-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / K
-
Meslek
editör
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba, seo hakkında burdan soruları sorabilirsiniz demişsiniz çok teşekkürler:), sorum yazarkafeyle ilgili, seohocasına aşağıdaki soruyu sordum cevabı aşağıda,
benim yeni sorum;
yazarkafe link çıkışı yapıyor mu bilginiz var mı?
ve içerikler tek yazarkafede mi farklı bloglarda da yer alıyor mu?
yazarkafeyi tavsiye eder misiniz?
Sitemizdeki haberleri Yazarkafe.hurriyette yayınlamak backlinke mi girer?
malumunuz siteye çok backlink zarar veriyor,
yazarkafede sitemizdeki makaleleri yayınlamayı tavsiye eder misiniz?
seohocası soruyu aşağıdaki gibi cevaplamış
Belirttiğiniz blog sitelerinde eğer link çıkışları yapılabiliyor ise backlink almış olursunuz. Alınan backlinkler sürekli aynı kelimelerden olacak ise çok fazla etki sağlamayacaktır. Ancak farklı kelimeler üzerinden backlink alırsanız etkili olabilir. Belirtilen blogdaki içerikler farklı sitelerde yayınlanıyor ise kopya içerik oluşturacağından dolayı sitenize zarar verebilir çünkü aynı içerikten bir çok siteden backlink almış olacaksınız. Size önerim aynı sitelerden sürekli backlink almak yerine farklı sitelerden ve farklı içeriklerden backlink alarak backlink çeşitliliğini arttırmanız. Şöyle düşüne bilirsiniz, sizi 1 kişi 10 defa önerirse mi daha etkili olur yoksa 10 farklı kişinin sizi 1 defa önerirse mi tabi ki 10 farklı kişinin sizi önermesi daha etkili olacaktır. Bundan dolayı backlink çeşitliliğine önem vermeniz gerekiyor.
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
nazweb adlı üyeden alıntı
Merhaba, seo hakkında burdan soruları sorabilirsiniz demişsiniz çok teşekkürler:), sorum yazarkafeyle ilgili, seohocasına aşağıdaki soruyu sordum cevabı aşağıda,
benim yeni sorum;
yazarkafeyi tavsiye eder misiniz?
Sitemizdeki haberleri Yazarkafe.hurriyette yayınlamak backlinke mi girer?
malumunuz siteye çok backlink zarar veriyor,
yazarkafede sitemizdeki makaleleri yayınlamayı tavsiye eder misiniz?
seohocası soruyu aşağıdaki gibi cevaplamış
Belirttiğiniz blog sitelerinde eğer link çıkışları yapılabiliyor ise backlink almış olursunuz. Alınan backlinkler sürekli aynı kelimelerden olacak ise çok fazla etki sağlamayacaktır. Ancak farklı kelimeler üzerinden backlink alırsanız etkili olabilir. Belirtilen blogdaki içerikler farklı sitelerde yayınlanıyor ise kopya içerik oluşturacağından dolayı sitenize zarar verebilir çünkü aynı içerikten bir çok siteden backlink almış olacaksınız. Size önerim aynı sitelerden sürekli backlink almak yerine farklı sitelerden ve farklı içeriklerden backlink alarak backlink çeşitliliğini arttırmanız. Şöyle düşüne bilirsiniz, sizi 1 kişi 10 defa önerirse mi daha etkili olur yoksa 10 farklı kişinin sizi 1 defa önerirse mi tabi ki 10 farklı kişinin sizi önermesi daha etkili olacaktır. Bundan dolayı backlink çeşitliliğine önem vermeniz gerekiyor.
Merhaba,
Evet oradan alınan backlink iyidir. Fakat SEO hocasının da dediği gibi fazla yüklenmemek lazım aynı yerlere. Bende o sayede temellerini atmıştım bir sitemin. Ve hem ziyaretçi olarak kazanıyor hemde sitemin ücretsiz reklamını yapıyordum orada.
Ayrıca ek olarak blog.radikal.com.tr var. Yazınız özgün olursa direk yayımlıyorlar bloglarında. Etkili olduğunu düşünüyorum :).
Birde soruları buradan değil de site üzerinden sorarsanız siteye giren insanlar da daha önceki soruları okuyup bilgilenebilir :). Tabii buradan sorarsanız da cevaplarım orası ayrı ironi ama olsundu :p .
