriyor ki bunun cogu spam sitelerden. Sayyac 300 u geciyor. Spam nerdeyse yok. Tam bir ziyaretci sayaci yok anladigim kadariyla

Bir ara cache sistemlerinden de endişe edip .htaccess düzenlemesine de giriştim, tüm projelerimde Analytics sağlıklı sonuçlar veriyor; sanmıyorum burada da olması gereken değerleri gösteriyordur diye düşünüyorum.

Aklıma gelen tek ihtimal sosyal engel veya bir dar boğaz yapısı; gözümden kaçan ne var inatla arıyorum. Tüm ihtimalleri de değerlendirmek istiyorum, görüşlerinize açığım; yorum belirten arkadaşlara da teşekkür ederim.

uzunlarpc uzunlarpc Uzunlar Pc Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1349
  • Beğeniler 259 / 258
  • Ticaret 22, (%100)
Hocam Toplu Paylas Sitesinden Lınk Olarak Paylasın Bırde Ilgı Cekıcı Bırsey Paylasırsanız Gelen Cok Olacaktır 120 Gruplu Facede Paylastım " Asansorde Ayna Neden Var ? "
3 Saat Icınde +530 Tekıl Gırdı Sıteye Bazen bu 700 -800 oranınada cıkabılıyor.

Sadece Ilgı Cekıcı Haberler Gerek Sosyal Medyada Paylasmak Icın :)

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

uzunlarpc adlı üyeden alıntı

Hocam Toplu Paylas Sitesinden Lınk Olarak Paylasın Bırde Ilgı Cekıcı Bırsey Paylasırsanız Gelen Cok Olacaktır 120 Gruplu Facede Paylastım " Asansorde Ayna Neden Var ? "
3 Saat Icınde +530 Tekıl Gırdı Sıteye Bazen bu 700 -800 oranınada cıkabılıyor.

Sadece Ilgı Cekıcı Haberler Gerek Sosyal Medyada Paylasmak Icın :)

Tavsiye için teşekkür ederim, bana daha fazla gelen lazım değil zaten sadece ilgili kitleyle paylaşıyorum organik olduğu için katkısı yuksek oluyor ancak paylaşım rakamlarının hakkını alamiyor site; sıkıntım buradan kaynaklanıyor.

Yani son 1 haftada bile 3.000 den fazla toplam paylaşım var makalelerde ancak hit yine 1-2 k arasında rutin devam ediyor, hiçbir ek dişe dokunur faaliyet görünmüyor malesef.

Cals Cals Джансу | SEO Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 104
  • Beğeniler 70 / 30
  • Ticaret 2, (%100)
Önümüzdeki aylarda bende yeni bir blog açacağım için bu konuyu takip etsem iyi olacak umarım bu sorununuz bir çözüme kavuşur. Şuan ailecek şaşkınız :D

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al