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / K
-
Meslek
editör
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
teşekkürler:) site adresiniz nedir?
bir de şu sorularım sanırım gözünüzden kaçtı:)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Bipixel
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
teşekkürler:) site adresiniz nedir?
bir de şu sorularım sanırım gözünüzden kaçtı:)
Site adresim : news8online.com ama ilk başta photoshopturk.com'da denemiştim günlük toplam 5-8k arası hit geliyordu sosyal medya + yazarkafe + ufak SEO ile :).
Yazarkafe link çıkışı yapıyor mu o konuda maalesef bilgi sahibi değilim. Farklı bloglar yer alıyor elbette. Platin üye olursanız ve içeriğiniz iyi ise kabul ediliyor :). Hatta şimdi aklıma gelmişken eve geçince bende bir kaç tane daha göndereyim oraya içerik :).
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / K
-
Meslek
editör
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
farklı bloglar yer alıyor mu değil sorum:), makalemizi yazarkafeye koyduk, acaba daha sonra bu makale farklı bloglar tarafından alınıyor mu, yani biz kopya durumuna düşmeyelim?
tamam bundan sonra sorularımı sitenizden soracağım,
büyük bir kadın sitesinin portal kısmının tek editörüyüm, ingilizceden tercüme ile hazırlıyorum makaleleri, kendime önümüzdeki günlerde kadın sitesi kurmayı planlıyorum, iş çıkışı sitemi hazırlayacağım, site içi seo ile ilgili takıldığım çok yer oluyor, ok sitenize geliyorum:)
Ek Olarak: sitenizde internet dünyası, seo, sosyal medya vb konuların yer aldığı kısma sorularını sorabilirsiniz, bölümü ekleseniz iyi olur:) soru soracağım yeri bulamadım:)?
Bipixel
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
farklı bloglar yer alıyor mu değil sorum:), makalemizi yazarkafeye koyduk, acaba daha sonra bu makale farklı bloglar tarafından alınıyor mu, yani biz kopya durumuna düşmeyelim?
tamam bundan sonra sorularımı sitenizden soracağım,
büyük bir kadın sitesinin portal kısmının tek editörüyüm, ingilizceden tercüme ile hazırlıyorum makaleleri, kendime önümüzdeki günlerde kadın sitesi kurmayı planlıyorum, iş çıkışı sitemi hazırlayacağım, site içi seo ile ilgili takıldığım çok yer oluyor, ok sitenize geliyorum:)
Benim yaptığım taktik şuydu söyleyeyim size hemen;
- Makaleyi yaz indeks almasını bekle.
- Makale indeks alınca sosyal medya grup ve hesaplarında paylaş
- 1 saat sonra makaleyi forumlarda paylaş
- 1 saat sonrasında makaleyi yazarkafe de paylaş.
Sonra eğer çok aşırı gündem getirebilecek bir şey ise gönderiyi öne çıkarabilir veyahut facebook sayfasına reklam verebilirsiniz :).
Kopya durumuna düşmemek için yukarıda ki yöntemi kullanabilir veyahut dmca lisansı satın alabilirsiniz :).
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / K
-
Meslek
editör
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
googleda indekslendikten sonra makaleyi yazarkafede yayınlarsak kopya tehlikesini önlemiş oluruz öyle mi?, yazarkafeden bizim yazıyı farklı bloglar alıyor sanırım, tam da bilmiyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Teknoloji ve Psikoloji
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
DMCA lisansı almak yerine ordu hazırlayıp fetih yaparım daha az maliyet[emoji1]
2 kişi bu mesajı beğendi.
Bipixel
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
googleda indekslendikten sonra makaleyi yazarkafede yayınlarsak kopya tehlikesini önlemiş oluruz öyle mi?, yazarkafeden bizim yazıyı farklı bloglar alıyor sanırım, tam da bilmiyorum
@nazweb İndekslendikten sonra yapmak daha mantıklı ben hep o şekilde yapıyorum. Yazarkafe de bizim kaliteli içeriklerimizi kendi sayfasında paylaşıyor sadece :).
@anonymated Yani dediğiniz doğru aslında ama çook büyük bir site iseniz yani alınabilir [emoji1] .